anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

PUNR si-a pierdut Unitatea

GALERIE
%PIC_TITLE%
  - +
  Conventia Nationala Extraordinara a PUNR l-a reales pe Gheorghe Funar in functia de presedinte al partidului. Doar trei delegati la Conventie au votat impotriva. Conventia de la Cluj a adus mai multe modificari statului partidului, stabilindu-se ca hotaririle Biroului Permanent sa nu mai fie obligatorii. De asemenea, presedintele partidului nu va mai fi nevoit sa consulte Biroul Permanent pentru a emite hotariri sau comunicate. Conventia a stabilit ca parlamentarii PUNR sa fie subordonati direct presedintelui filialei din care face parte. Conventia de la Cluj a desemnat un Consiliu National, diferit de cel de la Bucuresti. Singurii parlamentari PUNR prezenti la lucrarile de la Cluj au fost senatorul Costica Ciurtin si deputatul Vasile Matei. La propunerea lui Funar, Valeriu Tabara a fost ales membru in Biroul Permanent al PUNR - Funar.
  In paralel, la Bucuresti, s-a desfasurat un Consiliu National al PUNR, convocat de Biroul Permanent al partidului, care il sustine pe Valeriu Tabara. Consiliul National de la Bucuresti, a confirmat excluderea lui Gheorghe Funar din partid. De asemenea, s-a decis suspendarea din partid a membrilor Consiliului National din conducerile filialelor judetene Cluj, Mures, Vaslui, Giurgiu si Botosani si a altor delegati care au participat la actiunile de la Cluj, considerate "nestatutare si ilegale". Funar a fost acuzat de mai multi presedinti de filiale, delegati si parlamentari PUNR ca a intreprins actiuni de intimidare, amenintindu-i pe membrii de partid cu excluderea. La inceputul discutiilor de la Bucuresti, vorbitorii au facut apel la reconciliere si unitate in partid, considerind ca trebuie sa se incerce un dialog cu Funar. Dupa anuntarea deciziilor de la Cluj, discursurile s-au radicalizat. Astfel, acestia au afirmat ca Funar ramine pe o pozitie "in care nu mai reprezinta nimic", carecterizindu-l drept un "uzurpator". (S. COZLAC, A.CIOFLANCA)

  © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

  Ultima ora

  editorial

  Transferul de primari, o dovadă de slăbiciune

  Cosmin PAȘCA

  Transferul de primari, o dovadă de slăbiciune

  Campania de racolări declanşată de liberali înseamnă în primul rând o umilinţă pentru propriul electorat şi activul de partid. E o palmă pe obrazul acelor liberali (mulţi, puţini?) care s-au luptat în ultimii patru ani cu „ciuma roşie” pe uliţa satului, care şi-au pierdut patru ani din viaţă crezănd că PNL trebuie să facă opoziţie.

  Filmuletul zilei

  opinii

  Savanţii zilelor din urmă

  Codrin Liviu CUȚITARU

  Savanţii zilelor din urmă

  „Dragul meu, adevărul este chiar cel comunicat de hârţogarii academici: mi-am mistificat activitatea de cercetare, aşa-zisele informaţii epocale, savantlâcul, biografia, tot! Existenţa mea e o farsă de la A la Z. Nu puteam să mor cu minciuna în spate! Mă bucur că accidentul deconspirării s-a petrecut înainte de ieşirea din sistem. Nu vor fi consecinţe punitive, iar eu, în sfârşit, voi savura câţiva ani de sinceritate....”

  Iaşul vrea tren urban! (II)

  George ŢURCĂNAŞU

  Iaşul vrea tren urban! (II)

  În ciuda dorinţei autorităţilor locale ale aglomeraţiilor urbane importante ale României, fără o descentralizare reală punerea în practică a proiectelor de trenuri urbane e extrem de dificilă. Atâta vreme cât tot ce ţine de infrastructura de transport feroviar se decide la Ministerul Transporturilor şi autorităţile locale sau judeţene nu pot contacta după nevoile lor transportul feroviar, lucrurile se vor mişca foarte greu. 

  De la moară la războiul de ţesut

  Bogdan ILIESCU

  De la moară la războiul de ţesut

  „Obstacolele sunt acele lucruri groaznice pe care le vezi când îţi iei ochii de la ţelul tău.” Henry Ford

  pulspulspuls

  Alexe a mutat, se pregăteşte Chirica: Şandru, un pas în faţă

  Alexe a mutat, se pregăteşte Chirica: Şandru, un pas în faţă

  Caricatura zilei

  3 AM

  Editia PDF

  Bancul zilei

  Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

  Linkuri

  Alte ziare locale

   Intrebarea zilei

   Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

   vezi raspunsuri

   Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.