Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

A venit Onicas!

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    de a-l transfera pe stelistul Mihai Onicas. Mutarea s-a concretizat ieri: mijlocasul defensiv de 1,81 metri, care a implinit pe 27 ianuarie 20 de ani, si-a dat acceptul de a veni in Copou, el ajungind in jurul prinzului in cantonamentul echipei iesene din Antalya. Informatia a fost confirmata oficial de vicepresedintele gruparii din Copou, Pavel Hodea: "Steaua ne-a dat acceptul referitor la imprumutul gratuit, pina in vara, a lui Onicas. Apoi, am negociat telefonic cu jucatorul, el acceptind conditiile financiare pe care i le-am oferit. Totul este batut in cuie, ramine doar sa parafam lucrurile pe care le-am convenit".

    Mihai Marian Onicas este nascut la Cluj, el incepind fotbalul la juniorii Universitatii. La 14 ani, mijlocasul a fost legitimat la Steaua, el evoluind, pina in 2009, la "satelitul" gruparii din Ghencea si la Muresul Deva, unde a fost imprumutat in sezonul 2007-2008. Onicas a debutat in Liga I in ultima etapa a campionatului trecut, dind senzatia, in aceasta stagiune, ca se poate impune la gruparea "ros-albastra". Un accident suferit in timpul unui meci de Cupa Romaniei, cu Gloria Bistrita, disputat pe 28 octombrie (fisura a peroneului), l-a scos insa din circuit pentru doua luni, jucatorul revenind la antrenamente in acest an. Onicas, care va incasa la Iasi un salariu de 5 000 de euro lunar, are in palmares si prezente in meciuri din Europa League si nationala de tineret a Romaniei.

    Remiza alba

    Dupa esecul inregistrat simbata, 0-3 (0-0) cu TSKA Sofia, Politehnica a disputat aseara un nou meci de verificare in Turcia, acolo unde echipa ieseana este cantonata incepind de joia trecuta. Partida cu Sibir Novosibirsk, echipa nou promovata in prima liga rusa (in acest campionat se joaca in sistemul primavara-toamna) s-a incheiat cu scorul de 0-0. Meciul s-a desfasurat la Belek, Poli mergind circa 45 de minute cu autocarul de la hotelul unde este cazata, Mardan Sport, pentru a ajunge la terenul de joc. Conform oficialilor ieseni, antrenorul Petre Grigoras a contat ieri pe: Marc ('46 - Branet) - Straut, Ilie, Cuciula, Costache ('46 - Acsinte) - Caragea ('46 - Negru), Straton, Efros ('46 - Buhusi) - Viveiros ('46 - Birladeanu), Bilba ('46 - Badea), Miclea ('46 - Bujor). Plesca, Badic, L. Munteanu, Mihajlov si Cr. Constantin nu au fost folositi, ultimii trei acuzind probleme medicale. Daca Munteanu si Mihajlov sint asteptati astazi la antrenamente, Constantin va efectua un control medical pentru a vedea care este cauza durerilor pe care le are la o gamba. Partida contra rusilor a fost caracterizata astfel de antrenorul iesenilor, Petre Grigoras. "A fost un meci echilibrat. Rusii au fost destul de agresivi, lucru care a generat citeva clinciuri, ce s-au stins insa, din fericire, repede. Efros este crud, asa ca l-am anuntat ca poate pleca. Sint bucuros ca a venit Onicas, insa avem in continuare nevoie de inca 2-3 jucatori pentru a avea sanse sa ne atingem obiectivul"" a spus tehnicianul, care a dezmintit informatiile vehiculate ieri in legatura cu sosirea la Poli a unui alt stelist, Emil Ducu Ninu: "Nu a fost vorba nici o secunda de aducerea lui Ninu, pe postul lui avem solutii". Urmatorul test al Politehnicii in Antalya va avea loc miine, cu echipa ceha Sigma Olomouc.


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dan CONSTANTIN

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

    opinii

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    George ŢURCĂNAŞU

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

    Spărgătoarea de coduri

    Bogdan ILIESCU

    Spărgătoarea de coduri

    Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

    pulspulspuls

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri