Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

"Am incredere in acest lot!"

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

     

     

    Aseara, la finalul meciului cu Slavia Sofia, antrenorul Politehnicii Iasi, Cristiano Bergodi, a acceptat invitatia la un dialog telefonic propus de "Ziarul de Iasi". Subiectul nu putea fi altul decit concluziile legate de perioada de pregatire din Turcia si situatia Politehnicii intr-un moment in care mai sint nici doua saptamini pina la reluarea campionatului.

    -  Ce concluzii se pot trage la finalul cantonamentului din Antalya?

    - A fost un cantonament foarte bun din toate punctele de vedere, pornind de la conditiile de cazare si terenuri si terminind cu pregatirea fizica si tehnico-tactica pe care am facut-o.

    - Rezultatele meciurilor amicale nu sint, de obicei, repere de baza. Totusi, nu poate fi trecut cu vederea faptul ca ati avut un parcurs foarte bun in testele pe care le-ati sustinut.

    - Asa e, nu trebuie sa fim deloc cu nasul pe sus dupa victoriile de aici, unde am intilnit adversari bunisori. Am marcat zece goluri, am primit doar trei, am cistigat patru meciuri, il cistigam si pe al cincilea daca nu eram sanctionati degeaba cu un penalty (n.r. - referire la testul cu Gdynia), insa trebuie sa raminem cu picioarele pe pamint. Principalul cistig al acestui bilant e aspectul moral, faptul ca jucatorii au mai mare incredere in ei.

    - Dumneavoastra sinteti multumit de cum se prezinta echipa?

    - Nu pot fi multumit suta la suta, mai ales ca greul va incepe in campionat. Degeaba joci bine in amicale daca nu reusesti acelasi lucru in partidele oficiale.

    - Unde ar trebui sa faceti cele mai mari retusuri?

    - Mai avem de lucru si la faza ofensiva si la faza defensiva pina sa devenim echipa compacta, solida pe care o doresc. Nu-mi cereti detalii, pentru ca sint lucruri interne, pe care nu pot sa le fac publice.

    - Mai aveti nevoie de vreun jucator sau lotul din Antalya e cel cu care atacati returul?

    - Am incredere in acest lot, merg cu el pina la sfirsit!

    - Ii includeti aici si pe Leandro si pe Jovanovic?

    - Din punctul meu de vedere, da. Leandro a jucat si virf, a jucat si mijlocas stinga. La fel, Jovanovic poate juca si fundas si mijlocas dreapta. Ramine doar ca transferurile lor sa fie rezolvate.

    - Ati pierdut doi jucatori de baza in Antalya. Cum astupati aceste gauri?

    - Asta e cel mai mare pacat! Sebastian (n.r. - Sfirlea) poate rata chiar tot returul, iar Bogdan (n.r. - Onut) vreo doua meciuri. E pacat, ca sint jucatori de baza. Totusi, chiar cu aceste probleme nu am mai cerut alti jucatori, ci ma bazez pe solutii interne. Asta e o alta dovada certa ca am incredere in baietii actuali. In locul lui Sebastian poate aparea Oprea, Miclea sau Leandro, iar absenta lui Bogdan poate fi suplinita de Ilie sau Straton, care s-au descurcat.

    - Cristea a dat patru goluri in cinci meciuri. A gasit Poli golgeterul de care a dus lipsa in tur?

    - Mie nu-mi place sa vorbesc de un jucator anume, ci de grup, pentru ca grupul e important. Totusi, trebuie sa recunosc ca venirea lui Andrei e un mare cistig. Mi l-am dorit mult la echipa si, deocamdata, sint multumit de el.

    - Existau temeri ca Bilba nu va tine ritmul, tinind cont ca vine dupa o operatie destul de delicata.

    - Ionut a facut fata. Bine, a avut citeva probleme, dar si Romulus Miclea si Ignatov, de exemplu, au avut astfel de probleme minore.

    - In tur, Poli a folosit un alt sistem de joc fata de "4-4-2"-ul pe care ati mizat. Au existat probleme de adaptare?

    - Nu, nici un fel de problema.

    - Ce urmeaza?

    - Liber pina vineri, meciul amical de duminica, cu Chisinaul, si apoi saptamina cruciala dinaintea partidei cu Craiova.

    - Aveti un start crincen de retur, cu Craiova acasa si deplasari la Vaslui si in Ghencea. Aveti stabilit vreun plan minimal in legatura cu aceste meciuri?

    - Eu sint genul de om care-mi doresc maximum din orice. Imi doresc noua puncte, insa nu pot sa spun ca ar fi bine si cu patru sau cu sase, mai ales ca, intr-adevar, vom avea un program foarte, foarte dificil. Sint insa increzator ca putem face fata. Mai intii trebuie sa privim cu incredere meciul cu Craiova, apoi ne gindim la celelalte.

    - Ati folosit des cuvintul incredere. Aceasta este cheia in retur?

    - E una din cheile importante. Poate cea mai importanta.

     

    Hai acasa!

    Politehnica Iasi pleaca astazi, in jurul prinzului, din Antalya spre Romania, pe calea aerului, iesenii ajungind la finalul turneului pe care l-au intreprins in Turcia. Ieri, in ultima zi de pregatire, trupa pregatita de Cristiano Bergodi a disputat cel de-al saselea meci de verificare din aceasta perioada, cu echipa bulgara de prima liga Slavia Sofia, partida ce s-a incheiat cu scorul de 2-0 (2-0). Pentru Poli au inscris Andrei Cristea (min. 25) si Lucian Munteanu (min. 29). Politehnica a evoluat in ultimul test din Antalya in urmatoarea formula: Marc ('46 Plesca) - Buta ('75 - Apetroaie), Ad. Ilie ('75 - Straton), L. Munteanu, Pecnik ('75 - Todescato) - Viveiros ('75 - P. Jovanovic), Gavatorta ('75 - Milea), Bersnjak, Leandro ('75 - M. Oprea) - Andrei Cristea, Palimaru. In afara lui Branet, nu au evoluat Bilba, Bratu, Ignatov si Miclea, ce au fost menajati. Montiel, care a devenit tata luna trecuta, a fost invoit, el parasind mai devreme Antalya. Cu victoria de ieri, bilantul Politehnicii in amicalele anului este unul pozitiv: 6 4 1 1 10-3. Golgeterul iesenilor este Andrei Cristea, cu patru reusite in cele cinci jocuri in care a evoluat.

     

    Amicalele Politehnicii in Antalya

    2-0 (1-0) cu FK Andijan (Uzbekistan). Marcatori: Cristea, Miclea.

    0-1 (0-0) cu Dukla Banska Bystrica (Slovacia).

    2-0 (2-0) cu MIKA Astarak (Armenia). Marcatori: Bilba, Cristea.

    2-2 (0-0) cu Arka Gdynia (Polonia). Marcatori: Oprea, Bratu.

    2-0 (2-0) cu Pirin Blagoevgrad (Bulgaria). Marcatori: Bilba, Cristea.

    2-0 (2-0) cu Slavia Sofia (Bulgaria). Marcatori: Cristea, Munteanu.


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dan CONSTANTIN

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

    opinii

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    George ŢURCĂNAŞU

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

    Spărgătoarea de coduri

    Bogdan ILIESCU

    Spărgătoarea de coduri

    Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

    pulspulspuls

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri