Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

„Situatia se poate rezolva daca Benoit Vitse se va prezenta la concurs“

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    Stefan Postolache, 55 ani, inginer

    La noi se pare ca exista niste forme fara fond si, cind vrei sa scapi de o persoana indezirabila, inventezi o comisie sau un concurs, in baza unei directive, in principiu legala. Domnul Benoit Vitse nu este un fitecine. Este  o persoana care vine dintr-o tara cu democratie consolidata, cu o cultura de la care ne-am inspirat cel putin doua secole. Cum vad, primarul nostru se pricepe la toate: la fotbal, la parcuri de joaca, la taxa pe apa meteorica, la artificii de Sarbatorile Iasului, iar acum vedem ca trece si la cultura. Daca va intra director la Ateneu unul „de-ai nostri", cu sutinere de la Primarie, ramine sa vedem ce va mai ramine din Ateneul Tatarasi.

    Florentina Luca, 38 ani, referent

    Nu cred ca daca nu va mai fi Benoit Vitse director va disparea Ateneul din Tatarasi. Daca el este indragostit de ceea ce face, poate sa ramina la Ateneu si in calitate de regizor, in cazul in care se va decide sa se inscrie la concurs si nu va trece.

    Dionisie Vitcu, 68 ani, profesor universitar

    Este o chestiune delicata. Intii si intii, eu sint amic cu Benoit Vitse, amic din intilniri. Eu sint sentimental si nu as vrea sa lezez pe cineva. In politica culturala este libertate de exprimare, dar eu nu sint de acord cu multe forme de arta. Problema trebuie rezolvata pe cale amiabila, fara a degenera intr-un scandal.

    Pantelimon Robu-Tofan, 64 ani, pensionar

    Daca se va organiza un concurs si este legal, domnul Vitse cred ca are dreptul sa participe. Nu sint insa de acord cu piese de genul „Hai sa facem sex". Am vazut un afis cu un asemenea titlu aproape de o scoala si nu este normal ca elevii sa vada astfel de afise, mai ales cind vin la scoala.

    Ramona Popa, 28 ani, secretara

    Personal, nu l-am cunoscut pe domnul Vitse, dar am auzit de domnia sa, cind era director la Centrul Cultural Francez. Cunosc foarte putin din ce a facut la Ateneul Tatarasi. Am aflat, numai din ziare, ca a pus in scena o piesa care a stirnit reactii in rindul preotilor si al unor credinciosi. Nu stiu nici ce contine piesa respectiva, dar sper ca organizarea concursului sa nu aiba nici o legatura cu aceasta. Nu inteleg de ce domnul Vitse spune ca nu va participa la concurs; daca participa si nu va fi multumit de rezultat, are dreptul legal de a face contestatie.

    Traian Arghir, 53 ani, liber profesionist

    Este jenant ca se intimpla asa ceva intr-o institutie de cultura cum este Ateneul Tatarasi. Pe domnul Benoit Vitse l-am cunoscut cind lucra la Centrul Cultural Francez, dar nu as putea face aprecieri legate de activitatea domniei sale. Stiu ca este regizor francez si ca a regizat o piesa de teatru controversata, care se pare ca sta la baza deciziei primarului de a scoate postul la concurs.

    Olga Nicuta Pricop, 47 ani, operator calculator

    Sa vedem mai intii care sint argumentele domnului Vitse si care sint cele ale primarului. Primul sustine ca acest concurs este un pretext pentru a fi inlaturat de la conducerea Ateneului. Municipalitatea invoca legea, care spune ca daca proiectul nu este prezentat la termen, postul devine vacant. Situatia se poate rezolva foarte usor daca domnul Benoit Vitse se va prezenta la concurs. Activitatea sa la Ateneu in cei trei ani de directorat, care nu ma indoiesc ca poate fi demonstrata, ar constitui un avantaj.

    Teodor Macovei, 45 ani, conducator auto

    Primaria are dreptate, scoaterea postului la concurs este legala. Din cite stiu eu, domnul Benoit Vitse a ocupat postul fara concurs. Conform legislatiei noastre, orice post se ocupa prin concurs si lui nu-i poate interzice nimeni sa se prezinte la concurs. In alta ordine de idei, din moment ce nu si-a indeplinit sarcinile de serviciu, prin nedepunerea acelui proiect de management in termenul prevazut de lege, mi se pare normal ca Primaria sa scoata postul la concurs. Proiectul de conducere si organizare trebuia intocmit imediat dupa instalarea sa in functie. Orice institutie, indiferent ca este artistica, culturala, financiara sau de alt profil, se conduce dupa niste norme. Deja se pare ca nu si-a indeplinit obligatiile de serviciu si cred ca e normal ca Primaria sa organizeze concursul. Parerea mea e ca domnul Vitse ar putea sa participe la concurs, daca doreste asta.

    Iulia Codreanu, 48 ani, functionar

    Daca trebuia sa prezinte acel proiect, asta era obligatie de serviciu si daca nu a respectat termenul, poate fi sanctionat, dar nu i se poate scoate postul la concurs. Nu a fost demis, deci el ocupa postul. Cum vine asta, omul lucreaza si ii scoti postul la concurs? Nici macar nu a fost anuntat, am inteles ca a aflat de la ziaristi despre intentia Primariei de a organiza concursul.


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Pavel LUCESCU

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

    opinii

    Distrugerea statuilor

    Alexandru CĂLINESCU

    Distrugerea statuilor

    Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    pr. Constantin STURZU

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    pulspulspuls

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri