Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Alte stiri

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +
    Atacantul roman al lui Nantes, Viorel Moldovan, a marcat in minutul 34 unicul gol al partidei cu Troyes, disputata marti, echipa sa calificindu-se in semifinalele Cupei Ligii Frantei. In aceasta faza a competitiei, Nantes va intilni, pe 10 aprilie, in deplasare, pe Olympique Lyon. Cealalta semifinala a Cupei Ligii Frantei se va disputa, pe 11 aprilie, intre AS Monaco si Niort, din divizia a doua a campiontului francez.
    Vsiljevic va juca la Dinamo
    Oficialii clubului Dinamo au ajuns la o intelegere cu jucatorul sirb al echipei Zvezdara Belgrad, Srdan Vsiljevic, si cu impresarul acestuia, urmind ca fotbalistul sa semneze un contract pe o perioada de doi ani si jumatate, a declarat ofiterul de presa al gruparii dinamoviste, Ionel Culina. Oficialul dinamovist a precizat ca inca nu a sosit cartea verde a lui Vasiljevic, aceasta urmind sa fie primita de Dinamo peste doua sau trei zile.
    Lutu nu poate juca decit la FC National
    Clubul FC National Bucuresti va solicita Ligii Profesioniste de Fotbal sanctionarea Universitatii Craiova, in cazul in care Ionut Lutu nu se va prezenta la pregatirile formatiei bucurestene, a declarat presedintele gruparii "bancare", Gino Iorgulescu. Oficialul bancar a declarat ca a discutat cu unul dintre principalii actionari ai Universitatii, Gigi Netoiu, care a promis ca va incerca sa-l convinga pe Lutu sa revina la echipa bucuresteana. "Netoiu mi-a zis ca il va trimite pe Lutu la Bucuresti. Am discutat si cu Lutu, care mi-a comunicat ca va reveni la FC National. Totusi, intr-un om ca Lutu nu poti avea incredere nici pina la coltul usii", a adaugat Iorgulescu. Antrenorul formatiei "bancare", Cosmin Olaroiu, a spus ca a primit un fax din partea clubului sud-coreean Samsung Blue Wings, in care se mentioneaza ca Lutu nu se poate transfera, pina in vara, la nici o echipa in afara de FC National. "Sud-coreenii ni l-au imprumutat pe Lutu, care nu se mai poate transfera la nici o alta echipa. Daca nu va dori sa evolueze la FC National, va fi suspendat pina in momentul in care ii expira contractul de imprumut", a precizat Olaroiu.
    Chivu si-a prelungit contractul cu Ajax
    Cristian Chivu si-a prelungit pentru inca un an, respectiv pentru sezonul 2005-2006, contractul cu echipa olandeza Ajax Amsterdam, a declarat impresarul Ioan Becali. Acesta a precizat ca salariul anual al lui Chivu s-a triplat. "Au mai fost introduse in contract anumite clauze fixe. S-a stabilit o suma fixa de transfer pentru Chivu. In cazul in care o echipa il va dori pe Chivu, eu voi trata direct cu oficialii gruparii respective", a spus Becali, care a adaugat ca suma de transfer este confidentiala.
    "Tricolorii" ramin pe 13
    Reprezentativa Romaniei ocupa pozitia a treisprezecea, cu 680 de puncte, in clasamentul FIFA "Coca-Cola" dat publicitatii, ieri, la Zürich. Adversarele selectionatei Romaniei in grupa a VIII-a a preliminariilor Cupei Mondiale din anul 2002 ocupa urmatoarele pozitii: Italia - locul 5 (735 puncte), Ungaria - locul 47 (560 puncte), Georgia - locul 66 (503 puncte) si Lituania - locul 89 (453 puncte). Pe primele zece pozitii ale clasamentului FIFA "Coca-Cola" se afla, in ordine, Brazilia, Franta, Argentina, Portugalia, Italia, Cehia, Spania, Paraguay, Olanda si Iugoslavia.
    Craciunescu si-a facut raportul
    Observatorul UEFA pentru arbitri la partida PSG-Galatasaray, Ion Craciunescu, a declarat ca a intocmit un raport suplimentar catre forul continental in legatura cu incidentele petrecute la partida disputata marti la Paris. "Nu pot sa dau nici un fel de declaratii in legatura cu ceea ce s-a intimplat pe <<Parc des Princes>>. Am intocmit un raport cu toate evenimentele petrecute la meci, acesta urmind sa fie examinat de UEFA", a spus Craciunescu. Fostul arbitru roman a declarat ca raportul sau va fi analizat impreuna cu cel al observatorului de joc, finlandezul Perty Alaya, cel care a decis, pe 22 februarie, sa intrerupa intilnirea disputata la Milano, intre Inter si Alaves, din Cupa UEFA, din cauza manifestarilor violente ale suporterilor formatiei italiene.
    Poloistii ataca Europenele
    Poloistul Sanda Petre, care activeaza la echipa elena Vouliagmeni Atena, nu se va prezenta la echipa nationala, care va participa, la sfirsitul acestei saptamini, la Berlin, la grupa D de calificare la Campionatul European, din cauza faptului sa sotia sa urmeaza sa nasca, a declarat secretarul general al federatiei de polo, Anatolie Grintescu. Echipa Romaniei va juca vineri cu reprezentativa Germaniei, simbata cu Polonia si duminica cu Belarusul. Primele doua echipe clasate in cele patru grupe preliminare vor obtine calificarea la Campionatul European, care se va desfasura, in perioada 15-24 iunie, la Budapesta.
    Madjer va fi seful lui Mircea Radulescu
    Fostul international algerian Rabah Madjer a fost desemnat in functia de selectioner al reprezentativei Algeriei, al carei director tehnic este romanul Mircea Radulescu. Madjer, care il va inlocui pe Abdelghani Djadaoui, isi va incepe activitatea in luna aprilie. Djadaoui a demisionat, duminica, din functia de selectioner al nationalei Algeriei, in urma infringerii cu 5-2 suferita de elevii sai in partida cu reprezentativa Egiptului, din cadrul preliminariilor Cupei Mondiale. Madjer a mai fost, in urma cu citiva ani, selectionerul echipei Algeriei, dar a demisionat din acest post.

    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Pavel LUCESCU

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

    opinii

    Distrugerea statuilor

    Alexandru CĂLINESCU

    Distrugerea statuilor

    Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    pr. Constantin STURZU

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    pulspulspuls

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri