Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Bunatati de sarbatori cu drojdia bio de la Primeal

Advertorial

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

     

    Iata de ce inainte de traditionalul articol de Craciun (pe care il pregatim asiduu) va impartasim unul dintre micile secrete ale supercopturilor sanatoase: DROJDIA ORGANICA. Cum multi dintre voi folositi deja faina bio iata cateva informatii despre drojdia bio Primeal. 

    Drojdia maia de grau de la Priméal combina avantajele unei maia de grau (parfum, gust, textura, durata crescuta de conservare a painii) cu cele ale drojdiei (o buna crestere a aluatului). Este obtinuta dintr-o maia veritabila, mai exact dintr-un amestec de faina bio si apa lasata la fermentat.. Maiaua este apoi deshidratata la temperaturi scazute si apoi i se adauga un procent mic de drojdie fermentata care joaca rolul unui starter in cresterea aluatului.

    Termenul de garantie al drojdiei maia este de 6 luni, pentru a asigura o crestere optima a aluatului. Chiar si dupa deschiderea plicului se mai poate pastra cateva zile la adapost de umiditate.

    Drojdiile maia Priméal prezinta toate calitatile necesare: aroma, gust, textura, timp crescut de pastrare a painii, toate acestea completate de garantia cresterii aluatului.

    Drojdia maia Priméal este disponibila in doua variante: la plic de de 85 de grame sau in varianta economica, de 260 de grame, in cazul in care o utilizati destul de frecvent.

    INFO: www.vianaturalia.ro/drojdie-maia-de-grau_bio_283/

    Primeal va mai ofera drojdia maia de spelt (alac) si  drojdia maia de quinoa - singura drojdie bio garantata fara gluten (mai putin de 20 parti per milion).

    Drojdia maia de spelt este obtinuta din faina de spelt 100%. Painea facuta cu aceasta drojdie are un aspect si o aroma "rustice", iar sfatul nostru este sa o preparati cu faina T80. Daca veti folosi faina de spelt impreuna cu aceasta drojdie, veti obtine o paine 100% de spelt.

    INFO: www.vianaturalia.ro/drojdie-maia-de-spelt_bio_284/

    Drojdia de quinoa are avantajul de a fi lipsita de gluten. Folosind aceasta drojdie impreuna cu o faina fara gluten veti putea obtine paine fara gluten, cu miezul aerat.

    INFO: www.vianaturalia.ro/drojdie-de-quinoa---fara-gluten_bio_334/

    Pe siteul www.vianaturalia.ro puteti accesa si celelalte produse din gama Primeal recomandate pentru panificatie si patiserie: amestecul de seminte pentru paine, amestecurile de fainuri pentru panificatie, gluten si guma de guar fara gluten.

    INFO:  www.vianaturalia.ro/cereale-si-panificatie/faina-drojdie/

    O gramada de informatii care speram sa va ajute, dar pe care nu le puteam trimite la voi fara cateva sugestii bio de sarbatori:

    Briose cu drojdie si arome de Craciun

    Ingrediente:

    -          500 g faina de grau Primeal T65

    -          320 g de lapte de migdale

    -          21 g de drojdie maia de grau Priméal

    -          5 g de sare

    -          50 g unt nesarat

    -          50 g zahar brun A10 g pentru décor

    -          1 lingurita de scortisoara

    -          o mana de stafide

    -          o mana de bucatele de portocala confiata

    Mod de preparare

    Intr-un vas, incalziti laptele de migdale si adaugati apoi untul ca sa se topeasca impreuna cu sarea, zaharul si scortisoara. Intr-un bol mare se amesteca faina cu drojdia maia, peste care se adauga amestecul preparat anterior. Asteptati cateva secunde, apoi incepeti sa framantati cu mana pentru aproximativ 5 minute, pana cand obtineti un aluat omogen fara cocoloase.

    Lasati aluatul sa creasca la caldura pentru 30 de minute, apoi luati-l iarasi la framantat cateva minute, pentru a scoate aerul. Intindeti aluatul pe o suprafata de lucru pudrata cu faina, apoi presarati zaharul brun, un pic de scortisoara, stafidele si bucatile de portocala confiata. Rulati aluatul si puneti-l intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina.

    Lasati aluatul in forma la crescut intr-un loc cald, pentru aproximativ 2-3 ore, apoi introduceti-l in cuptorul preincalzit la 200 de grade si lasati-l sa se coaca timp de 25 de minute.

    Preparatul ( vezi foto la reteta de pe site vianaturalia.ro) se poate consuma cald, alaturi de un ceai fierbinte si aromat.

    Stelute cu scortisoara

    E reteta traditionala pentru fiecare an de Craciun. E un adevarat ritual in care la care poate participa toata familia. Iar la final cuptorul emana arome exotice de scortisoara si noi asteptam in jurul lui sa treaca minutele. Cand micile stelute sant deja pe un platou cu totii stim ca poate sa vina Craciunul. Iata de ce aveti nevoie :

    Ingredinte pentru blat:

    100 g zahar pudra

    400 g migdale macinate (se poate si cu nuca dar sant mai usoare cu migdale)

    50 g faina alba T55

    2 albuse

    2 lingurite de scortisoara macinata

    Ingrediente pentru glazura:

    1 albus

    250 g zahar pudra

    o lingura de faina

    Pentru modul de preparare si pentru alte retete savuroase va invitam sa intrati pe http://www.vianaturalia.ro/retete/

    Va uram Copturi Fericite si ii invidiem deja pe cei care se vor bucura si vor lauda prajiturile voastre!

     


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Pavel LUCESCU

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

    opinii

    Distrugerea statuilor

    Alexandru CĂLINESCU

    Distrugerea statuilor

    Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    pr. Constantin STURZU

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    pulspulspuls

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri