Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Alte stiri

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +
    Echipa de handbal masculin a Romaniei si gimnastele Daniela Silivas si Aurelia Dobre figureaza in Cartea Recordurilor 2001, a carei editie romaneasca a fost lansata de Editura Rao. O alta prezenta romaneasca este Grigore Clim, la capitolul "cele mai multe flori pe o plata de floarea soarelui". In septembrie 1998, romanul avea o planta cu un numar record de 61 de flori. Echipa masculina de handbal detine recordul la cele mai multe titluri mondiale la handbal in sala (1961, 1964, 1970, 1974), la egalitate cu echipa Suediei.Aurelia Dobre si Daniela Silivas figureaza in rindul celor mai tineri campioni mondiali la gimnastica. In 1987, Aurelia Dobre a devenit campioana mondiala absoluta la Rotterdam, pe atunci ea avind aproape 15 ani. Daniela Silivas avea, in 1985 - cind a cistigat medalia mondiala de aur la birna - 14 ani si 185 de zile.
    Ilie n-a intrat in Europa
    Federatia de Fotbal din Spania a respins cererile formulate de componentii formatiei Valencia, romanul Adrian Ilie si slovenul Zlatko Zahovici, privind obtinerea statutului de jucator comunitar, a anuntat cotidianul sportiv "Marca". Federatia de Fotbal din Spania a respins, in urma cu citeva zile, o cerere similara formulata de fundasul roman al formatiei Alaves, Cosmin Contra.
    Parchetul intra pe fir
    Presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, a declarat ca va solicita Parchetului sa intervina in rezolvarea transferurilor jucatorilor Cristian Dulca si Iulian Arhire la formatia coreeana Poohang Steelers. Sandu a spus ca s-a constat ca in cazul celor doua transferuri au fost comise numeroase nereguli, in urma carora au fost dezavantajate din punct de vedere financiar cluburile Rapid Bucuresti si Otelul Galati, dar si FRF.
    Suspendarea lui Tudor a fost mentinuta
    Comisia de Apel din cadrul Federatiei Romane de Fotbal a decis sa respinga memoriul formulat de arbitrul Alexandru Tudor, mentinind decizia Subcomisiei de Disciplina care l-a retinut patru etape de la delegari. Subcomisia de Disciplina a hotarit, pe 6 decembrie, sa-l suspende pe patru etape pe Tudor, pe baza raportului intocmit de observatorul Aron Huzu, in urma partidei disputate intre formatiile bucurestene Rapid si Dinamo, din sferturile de finala ale Cupei Romaniei. Conform regulamentului, arbitrul Alexandru Tudor va putea contesta acesta decizie la Comitetul Executiv al FRF.
    Breasla medicilor l-a suspendat pe Oana
    Consiliul National al Colegiului Medicilor din Romania (CMR) a hotarit, in sedinta de vineri, suspendarea din activitate, pentru o perioada de sase luni, a doctorului Ioachim Oana, fost medic al lotului national de gimnastica, implicat in cazul Andreei Raducan. Sanctiunea data doctorului Oana este aproape cea mai aspra pe care o poate da Colegiul Medicilor din Romania, dupa acesta urmind suspendarea pe viata din activitate, a precizat presedintele CMR. Suspendarea din activitate este similara cu retragerea calitatii de membru al Colegiului Medicilor din Romania. Un doctor care nu are calitatea de membru al CMR nu poate presta activitate medicala, a adaugat Cinteza. Ioachim Oana i-a prescris gimnastei Andreei Raducan, in timpul Olimpiadei de la Sydney, un medicament (nurofen) care continea efedrina, substanta aflata pe lista celor interzise de Comitetul International Olimpic (CIO). In urma depis
    Balaci poate deveni antrenor emerit
    Conducerea Clubului Sportiv al Jurnalistilor a adresat o scrisoare presedintelui FRF, Mircea Sandu, in care propune acordarea titlului de antrenor emerit lui Ilie Balaci pentru performantele in campionatele din Asia si Africa. Ca antrenor, Balaci are in palmares 17 trofee cistigate in opt ani cu formatiile Club Africain (Tunisia), Olympique Casablanca (Maroc) , Al Shabab (Emirateele Arabe Unite), Al Nasr (Arabia Saudita), Al Hilal (Arabia Saudita) si Al Ain (Emirateele Arabe Unite), dar nu are decit categoria a doua ca antrenor, el neputind activa in prima divizie din Romania decit cu o derogare din parte FRF. Balaci este primul antrenor roman care va participa la Cupa Mondiala a cluburilor, cind formatia Al-Hilal va evolua, in perioada 29 iulie-12 august 2001, la Sevilla (Spania), la a doua editie a acestei competitii.
    Botis se intoarce la UTA
    Membrii Comitetului Executiv din cadrul Federatiei Romane de Fotbal au decis, cu opt voturi pentru si cinci impotriva, ca jucatorul echipei Rapid, Sorin Botis, sa revina la formatia UT Arad, a declarat presedintele FRF, Mircea Sandu. Sandu a spus ca probleme medicale pe care Sorin Botis le-a avut nu pot constitui o clauza de reziliere a contractului, care a intrat in vigoare pe 7 august. De asemenea, Comitetul Executiv a obligat clubul Rapid sa-i plateasca lui Botis suma de 17.500 de dolari, bani care reprezinta prima rata contactuala.
    Romanii dau navala la Kiev
    Fotbalistul Vasile Ghindaru a plecat in Ucraina, pentru a sustine probe la echipa Dinamo Kiev, avind acceptul clubului FC Brasov. Ghindaru a plecat la Kiev, impreuna cu impresarul sau Cezar Rasuceanu, dupa ce a declarat, luni, ca nu doreste sa mai evolueze la formatia FC Brasov. Desi, Rasuceanu a incercat sa-l convinga pe Ghindaru sa ramina la FC Brasov, mijlocasul brasovean a refuzat acest lucru. Directorul executiv al formatiei FC Brasov, Romeo Pascu, a declarat ca gruparea brasoveana ii va permite lui Vasile Ghindaru sa evolueze la clubul Dinamo Kiev. Clubul Dinamo Kiev doreste sa-l achizitioneze si pe mijlocasul dinamovist Florin Cernat.
    AFPR vrea bani din televizarea partidelor
    Asociatia Fotbalistilor Profesionisti din Romania (AFPR) va solicita Federatiei Romane de Fotbal si Ligii Profesioniste de Fotbal sa primeasa o parte din banii proveniti drepturile de televizare ale partidelor din Divizia A, a declarat presedintele AFPR, Alex Radulescu. De asemenea, AFPR, cu sprijinul impresarilor, va monitoriza toti jucatorii de fotbal aflati in ultimele sase luni de contract, in vederea instituirii unei burse a acestor fotbalisti. "Intentionam realizarea unui parteneriat intre agentii de jucatori si AFPR, deoarece ambele parti au acelasi interes, reprezentarea jucatorilor. Dorim ca jucatorii din Romania sa fie cit mai bine asistati in momentul semnarii unui contract de joc", a precizat Radulescu.
    Prima victorie pentru bacauance
    Echipa feminina de volei "U" Amici Bacau a invins, joi, pe teren propriu, cu scorul de 3-0 (25-20, 30-28, 25-20), formatia germana Schweriner SC, in cadrul unei partide din grupa B a Ligii Campionilor. "U" Amici Bacau va juca urmatoarea partida, peste doua saptamini, in deplasare, cu formatia italiana Volei Modena.

    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dan CONSTANTIN

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

    opinii

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    George ŢURCĂNAŞU

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

    Spărgătoarea de coduri

    Bogdan ILIESCU

    Spărgătoarea de coduri

    Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

    pulspulspuls

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri