Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Alte stiri

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +
    Reprezentativa feminina de handbal a Romaniei va evolua in grupa B a Campionatului Mondial, care se va disputa in perioada 4-16 decembrie, in Italia, dupa cum s-a stabilit in urma tragerii la sorti efectuate de Federatia Internationala de Handbal. In aceeasi grupa cu selectionata Romaniei se afla reprezentativele din Ungaria, Suedia, Angola, Congo si Spania. In grupa A se afla echipele Ucrainei, Frantei, Danemarcei, Olandei, Chinei si Macedoniei, in timp ce in grupa C au fost repartizate selectionatele din Rusia, Iugoslavia, Coreea de Sud, Japonia, Austria, Groenlanda. Grupa D este formata din reprezentativele Norvegiei, Sloveniei, Italiei, Braziliei, Uruguayului si Tunisiei.
    Marseille nu mai retrogradeaza
    Comisia de apel a Directiei Nationale de Control si Gestiune (DNCG) a decis, ieri, ca echipa Olympique Marseille sa ramina in prima divizie a campionatului Frantei. Reprezentantii gruparii franceze au anuntat, de asemenea, pe site-ul oficial al clubului, ca membrii Comisiei de apel nu au luat nici o masura coercitiva impotriva acestei echipe, cum ar fi interzicerea recrutarii de jucatori sau verificarea politicii de achizitii. Directia Nationala de Control si Gestiune a decis, in urma cu trei saptamini, retrogradarea formatiei Olympique Marseille in divizia secunda a campionatului Frantei, din cauza dezechilibrului de ordin financiar cu care se confrunta aceasta grupare. Comisia de apel a respins aceasta hotarire ca urmare a garantiilor pe care le-a prezentat presedintele acestei grupari, Robert Louis-Dreyfus.
    Vanda Hadarean va antrena la Ottawa
    Fosta gimnasta romana Vanda Hadarean va antrena gimnastele de la centrul de gimnastica Tumblers din Ottawa, a anuntat publicatia "The Ottawa Citizen". Vanda Hadarean, medaliata cu argint alaturi de echipa Romaniei la Jocurile Olimpice din 1992, de la Barcelona, isi va prelua postul pe 16 iulie. Hadarean, in virsta de 25 de ani, s-a clasat pe locul al treilea la individual compus in cadrul Campionatelor Europene din 1992, a fost medaliata cu bronz in concursul pe echipe la Campionatele Mondiale din 1991. Ea s-a retras din activitatea competitionala in 1993, cind avea 17 ani. Mai tirziu s-a mutat la Hamilton (Canada). Vanda Hadarean este prima femeie angajata sa antreneze la clubului din Ottawa si se va ocupa de coregrafie si de pregatirea unor gimnaste de elita. "Niciodata nu m-am gindit sa fac altceva decit sa antrenez. Imi palce sa fiu in sala cu fetele, sa incerc sa le insuflu dragostea pentru gimnastica", a spus Hadarean.
    A aparut Clubul Aristocratic Rapid
    Fostul international Emil Dumitriu si profesorul Cristian Troncota au fost numiti vicepresedinti ai Clubului Aristocratic Rapid, iar presedintele acestei asociatii este Mihai Pirvu. La festivitatea de inaugurare a clubului, care a avut loc la restaurantul Tezaal din Bucuresti, au fost prezenti pianistul Dan Grigore, actorii Florian Pittis si Mitica Popescu, jucatorul Nicolae Stanciu, antrenorul Viorel Kraus, liderii galeriei feroviare, toti acestia fiind numiti membri ai Clubului Aristrocratic Rapid. In acelasi timp, a fost lansat si site-ul clubului, care are adresa www. clubul-aristocratic-rapid.ro. Clubul Aristrocratic Rapid are ca scop sa apere istoria si traditiile Rapidului si sa participe activ la instaurarea fair-play-ului in fotbalul romanesc.
    Zaragoza e cu un picior in finala
    Real Zaragoza a invins, in deplasare, cu 2-0 (1-0), pe Atletico Madrid, din liga a doua, in prima mansa a semifinalei Cupei Spaniei. Golurile invingatorilor au fost marcate de Acuna, in minutul 28, si Jamelli, in minutul 69. Partida retur se va disputa la Zaragoza.
    Lokomotiv Moscova a cistigat Cupa Rusiei
    Lokomotiv Moscova a cistigat Cupa Rusiei, invingind, in finala competitiei, cu 4-3, dupa loviturile de departajare, formatia Mahaskala. Cele doua echipe se aflau la egalitate, 1-1, dupa timpul regulamentar si dupa disputarea prelungirilor, golul formatiei Lokomotiv Moscova fiind marcat de Djanasia, in minutul 82, in timp ce pentru Mahaskala a inscris Sirkaiev, in minutul 90. Lokomotiv Moscova a cistigat cea de-a patra Cupa a Rusiei.
    Lance Armstrong va fi tata pentru a doua oara
    Rutierul american Lance Armstrong, cistigator a doua editii ale Turului ciclist al Frantei, va deveni tata pentru a doua oara. Armstrong este deja tatal unui baietel, in virsta de 2 ani, botezat cu numele de Luke David. Sotia sportivului american, Kristin, a anuntat pe site-ul lui Armstrong, ca este din nou insarcinata si ca va naste gemeni peste aproximativ sase luni. Kristin a precizat ca a recurs, pentru a doua oara, la inseminarea artificiala, la inceputul lunii aprilie, inainte de debutul cursei "The Ride For The Roses", organizata in scopuri caritabile chiar de ciclistul american Lance Armstrong, care a fost vindecat, in anul 1997, de cancer la testicule.
    Boca Juniors are prima sansa in Cupa Libertadores
    Echipa argentiniana Boca Juniors a invins, in deplasare, cu 1-0 (0-0), formatia mexicana Cruz Azul, in prima mansa a finalei Copei Libertadores. Unicul gol al intilnirii a fost marcat de Marcelo Delgado, in minutul 79. Partida retur se va disputa, miercurea viitoare, la Buenos Aires.
    Plan de reamenajare a circuitului de la Silverstone
    Fostul pilot scotian de Formula 1 Jackie Stewart, triplu campion mondial, a prezentat, la Londra, un plan privind reamenajarea circuitului de la Silverstone, unde se desfasoara Grand Prix-ul Marii Britanii. Stewart a evaluat la aproximativ 100 de milioane de euro costul acestui proiect, care ar putea fi pus in practica incepind cu 2003. Societatea British Racing Drivers' Club, care se ocupa de promovarea a 11 curse de Formula 3000 si care este prezidata de Stewart, firma Octagon Motorsports, proprietara circuitului de la Silverstone, precum si Bernie Ecclestone, presedintele firmei "Formula One Administration", care comercializeaza drepturile de televizare a Marilor Premii de Formula 1, au promis ca vor sustine financiar acest proiect cu suma de 52,5 milioane de euro.
    Amical Besiktas - AC Milan, la Istanbul
    Besiktas Istanbul va intilni, pe 4 august, la Istanbul, pe AC Milan, intr-un meci amical organizat pentru retragerea jucatorului turc Mehmet Ozdilek. Noul antrenor al formatiei italiene, Fatih Terim, a declarat ca isi va aduce echipa la Istanbul pentru meciul de retragere al lui Mehmet. "Singurul inconvenient este faptul ca data stabilita pentru disputarea meciului de retragere este inclusa intr-o perioada in care echipele de club au de disputat numeroase partide. I-am promis lui Mehmet ca voi forma o selectionata a lumii pentru aceasta partida, insa acest lucru nu va fi posibil. De aceea am discutat cu vicepresedintele clubului AC Milan, Adriano Galliani, care a fost de acord ca echipa italiana sa vina la Istanbul pentru a disputa o partida amicala pe 4 august", a spus Terim.
    Hodgson vrea sa preia pe Udinese
    Antrenorul echipei FC Copenhaga, englezul Roy Hodgson, intentioneaza sa-si rezilieze contractul cu gruparea daneza, pentru a putea prelua conducerea tehnica a lui Udinese, a anuntat publicatia daneza "Sport&Entertainment". Hodgson, care a cistigat cu FC Copenhaga editia 2000/2001 a campionatului Danemarcei, se afla sub contract cu acest club pina pe 30 iunie 2002. "I-am informat deja pe Roy Hodgson si pe responsabilii gruparii Udinese ca-i vom actiona in judecata, pentru ruperea abuziva a contractului, in cazul in care tehnicianul englez va decide sa paraseasca aceasta echipa", a declarat directorul general al clubului danez, Flemming Oestergaard.
    Film biografic despre Beckenbauer
    Viata presedintelui clubului german de fotbal Bayern München, Franz Beckenbauer, cunoscut sub numele de "Kaiserul", va fi transpusa intr-o pelicula produsa de Tomy Wigand, a anuntat revista germana "Gala". Tomy Wigand intentioneaza sa-i solicite actorului german Heiner Lauterbach, in virsta de 48 de ani, sa interpreteze rolul lui Beckenbauer. "Binenteles ca voi interpreta cu placere rolul Kaiserului", a declarat Lauterbach, adaugind ca il admira foarte mult pe presedintele clubului german, pentru realizarile sale. Beckenbauer, in virsta de 56 de ani, a cistigat doua editii ale Cupei Mondiale, in 1974 ca jucator si in 1994 ca antrenor al reprezentativei Germaniei. El a fost desemnat cel mai bun jucator european in 1972 si 1976.
    "Ordinul Olimpic" pentru Freeman si Gebreselassie
    Atleta australiana Cathy Freeman si etiopianul Haile Gebreselassie au primit "Ordinul Olimpic", in cadrul unei ceremonii care a avut loc, la Lausanne, din partea presedintelui Comitetului International Olimpic, Juan-Antonio Samaranch. Aceasta distinctie a fost acordata altor opt atleti, respectiv Myriam Bedard (Canada/biathlon), David Douillet (Franta/judo), Krisztina Egerszegi (Ungaria/natatie), Kazuyoshi Funaki (Japonia/sarituri cu schiurile), Alexandre Karelin (Rusia/lupte), Marco Marin (Italia/scrima), Naim Suleymanoglou (Turcia/haltere) si Pirmin Zurbriggen (Elvetia/schi alpin). "Ordinul Olimpic" se decerneaza acelor persoane care au contribuit, prin activitatea lor, la pastrarea idealului olimpic, care si-au creat un nume in lumea sportiva sau care au adus servicii exceptionale cauzei olimpice.
    Ronaldo a petrecut de ziua sotiei
    Atacantul brazilian al formatiei Inter Milano, Ronaldo, a organizat la Rio de Janeiro o petrecere pentru a aniversa ziua de nastere a sotiei sale, Milene, care a implinit 22 de ani, pentru a pune capat zvonurilor potrivit carora cei doi s-au separat. Potrivit cotidianului brazilian "O Dia", Ronaldo, care a organizat aceasta petrecere in discoteca sa din Rio de Janeiro, "R9", i-a oferit drept cadou sotiei sale o vesta de culoare rosie. Milene Domingues, mama unui baietel, in virsta de un an, botezat Ronald, a dezmintit informatiile publicate de presa locala potrivit carora intentioneaza sa divorteze de fotbalistul brazilian. Milene a declarat ca "se simte lezata de aceste zvonuri mincinoase" si a amintit ca impreuna cu Ronaldo a cistigat patru din cele cinci procese de defaimare pe care le-au intentat unor publicatii.

    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

    Cosmin PAȘCA

    Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

    Să luăm exemplul Iaşului. Peste un an-doi, Marius Ostaficiuc va afirma că filiala AUR a fost „capturată” şi va reveni la PSD, Tudor Ciuhodaru îşi va redescoperi „umanismul” şi se va întoarce la partidul lui Dan Voiculescu (aripa televizată a PSD), iar Ciprian Paraschiv îşi va aminti că a fost cândva liberal. Şi mulţi alţii, totul multiplicat cu 41 la nivel de ţară. Controlează azi PSD-PNL România cu 55%? Să vedeţi peste doi-trei ani când o să râdă de Putin cu alea 87% ale lui.

    opinii

    Bunici obraznici

    Briscan ZARA

    Bunici obraznici

    Bunicii îşi descoperă în nepoţi un scop în viaţă şi nu-i lasă pe aceştia să înveţe nimic din propriile greşeli. Având mult timp la dispoziţie, ei execută toate treburile, odraslele neavând voie să mişte un deget. Mâncarea li se serveşte la pat, în faţa televizorului, totul este aranjat în farfurie în aşa fel încât plodul să nu facă altceva decât să îşi bage singur în gură. Dacă lenea e prea mare, chiar şi acest mic inconvenient se rezolvă de către mereu atenţii şi mereu săritorii bunici: copilul e hrănit în gură. El nu trebuie să îşi aleagă hainele, să îşi spele vasele din care a mâncat, nu mai vorbesc de gătit. Copiii crescuţi de bunici nu ştiu să facă nimic! Pentru că nu au fost lăsaţi să facă. Li s-a pus totul la nas.

    Noi, femeile

    Cristina DANILOV

    Noi, femeile

    O fată nu trebuie să rupă cămașa colegului pentru a scăpa de batjocura lui. O adolescentă are dreptul de a citi pe o bancă în parc, așa cum citeam eu cândva, fără să fie agresată și apoi umilită de autorități doar pentru că este femeie. Se poate? Desigur, egalitatea între sexe e un principiu care se învață și societatea de azi ne cere tuturor să facem efortul de a ieși din stereotipurile în care ne-am format și să participăm deschiși la această lecție a umanității.

    Între artă şi credinţă

    Nichita DANILOV

    Între artă şi credinţă

    Se pare că noi nu încercăm să ne împăcăm cu gândul că trăim într-o lume imperfectă şi dorim, cu tot dinadinsul să transformă imperfecţiune în perfecţiune, gândind şi, mai ales, acţionând, cât mai corect politic. Aliniindu-ne, cu alte cuvinte, la noile standarde ale politicilor culturale, care dau naştere la noi aberaţii ideologice, la fel de nocive ca şi cele din perioada comunismului, la ameninţări şi la vărsări de sânge.

    pulspulspuls

    Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

    Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

    Acuma, dacă tot s-a terminat cu agitaţia de la Vniversitatea din Copou, haideţi să facem două-trei observaţiuni mai detaşate, fără presiunea votului, presiune care a tot apăsat şi în afara instituţiei în aceste ultimel zile. 

    Caricatura zilei

    Putin a mai câștigat un mandat de președinte al Federației Ruse

    Vladimir Putin a câstigat alegerile prezidentiale din Rusia cu 87,97 la suta.  

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Linkuri sponsorizate

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri