vineri, 29.03.2024
Iata de ce inainte de traditionalul articol de Craciun (pe care il pregatim asiduu) va impartasim unul dintre micile secrete ale supercopturilor sanatoase: DROJDIA ORGANICA. Cum multi dintre voi folositi deja faina bio iata cateva informatii despre drojdia bio Primeal.
Drojdia maia de grau de la Priméal combina avantajele unei maia de grau (parfum, gust, textura, durata crescuta de conservare a painii) cu cele ale drojdiei (o buna crestere a aluatului). Este obtinuta dintr-o maia veritabila, mai exact dintr-un amestec de faina bio si apa lasata la fermentat.. Maiaua este apoi deshidratata la temperaturi scazute si apoi i se adauga un procent mic de drojdie fermentata care joaca rolul unui starter in cresterea aluatului.
Termenul de garantie al drojdiei maia este de 6 luni, pentru a asigura o crestere optima a aluatului. Chiar si dupa deschiderea plicului se mai poate pastra cateva zile la adapost de umiditate.
Drojdiile maia Priméal prezinta toate calitatile necesare: aroma, gust, textura, timp crescut de pastrare a painii, toate acestea completate de garantia cresterii aluatului.
Drojdia maia Priméal este disponibila in doua variante: la plic de de 85 de grame sau in varianta economica, de 260 de grame, in cazul in care o utilizati destul de frecvent.
INFO: www.vianaturalia.ro/drojdie-maia-de-grau_bio_283/
Primeal va mai ofera drojdia maia de spelt (alac) si drojdia maia de quinoa - singura drojdie bio garantata fara gluten (mai putin de 20 parti per milion).
Drojdia maia de spelt este obtinuta din faina de spelt 100%. Painea facuta cu aceasta drojdie are un aspect si o aroma "rustice", iar sfatul nostru este sa o preparati cu faina T80. Daca veti folosi faina de spelt impreuna cu aceasta drojdie, veti obtine o paine 100% de spelt.
INFO: www.vianaturalia.ro/drojdie-maia-de-spelt_bio_284/
Drojdia de quinoa are avantajul de a fi lipsita de gluten. Folosind aceasta drojdie impreuna cu o faina fara gluten veti putea obtine paine fara gluten, cu miezul aerat.
INFO: www.vianaturalia.ro/drojdie-de-quinoa---fara-gluten_bio_334/
Pe siteul www.vianaturalia.ro puteti accesa si celelalte produse din gama Primeal recomandate pentru panificatie si patiserie: amestecul de seminte pentru paine, amestecurile de fainuri pentru panificatie, gluten si guma de guar fara gluten.
INFO: www.vianaturalia.ro/cereale-si-panificatie/faina-drojdie/
O gramada de informatii care speram sa va ajute, dar pe care nu le puteam trimite la voi fara cateva sugestii bio de sarbatori:
Briose cu drojdie si arome de Craciun
Ingrediente:
- 500 g faina de grau Primeal T65
- 320 g de lapte de migdale
- 21 g de drojdie maia de grau Priméal
- 5 g de sare
- 50 g unt nesarat
- 50 g zahar brun A10 g pentru décor
- 1 lingurita de scortisoara
- o mana de stafide
- o mana de bucatele de portocala confiata
Mod de preparare
Intr-un vas, incalziti laptele de migdale si adaugati apoi untul ca sa se topeasca impreuna cu sarea, zaharul si scortisoara. Intr-un bol mare se amesteca faina cu drojdia maia, peste care se adauga amestecul preparat anterior. Asteptati cateva secunde, apoi incepeti sa framantati cu mana pentru aproximativ 5 minute, pana cand obtineti un aluat omogen fara cocoloase.
Lasati aluatul sa creasca la caldura pentru 30 de minute, apoi luati-l iarasi la framantat cateva minute, pentru a scoate aerul. Intindeti aluatul pe o suprafata de lucru pudrata cu faina, apoi presarati zaharul brun, un pic de scortisoara, stafidele si bucatile de portocala confiata. Rulati aluatul si puneti-l intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina.
Lasati aluatul in forma la crescut intr-un loc cald, pentru aproximativ 2-3 ore, apoi introduceti-l in cuptorul preincalzit la 200 de grade si lasati-l sa se coaca timp de 25 de minute.
Preparatul ( vezi foto la reteta de pe site vianaturalia.ro) se poate consuma cald, alaturi de un ceai fierbinte si aromat.
Stelute cu scortisoara
E reteta traditionala pentru fiecare an de Craciun. E un adevarat ritual in care la care poate participa toata familia. Iar la final cuptorul emana arome exotice de scortisoara si noi asteptam in jurul lui sa treaca minutele. Cand micile stelute sant deja pe un platou cu totii stim ca poate sa vina Craciunul. Iata de ce aveti nevoie :
Ingredinte pentru blat:
100 g zahar pudra
400 g migdale macinate (se poate si cu nuca dar sant mai usoare cu migdale)
50 g faina alba T55
2 albuse
2 lingurite de scortisoara macinata
Ingrediente pentru glazura:
1 albus
250 g zahar pudra
o lingura de faina
Pentru modul de preparare si pentru alte retete savuroase va invitam sa intrati pe http://www.vianaturalia.ro/retete/
Va uram Copturi Fericite si ii invidiem deja pe cei care se vor bucura si vor lauda prajiturile voastre!
Cuvinte cheie:
© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.
VIDEO PRIMELE IMAGINI cu craterul format de prăbușirea dronei, la 8 km de Brăila
Prognoză meteo pentru luna aprilie: Temperaturi peste cele normale. În ce zone sunt anunțate ploi
Ciucă se gândește la o confruntare cu Ciolacu la alegerile prezidențiale
Miroslava – comuna cea mai mare și cea mai bogată din regiune. Încotro? (P)
Gamificarea: o aventură magică la școala primară Lorelay! (P)
Este videochatul o nouă cale către independența financiară a fetelor? (P)
Dealer de droguri cu sute de comenzi, iertat de judecători: „A făcut progrese în plan spiritual”
Lovitură în Podu Roş: trei tineri au jefuit maşina de îngheţată. O greşeală minora a şoferului
Temperaturi de vară la început de aprilie. 28 de grade Celsius la Iași
Grindeanu: Contractul pentru încă un lot din secţiunea montana a A8 intră în licitaţie
Premierul anunţă că “nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend”
O capsulă cu senzori ar putea fi o alternativă la endoscopie
Ce pot indica modificările patologice ale examenului de urină? (P)
Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat
Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea
Virusul HIV a fost eliminat din celule, deocamdată, în laborator
Pacient de 22 de ani cu limfagiom chistic de mezocolon, operat cu succes la Arcadia
Pavel LUCESCUCine profită de madam Şoşoacă |
Alexandru CĂLINESCUDistrugerea statuilor |
pr. Constantin STURZUDe ce este atât de aspru Postul Mare? |
Codrin Liviu CUȚITARURoboţi |
Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă? |