Fratii Mihoc "se bat" cu APAPS
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 30.07.2021

Fratii Mihoc "se bat" cu APAPS

GALERIE
%PIC_TITLE%
  - +
  Actiunile Institutului de Cercetare pentru Fibre Sintetice (ICFS) Savinesti au fost scoase la vinzare, din anul 1999. Anul trecut, dupa anularea primului contract de privatizare, incheiat cu firma americana "Polyplast", s-a reluat procedura de vinzare, 70% din actiunile Institutului fiind adjudecate de catre SC "MEG International" Roman, care are ca asociati pe cunoscutii oameni de afaceri romascani, fratii Mihoc. Pretul platit de societatea romascana, catre APAPS, pentru cele 134.099 actiuni la ICFS Savinesti, se ridica la peste 3,3 miliarde lei. Conform Contractului de garantie reala mobiliara, incheiat intre fostul FPS (actual APAPS) si SC "MEG International" Roman, cumparatorul este obligat sa realizeze, in cadrul ICFS, o investitie, in valoare de 598 mii de dolari. Pachetul de actiuni, cumparat de catre fratii Mihoc, constituie gaj in favoarea APAPS, fiind restrictionat, pina la realizarea integrala a investitiei. Tentativa de reziliere a contractului de catre APAPS Iasi, din primavara acestui an, pe motivul neindeplinirii clauzelor contractuale, este considerat de patronii romascani o crasa ilegalitate. "Legea este de partea noastra. Proprietatea asupra actiunilor este dobindita in mod legal de catre «MEG International», printr-un contract intre parti, care este inregistrat la Camera de Comert. Ne-am adresat si arhivei electronice, «Regisco», unde am inregistrat actiunile. Din acest punct de vedere nu exista nici o obiectie. Judecatorul delegat, care a verificat cu minutiozitate documentele bancare, a constatat ca ordinele si platile au fost efectuate de noi la timp" a declarat dr.ing. Savel Matache, director general la SC "MEG International" Roman.
  APAPS, cind a emis pretentia de reziliere a contractului de vinzare, a facut obiectiuni asupra unui bilet la ordin, in valoare de doua miliarde de lei, care reprezenta o a doua garantie, solicitata actionarilor majoritari. Ulterior, acest bilet la ordin a fost inlocuit cu o garantie bancara, in favoarea SC "MEG International" SRL Roman, emis de catre Banca Romana pentru Dezvoltare- Groupe Societe Generale, care sa reprezinte 30% din valoarea totala a investitiei de realizat pe 2001. "Numai anul trecut am investit 160 de mii de dolari. Deja, am realizat aproximativ 80%, din partea de investitie programata pentru 2001, printr-un import de utilaje din Japonia. Conform prevederilor contractuale, investitia totala este defalcata pe mai multi ani. Toate celelalte chestiuni formal-birocratice incercate de unii, nu fac decit sa amine privatizarea in favoarea unor interese. Cind au facut aceasta afacere cu APAPS, patronii s-au asteptat la aceasta conditie dubla. Drept dovada a bunei lor credinte, patronii au gajat toate actiunile cumparate, pina la efectuarea integrala a investitiei. Insa APAPS a solicitat inca o garantie, bani blocati, de fapt, intr-un cont, pe care sa-i tina acolo ani de zile, in ipoteza ca nu se realizeaza investitiile programate anual, ceea ce constituie o absurditate!" a spus Savel Matache. (Ionel ILASCU MARDARI)

  © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

  Ultima ora

  editorial

  În căutarea Secretarului General

  Lucian DÎRDALA

  În căutarea Secretarului General

  În ceea ce priveşte dimensiunea geografică şi politică, ideea unui secretar general venit din Est pare, şi ea, atractivă. Pe fondul relaţiilor tensionate cu Moscova, ea ar transmite un mesaj de fermitate, date fiind încercările Rusiei de a submina stabilitatea unora dintre ţările din flancul răsăritean.

  Filmuletul zilei

  opinii

  Ciudăţenii şi nu prea

  Alexandru CĂLINESCU

  Ciudăţenii şi nu prea

  Digi anunţă, pentru această toamnă, un curs intensiv de jurnalism cu durata de trei luni. Prima obiecţie care îţi vine în minte este că trei luni înseamnă mult mai puţin decât trei ani de facultate (plus doi pentru un eventual master). Să admitem totuşi că e vorba de nişte cursuri intensive, cu rol de iniţiere în secretele meseriei. 

  Drum fără pulbere (I)

  Neculai SEGHEDIN

  Drum fără pulbere (I)

  Întrebat fiind de ce a încheiat pactul cu diavolul, pact care includea şi romanul Drum fără pulbere, scriitorul Petru Dumitriu ar fi răspuns sec: De foame! Judecând după averea pe care o adunase până la fuga sa în Republica Federală Germania, în februarie 1960, se pare că marele romancier era posesorul unei pofte de mâncare insaţiabile! 

  Despre tinerii care nu învaţă, nu muncesc şi nu urmează o formă de pregătire profesională

  Ciprian IFTIMOAEI

  Despre tinerii care nu învaţă, nu muncesc şi nu urmează o formă de pregătire profesională

  Avem o problemă cu forţa de muncă, o ştim cu toţii, în special cu lipsa oamenilor pregătiţi profesional/ calificaţi/ disponibili de a munci. Care sunt cauzele acestei probleme? 

  pulspulspuls

  Ne-a scris premarele: of, iar s-a înfierbântat asupra nopţii...

  PULS

  Ne-a scris premarele: of, iar s-a înfierbântat asupra nopţii...

  Băbăeţi, sau măi fetelor care vă ocupaţi de mesajele publice ale premarelui, mai opriţi-l, măi, din beţia de cuvinte pe şefu’, că în ultima vreme o ia cam des pe ulei, mai ales când îl apucă actul ratat pe seară! Iaca, de-un par egzamplu, am văzut alaltăseară ditamai scrisoroiul destinat gazetei noastre şi semnat de premare, cântărind nu mai puţin de 3.300 de semne (aproape două file dactilo, pentru cei mai familiarizaţi cu bătrâna maşină de scris), în care am trântit căciula în vreo 3-4 rânduri de bătătură, râzând de stilul puerilo-ridicolo-comunist în care era redactată misiva, presărată ici-colo cu răutăţi sau jigniri clar învăţate de la amicul buhai şantajist. 

  Caricatura zilei

  30 km/h

  Editia PDF

  Bancul zilei

  Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

  Parteneri

  Alte publicatii

   Intrebarea zilei

   Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

   vezi raspunsuri

   Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.