Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Alte stiri

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +
    Comisia de Apel a Federatiei Turce de Fotbal a respins cererea gruparii Galatasaray de reducere a suspendarii jucatorului roman Gheorghe Hagi. Comisia de Apel a decis, cu unanimitate de voturi, la finalul unei sedinte care a durat aproximativ patru ore, ca suspendarea pentru sase etape, dictata impotriva lui Hagi, sa nu fie redusa la trei etape. Membrii comisiei, in majoritate de formatie juridica, bazindu-se pe imaginile filmate in timpul meciului Galatasaray-Genclerbirligi, din etapa a XIV-a, si pe raportul observatorilor partidei, au decis sa nu modifice decizia Comisiei de Disciplina.
    Boxerii romani fac legea la Napoli
    Sase dintre cei sapte componenti ai lotului national de box al Romaniei s-au calificat in semifinalele turneului international de la Napoli. In sferturile de finala, Marian Velicu (cat. 48 kg) l-a invins la puncte pe Otgugholou Bathou (Mongolia), Bogdan Dobrescu (51 kg) a trecut, cu scorul de 9-4, de italianul Cristian Cavazza, iar Valdemar Cucereanu (54 kg) a cistigat, cu 9-4, meciul cu norvegianul Reidar Walstad. Viorel Simion l-a invins, in sferturile de finala, cu 9-3, pe Batsuch Boldbath (Mongolia), George Lungu a cistigat, in limitele categoriei 60 kg, prin abandon, in fata lui Giovani Frontin (Mauritius), iar Lucian Bute (75 kg) a trecut, cu scorul de 13-6, de italianul David Rettori. Ionut Ion a fost singurul pugilist roman care a pierdut in sferturile de finala ale turneului de la Napoli, fiind invins de armeanul Arthur Gevorkian, prin preferinta arbitrilor.
    Georgienii au un lot puternic
    Partida dintre representativele de seniori ale Romaniei si Georgiei se va disputa, miercuri, la Tbilisi, in timp ce meciul selectionatelor de tineret se va juca marti. Antrenorul David Kipiani a selectionat in lotul Georgiei pentru partida cu Romania, din preliminariile Cupei Mondiale, urmatorii jucatori: Gvaramadze (Torpedo Kutaisi), Zoidze (Torpedo Kutaisi) - portari; Kobiasvili, Tkitisvili (Freiburg), Kaladze (AC Milan), Kemoklidze, Todua, Silagadze (Torpedo Kutaisi), Kizanisvili (FC Dundee) - fundasi; Nemsadze (FC Dundee), Jamarauli (FC Zürich), Ketbaia (Wolverhampton), Kinkladze (Derby Country), Mentesasvili, Rokvinsvili (Skonto Riga), Alekaidze (Chelsea) - mijlocasi; Kavolasvili (FC Zürich), Sota Arveladze (Ajax), Archil Arveladze (FC Köln), Janasia (Lokomotiv Moscova), Iasvili (Freiburg), Asvetia (Torpedo Kutaisi) - atacanti.
    Ritmica nu si-a facut federatie proprie
    Adunarea Generala a Federatiei Romane de Gimnastica, a respins, prin vot, propunerea de formare a unei federatii separate de gimnastica ritmica. Impotriva propunerii de separare a gimnasticii ritmice au votat 48 de membri ai Adunarii Generale, doi s-au abtinut si numai 19 au votat pentru. In cadrul Adunarii Generale, fiecare club sportiv a avut dreptul la un singur vot.
    "A fost un vot democratic, in urma caruia s-a decis ceea ce este mai bine pentru gimnastica romaneasca. Sper sa raminem o familie unita, sa analizam unde am gresit si sa indreptam lucrurile. Cred ca desprinderea gimnasticii ritmice era sinucidere curata, in primul rind din punct de vedere financiar", a spus presedintele FRG, Nicolae Vieru.
    Ardel revine in competitii
    Primul roman care a cistigat titlul de campion european la culturism, Vasile Ardel, va reveni in competitiile internationale dupa o absenta de un an. Ardel, legitimat la CSM Baia Mare, a devenit campion european la culturism in 1996, fiind primul roman care a cistigat acest titlu, dupa ce in 1993 a cistigat prima medalie internationala pentru Romania la acest sport. In 1999, din motive personale, Ardel a renuntat la activitatea competitionala si la antrenamente.
    Guvernul ajuta gimnastele de la Deva
    Guvernul va aloca 1,5 miliarde lei pentru Clubul Scolar Deva, unde invata si se antreneaza lotul de gimnastica al Romaniei, suma necesara reparatiilor ce trebuie efectuate in spatiile de invatamint, de cazare, precum si in sala de sport, a anuntat purtatorul de cuvint al Executivului, Claudiu Lucaci. El a precizat ca, pentru anul in curs, in cadrul aceleiasi scoli se vor promova investitii noi pentru spatiile de cazare, in valoare de patru miliarde lei, pentru spatii de invatamint, in valoare de doua miliarde lei, precum si pentru o sala de sport, in valoare de doua miliarde lei.
    Sumudica va da piept cu FC Porto
    FC Porto s-a calificat in finala Cupei Portugaliei, dupa ce a invins, in semifinale, pe teren propriu, dupa prelungiri, cu 2-1 (1-1, 1-1), pe Sporting Lisabona. Golurile invingatorilor au fost marcate de Capucho, in minutele 30 si 101, in timp ce pentru oaspeti a inscris Beto, in minutul 13. In finala care de pe 10 iunie, la Lisabona, FC Porto va intilni pe Maritimo Funchal, formatie la care evolueaza Marius Sumudica.
    Mijatovic s-a saturat sa fie rezerva la Fiorentina
    Atacantul iugoslav Pedrag Mijatovic a declarat ca ar putea parasi Fiorentina la sfirsitul acestui sezon. "Am contract cu Fiorentina pina in 2003, dar, in acest sezon, am stat mereu pe banca de rezerve si este pentru prima oara in cariera cind mi se intimpla asa ceva. In urma cu trei luni am vrut sa plec, dar nu mi s-a permis acest lucru", a afirmat Mijatovic. Atacantul iugoslav a fost achizitionat de Fiorentina in 1999, de la Real Madrid, unde a evoluat in perioada 1996-1999.
    Plusenko n-a lasat loc de surprize
    Patinatorul rus Evgheni Plusenko a cistigat titlul de campion mondial in proba masculina din cadrul Campionatelor Mondiale de patinaj artistic, care se desfasoara la Vancouver. Plusenko, dublu campion european, in 2000 si 2001, in virsta de 18 ani, i-a devansat in clasamentul general al probei pe compatriotul sau, Alexei Iagudin, care a cistigat titlul mondial in 1998, 1999 si 2000, si pe patinatorul american Todd Eldredge. Urmatoarele pozitii ale clasamentului final au fost ocupate de americanul Timothy Gobel, japonezul Takeshi Honda si chinezul Yunfei Li.
    Hierro se vede campion mondial la anul
    Capitanul selectionatei de fotbal a Spaniei, Fernando Hierro, care a implinit ieri 33 de ani, a declarat ca echipa sa va cistiga titlul mondial in 2002. "Sint convins ca sintem o echipa puternica, dar nu reusim sa obtinem rezultate importante. Formatia Spaniei are toate sansele sa inregistreze performante deosebite si cred ca in cel mai scurt timp vom putea dovedi acest lucru", a declarat Hierro. Ziarul "Marca" noteaza ca Hierro, care evolueaza la Real Madrid, are sansa de a atinge sau chiar depasi recordul de goluri marcate pentru echipa nationala a Spaniei, record detinut de Emilio Butragueno. "Nu ma gindesc foarte mult la acest lucru, in acest moment important este sa obtinem calificarea la turneul final al CM din Japonia si Coreea de Sud", a precizat jucatorul spaniol.
    Völler nu merge cu jumatati de masura
    Antrenorul reprezentativei de fotbal a Germaniei, Rudi Völler, a declarat ca va demisiona din acest post in cazul in care echipa sa nu va reusi sa se califice la turneul final al Cupei Mondiale din 2002. "In cazul in care nu vom reusi sa obtinem calificarea pentru CM din Japonia si Coreea de Sud, eu si colaboratorii mei ne vom prezenta demisia", a declarat Völler, inainte de partida pe care selectionata germana o va disputa, astazi, la Leverkusen, in compania Albaniei, in preliminariile CM.
    Inter mai vrea doi turci
    Responsabilii clubului Inter Milano au anuntat ca au semnat un precontract cu jucatorii echipei Galatasaray, Okan Buruk si Emre Belozoglu, a anuntat cotidianul turc "Star". Conducerea clubului milanez a transmis un fax gruparii Galatasaray, in care a anuntat ca a semnat un precontract cu Okan si Emre. Contractul definitiv dintre jucatorii turci si gruparea din Milano urmeaza sa fie semnat pe 1 iunie. Potrivit cotidianului "Fanatik", vicepresedintele gruparii Galatasaray, Ali Durust, a negat faptul ca clubul turc ar fi primit un asemenea fax de la gruparea italiana. "Trebuie sa avem incredere in jucatorii nostri, iar ei spun ca nu au semnat nici un precontract cu oficialii italieni", a mentionat Durust.
    Ibrahimovic va juca la Ajax
    Atacantul suedez al echipei Malmö FF, Zlatan Ibrahimovic, a semnat un contract pentru cinci ani cu gruparea olandeza Ajax Amsterdam, careia i se va alatura de la 1 iulie. Suma transferului nu a fost data publicitatii. Directorul general al clubului Malmö FF, Bengt Madsen, a declarat insa ca "responsabilii gruparii Ajax au fost mai generosi decit cei ai echipei Arsenal, care in 1998 l-au achizitionat pe Frederik Ljungberg pentru aproximativ 4,44 milioane de euro de la Halmstad BK, suma care pina in prezent a fost un record in Suedia".
    Brazilienii nu schimba echipa
    Tenismanii Gustavo Kuerten, Fernando Meligeni, Jaime Oncins si Alexandre Simoni au fost selectionati in echipa de Cupa Davis a Braziliei, care va intilni, in perioada 6-8 aprilie, la Florianopolis, reprezentativa Australiei, in sferturile de finala ale competitiei. Capitanul reprezentativei braziliene, Ricardo Acioly, a convocat aceiasi jucatori care au obtinut victoria, cu 4-1, in intilnirea de Cupa Davis cu selectionata Marocului, care s-a disputat in februarie, la Rio de Janeiro, in primul tur al Grupei Mondiale.
    Real Sociedad are un nou presedinte
    Spaniolul Jose Luis Astiazaran a fost ales in functia de presedinte al gruparii Real Sociedad, primind 21.178 de voturi, in timp ce contracandidatii sai, Peio Gibelalde si Ignacio Gallovotos, au primit 13.764, respectiv 9.652 de voturi. "Sintem foarte multumiti de faptul ca vom putea forma un nou Consiliu de Administratie si speram ca activitatea noastra va fi sprijinita pentru a putea redresa situatia in care se afla aceasta grupare", a declarat Astiazaran. Noul presedinte al clubului Real Sociedad a precizat ca obiectivele sale imediate sint numirea unor oameni competenti in conducerea clubului si stabilirea sarcinilor pe care urmeaza sa le indeplineasca membrii Consiliului de Administratie.
    Fuziunea Suproliga - Euroliga poate deveni realitate
    Secretarul general al Federatiei Internationale de Baschet, Borislav Stankovic, a declarat la Alcobendas, suburbie a orasului Madrid, ca fuziunea dintre Suproliga si Euroliga ar putea deveni efectiva in decurs de o luna. "Nu a fost semnat inca nici un acord in acest sens si, de aceea, trebuie sa manifest prudenta in afirmatiile mele, dar unificarea acestor doua competitii europene este necesara. Ne aflam pe calea cea buna, negocierile merg bine si speram ca, in cel mult o luna, totul va fi pus la punct pentru urmatorul sezon competitional", a declarat Stankovic.
    Roberto Carlos a depus marturie
    Fundasul brazilian al echipei Real Madrid, Roberto Carlos, a negat ca atmosfera din cadrul selectionatei Braziliei este cauza convulsiilor de care a suferit atacantul Ronaldo cu citeva ore inaintea finalei Cupei Mondiale din 1998. "Ambianta din cadrul echipei braziliene in timpul Cupei Mondiale a fost una dintre cele mai bune pe care am cunoscut-o vreodata intr-o formatie", a declarat Roberto Carlos in fata Comisiei parlamentare de ancheta, care investigheaza neregularitatile referitoare la semnarea contractului dintre Confederatia Braziliana de Fotbal si firma americana producatoare de echipament sportiv Nike.

    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Pavel LUCESCU

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

    opinii

    Distrugerea statuilor

    Alexandru CĂLINESCU

    Distrugerea statuilor

    Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    pr. Constantin STURZU

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    pulspulspuls

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri