Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Alte stiri

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +
    In aceasta dupa-amiaza, intr-un meci contind pentru etapa a VIII-a a Diviziei A la volei feminin, Penicilina Iasi intilneste in deplasare pe campioana en-titre, Rapid Bucuresti. Meciul din sala Giulesti are in rol de prima favorita echipa gazda,m atit prin prisma palmaresului direct din ultimii ani, cit si a seriei de trei infrigeri consecutive suferite de iesene in ultimele etape. Mai mult decit atit, din echipa lui Nicu Roibescu va lipsi Laura Dulcianu, accidentata, iar rapidistele vor fi animate de o mare sete de victorie dupa infringerea severa suferita simbata la Piatra Neamt, 0-3 cu Unic. Cele doua echipe sint vecine de clasament (Rapid are 11 puncte, Penicilina doar 10), iar o victorie a oaspetelor le-ar ajuta sa-si depaseasca adversarele in topul Diviziei A. Meciul se anunta si ca o interesanta avanpremiera a dublei intilniri dintre Rapid si Penicilina din semifinalele Cupei Romaniei. Dintre celelalte partide ale etapei, retine atentia derbiul Universitatea Bacau - Dacia Pitesti. In rest: Braiconf Braila - Astral Sibiu, Dinamo - Gaz Metan Tg. Mures, Universitatea Craiova - CSU Metal Galati, Unic Piatra Neamt - RAT Bucuresti. (ICT)
    RATC, sefa turului
    In seria Iasi a diviziei D de fotbal, peste tur a cazut deja cortina, etapa a 10-a derulindu-se la sfirsitul saptaminii trecute. Prin remiza obtinuta vineri, la Podu Iloaiei, intr-un meci tare al seriei, liderul, RATC a reusit sa termine neinvins prima jumatate a campionatului, tinind la distanta de doua puncte pe principala urmaritoare, Gloria Baltati.
    Dar iata rezultatele complete: Viitorul Belcesti - FC 3 Star Hirlau 4-4; Viitorul Hirlau - Vointa Bivolari 4-0; Olimpia Popricani - Mobila Foresta Iasi 2-0; Energia Iasi - Gloria Baltati 0-2; Unirea Podu Iloaiei - RATC 0-0. Progresul Iasi a stat. La sfirsitul turului a fost stabilita urmatoarea ierarhie: 1. RATC - 26 p; 2 Baltati - 24 p; 3 Viitorul Hirlau - 23 p; 4. Podu Iloaiei - 18 p; 5. Mobila - 13 p; 6 Progresul - 13 p; 7. Energia - 11 p; 8. 3 Star - 10 p; 9. Popricani - 9 p; 10. Belcesti - 5 p; 11. Bivolari - 1p.
    In seria Pascani derbiul de la Cristesti s-a incheiat cu victoria oaspetilor, Unirea Ruginoasa devenind astfel formatia care sta in plasa liderului, Siretul Pascani care-si continua parcursul de regularitate. Iata rezultatele etapei a 11-a si clasamentul. Moldova Cristesti - Unirea Ruginoasa 2-3; Unirea Valea Seaca - Siretul Pascani 0-2; Recolta Contesti - Belsugul Lespezi 0-3; Vointa Motca - Spicul Helesteni 2-0; Viitorul Tirgu Frumos - FC Lunca Pascani 4-2; Avintul Todiresti - Biruinta Miroslavesti 2-5; Unirea Alexandru Ioan Cuza - Unirea Mircesti 2-1.
    Clasament:1. Siretul Pascani - 31p; 2. Ruginoasa - 27p; 3. Cristesti - 25 p; 4.Lespezi - 24 p; 5. Miroslavesti - 18p; 6. Motca - 17 p; 7. Cuza - 16p; 8. Mircesti - 16 p; 9. Valea Seaca - 15 p; 10. Tirgu Frumos - 13 p; 11. Contesti - 12 p; 12. Lunca - 7p; 13. Helesteni - 3 p; 14. Todiresti - 2 p.
    Un fapt demn de notat este ca Partidul Alianta pentru Romania a gasit un ingenios mod de a-si fac reclama, oferind 16 rinduri de echipament unor echipe din divizia D. Tricourile, realizate la societatea Hodex, condua de presedintele divizionarei C FC Unirea 2000, Pavel Hodea, are pe piept o inscriptie cu o garoafa si initialele ApR. (Ovidiu MINEA)
    Miriuta va juca pentru Ungaria
    Selectionerul nationalei Ungariei, Bertalan Bicskei, a declarat ca intentioneaza sa-l convoace pe Vasile Miriuta pentru partida amicala cu reprezentativa Macedoniei. Bicksei a spus ca daca jucatorul roman, care a primit de curind cetatenie maghiara, va face fata cerintelor sale, il va convoca si pentru meciurile din preliminariile Cupei Mondiale din anul 2002. "Miriuta este un jucator bun care poate ajuta nationala Ungariei", a declarat Bicksei, care a precizat ca doreste ca romanul sa evolueze pe postul de conducator de joc. Vasile Miriuta, in virsta de 32 de ani, activeaza in prezent la formatia din prima liga germana Energie Cottbus.
    Serban a ajuns vedeta la Elche
    Antrenorul formatiei din liga a doua spaniola Elche, Felipe Mesones, a declarat ca romanul Denis Serban va evolua in meciul cu Universidad de Las Palmas, dupa care se va deplasa in Romania, in vederea partidei amicale cu reprezentativa Iugoslaviei, a anuntat cotidianul "Marca". Potrivit publicatiei citate, Felipe Mesones si responsabilii clubului au stabilit un orar al zborurilor, astfel incit jucatorul roman sa ajunga in Romania pe 13 noiembrie, dupa-amiaza, pentru a intra in cantonament. Partida amicala Romania-Iugoslavia se va disputa pe 15 noiembrie, la Bucuresti. Un responsabil din cadrul clubului spaniol a precizat ca desi nu se stie daca partida cu formatia Universidad de Las Palmas va avea loc simbata sau duminica, Denis Serban va evolua in acest meci. "Am avut un sezon foarte bun la Elche si acest lucru m-a ajutat sa fiu convocat la echipa nationala dupa o lunga perioada de timp", a declarat jucatorul roman.
    Contra nu vrea sa riste
    Jucatorul formatiei spaniole Deportivo Alaves, romanul Cosmin Contra, ar putea sa nu evolueze, miine, in meciul cu echipa norvegiana Lillestrom, din cadrul mansei secunde a turului doi al Cupei UEFA, din cauza durerilor pe care le resimte la genunchiul sting. Jucatorul roman are dureri puternice la genunchiul sting, suferind si o inflamare a ligamentelor, probleme ce au aparut dupa partida cu formatia Espanol Barcelona, din campionatul intern. "Simt dureri puternice la genunchi atunci cind lovesc mingea sau cind ma sprijin pe piciorul sting. Cu toate acestea, voi incerca sa evoluez cit mai bine in momentul in care voi fi introdus pe teren", a declarat Cosmin Contra.
    Povestea lui Dulca se prelungeste
    Comisia pentru Statutul Jucatorilor a decis sa amine pentru 15 noiembrie judecarea litigiului financiar dintre Rapid si CFR Cluj, in legatura cu transferul jucatorului Cristian Dulca la formatia sud-coreeana Pohang Steelers, deoarece conducerea divizionarei C a atasat acte noi la dosar, care vor trebui studiate si de gruparea feroviara. Dulca a semnat, pe 16 octombrie 2000, un contract pina la sfirsitul acestui sezon cu Ceahlaul Piatra Neamt, fiind imprumutat de clubul sud-coreean.
    Hocheiul nu-i pentru fete
    Hocheistul Razvan Lupascu, component al echipei Rapid Bucuresti, a fost lovit cu o crosa peste fata in timpul unor incidente desfasurate in cursul partidei cu SC Miercurea Ciuc, din cadrul etapei a VI-a a sezonului regulat de hochei, trei dinti ai jucatorului rapidist fiind sparti. Hocheistul rapidist a declarat ca nu stie cine l-a lovit, adaugind ca nu a simtit nici o durere pe moment, dar si-a dat seama ca i s-au spart trei dinti dupa incheierea incidentelor. Tratamentul lui Lupascu va dura o luna si va costa peste zece milioane de lei. Pe toata perioada tratamentului, hocheistul rapidist va purta o masca de protectie in timpul meciurilor.
    Alegerea sefului COR se amina
    Comitetul Executiv al Comitetului Olimpic Roman a stabilit ca directorul Directiei Tehnice din cadrul COR, Alexandru Epuran, sa fie seful de misiune al delegatiei Romaniei pentru Jocurile Olimpice de iarna de la Salt Lake City, din 2002. Membrii Comitetului Executiv au mai hotarit ca noul presedinte al forului olimpic va fi ales in Adunarea Generala din ianuarie 2001. Ion Tiriac si-a prezentat oficial demisia din functia de presedinte al Comitetului Olimpic Roman pe data de 12 octombrie, in cadrul sedintei Comitetului Executiv al forului olimpic roman. Conform statutului COR, Tiriac ramine in functie inca 30 de zile din data depunerii demisiei. Desi initial se stabilise ca in sedinta de luni a Comitetului Executiv sa fie numit noul presedinte interimar al COR, aceasta decizie va fi luata, probabil, de Adunarea Generala din data de 15 noiembrie.

    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Pavel LUCESCU

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

    opinii

    Distrugerea statuilor

    Alexandru CĂLINESCU

    Distrugerea statuilor

    Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    pr. Constantin STURZU

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    pulspulspuls

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri