Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Am furat-o!

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    Dupa un inceput bun al gazdelor, ce au avut doua bune oportunitati de a inscrie prin Palimaru ('5 - sut pe linga poarta dintr-o pozitie singur cu portarul) si Ciobanu ("cap" putin "peste" - min. 13), oaspetii au mutat tabela primii, datorita lui Mike Temwanjera ('25 - sut plasat din careu). Iesenii nu au cedat initiativa si au dominat in continuare, Sfirlea ratind in min. 28 si reusind sa egaleze in min. 40, ca urmare a uneia dintre numeroasele lovituri libere avute de Poli in preajma careului advers. Rezultatul a ramas egal la pauza datorita faptului ca la un minut dupa golul egalizator, Tincu, scapat singur, nu a reusit sa-l invinga pe Haisan. Actul doi a inceput cu doua goluri de efect marcate de oaspeti, Gheorghiu ('47) si Temwanjera ('48) "executindu-l" pe Branet din afara careului. Poli, care a trecut in mitanul secund la sistemul cu doi fundasi centrali, a acuzat socul si abia in minutul 64 (bara Sfirlea, din lovitura libera) tribunele s-au mai animat. Finalul a adus o tresarire de orgoliu a gazdelor, care au inscris ca urmare a unei lovituri de cap a lui Palimaru ('81), egalarea nefiind insa reusita.
    In ceea ce priveste cele doua galerii, acestia si-au dat iar in petec, cu jigniri reciproce si chiar incercari de lupta deschisa, inainte de startul partidei, temperate de fortele de ordine. Avind de patimit si direct din cauza unor pusti ieseni, antrenorul vasluienilor, Viorel Hizo, a tras la final un serios semnal de alarma: "Sintem la un pas de ceea ce s-a intimplat in Italia. De la violenta verbala la cea fizica nu e decit un pas. Trebuie intervenit in forta si cu orice sacrificiu pentru ca astfel de manifestari sa dispara. E efectiv jenant sa auzi asemenea trivialitati". Jignit si el de fanii vasluieni, antrenorul Politehnicii, Ionut Popa, a incercat sa glumeasca pe aceasta tema: "M-au injurat cit m-au injurat, insa cind le-am aruncat o privire s-au potolit, iar la pauza mi-au cerut sa ne impacam. Asa ar fi si normal". Despre meci, tehnicianul iesenilor a spus: "Nu pot sa reprosez prea multe jucatorilor. Am avut multe ocazii si am luat golurile impardonabil de usor. S-a simtit si o stare de oboseala si o neadaptare la sistemele pe care le incercam. In plus, ne-au lipsit Miclea, Cernoch, Bernard, Tarlea, Saric si Mitrovic, toti fiind accidentati. Paruolo nu a aratat ceea ce ma asteptam, insa are calitati si il vom mai urmari". Nu acelasi lucru a spus Popa despre brazilianul Anderson Ribeiro, la care a renuntat.
    O tema la moda abordata simbata dimineata in Copou a fost atacantul zimbabwean Mike Temwanjera. "Mi-as fi dorit si eu un astfel de transfer, mai ales ca impresarul sau, Florin Iacob, e prietenul meu. De unde sa scoatem insa 3-4 sute de mii de dolari?", a spus Popa despre cel care e vazut de Florin Iacob drept "cel mai bun atacant din zona Moldovei", iar de finantatorul vasluienilor, Adrian Porumboiu, ca fiind "cel mai bun virf ce va juca in campionatul nostru!".
    Poli: Branet ('58 - Plesca) - Onut, Ciobanu, Ir. Ionescu ('46 - Iurisniti) - Buta ('86 - Dianu), Tincu ('80 - Toba), Mijin ('88 - Cl. Ionescu), Sfirlea ('65- Toma), Paruolo ('80 - Ciubancan) - Palimaru, Bilba ('75 - Anderson Ribeiro).
    Vaslui: Haisan - Ivan, Panait ('80 - Buhaescu), Mardare - Apostol ('63 - Buhus), Sabau, Zmeu ('63 - Ljubinkovic), Cotolan ('69 - Cornea) - Dobos ('69 - Neagu), Temwanjera ('53 - Bukvic), Gheorghiu ('75 - Frunza).


    Santaj ordinar
    Poli Timisoara l-a rechemat pe Adrian Ilie de la Iasi si a sistat negocierile cu Naidin, deoarece gruparea din Copou n-a vrut sa joace meciul din Cupa pe terenul banatenilor. O decizie va fi luata astazi, in vestiar
    Decizia Politehnicii Iasi de a refuza disputarea sfertului de finala al Cupei Romaniei cu Politehnica Timisoara pe terenul ultimei grupari a stirnit furia banatenilor. Astfel, desi fusese anuntat ca va fi imprumutat gratis un an in Copou si jucase sub comanda lui Ionut Popa in mai multe meciuri amicale, Adrian Ilie a plecat simbata inapoi la Timisoara, patronul "violetilor", Marian Iancu, anuntind si inghetarea tatonarilor pentru trecerea lui Naidin la Iasi.
    In atare conditii, disperat de subtirimea lotului pe care-l are la dispozitie, antrenorul iesenilor, Ionut Popa, a declarat ieri la emisiunea "Sport Show", , ca regreta faptul ca jocul din Cupa se va disputa la Pitesti. "In conditiile de saracie existente la clubul nostru, as fi fost de acord sa joc la Timisoara in Cupa. Astfel il puteam lua pe Naidin la un pret modic si-l imprumutam gratis un an pe Ilie. Ne intaream lotul economisind circa 100 000 euro, ceea ce, din punct de vedere al unui club sarac, era o afacere, chiar daca mie, ca antrenor, mi-era mai greu. In plus, cu toate ca obiectivul nostru prioritar e campionatul, cine stie daca nu puteam cistiga in Cupa chiar si la Timisoara, pentru ca a juca acolo nu insemna sa mergem sa ne predam",  a spus Popa, ce a mai adaugat ca nu e exclus ca echipa sa sa piarda in Cupa chiar daca va juca la Pitesti.
    Surse bine informate sustin ca Timisoara ar fi oferit Iasului dezlegarea definitiva a lui Naidin, imprumutul lui Ilie gratis, pe o perioada de un an, si jumatate din reteta financiara a partidei din Cupa in schimbul acceptarii disputarii meciului (cu mijloace "ortodoxe"!) din Cupa in Banat.
    Dupa declaratiile date de Popa in emisiunea de la Pro TV, mai multe surse
    media au anuntat in cursul zilei de ieri faptul ca Iasul a acceptat sa joace la
    Timisoara in Cupa. Mai mult, au aparut reactii ale oficialilor banateni, care
    salutau decizia moldovenilor. Aseara insa, atit presedintele gruparii din
    Copou, Sorin Boca, cit si antrenorul Ionut Popa au dezmintit faptul ca Iasul s-ar fi razgindit si ar fi acceptat oferta "violetilor"! Popa a anuntat ca o decizie pe marginea acestui subiect va fi luata astazi. "Ma tot suna lumea sa explic de ce am acceptat sa jucam la Timisoara si la toti le spun ca nu s-a luat nici o decizie! Nu stiu cine a lansat varianta acceptului nostru oficial, a fost doar o parere de-a mea personala, exprimata in direct. Verdictul pe aceasta tema va fi dat luni seara, de catre jucatori, dupa o discutie in vestiar" a spus tehnicianul. 
    ULTIMA ORA: Aseara, Adrian Ilie a primit acceptul clubului timisorean de a se intoarce la Iasi.

    Va asteptam parerea pe site
    Cititorii "Ziarului de Iasi" sint invitati sa-si exprime parerea vizavi de aceasta tema (era mai bine ca Iasul sa joace in Cupa la Timisoara si sa-i obtina pe Naidin si, pentru un an, pe Ilie, sau varianta de a juca la Pitesti, chiar cu riscul de a-i pierde pe cei doi, e convenabila?) pe site-ul ziarului.


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Pavel LUCESCU

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

    opinii

    Distrugerea statuilor

    Alexandru CĂLINESCU

    Distrugerea statuilor

    Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    pr. Constantin STURZU

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    pulspulspuls

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri