Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

"Apar si penaltiuri"

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +
    Valeriu Bordeanu a fost unul din frumosii "nebuni" care a ajuns in Copou, si-a desfacut aripile, desi lucra in conditii mizere la Poli si a zburat spre zari calde, asa cum au fost Steaua, Rapid, Bacaul din vremurile bune ale lui Sechelariu, ori Rusia. In vara, cu dezlegarea in mina si ratind un transfer in Austria, aprigul fundas stinga a fost convins sa se reintoarca la echipa care l-a lansat, dind o proba de caracter atunci cind Vasluiul a supralicitat. Turul a fost insa unul in care Bordeanu nu a rupt gura tirgului, desi a primit cel mai mare salariu din echipa. Fara a gafa grav in defensiva, Valerica, nu a mai fost insa pistonul de alta data, care facea legea pe flancul sau, lucru ce a provocat un atac dur al primarului Gheorghe Nichita, seful CA al Politehnicii: "Bordeanu nu-si justifica banii pe care-i primeste".
    Verdictul divortului inainte de termen parea implacabil, in vacanta Bordeanu fiind chemat de urgenta la Iasi. "Am crezut ca ma vor pune pe liber si ma gindeam cum sa cer dezlegarea" spune fotbalistul, care a avut o surpriza uriasa: "Primul lucru pe care mi l-a spus domnul primar este ca vrea sa ramin la echipa! Am fost surprins, pentru ca stiam ca dinsul e suparat si eu eram suparat pe declaratiile dumnealui, deoarece nu cred ca am jucat foarte slab, respectind indicatiile tactice. Dupa ce am discutat, mi-am dat seama insa ca astepta de la mine mai mult decit un tur mediocru, asa cum cred ca am facut, mai ales datorita salariului meu. Vreau insa sa precizez ca in vara nu eu am cerut suma din contract, ci Poli mi-a oferit-o!" Urmatorul pas a fost o discutie cu antrenorul Ionut Popa, care l-a tinut rezerva in meciul de Cupa, cu Rapidul, in care Bordeanu isi dorea enorm sa joace. "Mi-a spus ca are incredere in mine ca pot reveni la forma pe care o aveam la Steaua si Rapid" spune fotbalistul care, in vacanta petrecuta la Bucuresti, unde s-a stabilit, si-a facut destule planuri pentru acest an. "In primul rind, imi doresc sa-mi fie familia sanatoasa si baiatul meu, David Cristian, care implineste luna viitoare 2 ani ca creasca mare. Din punct de vedere profesional, primul gind e sa nu mai iau copilareste cartonase rosii. In 140 de meciuri de divizia A, am fost eliminat de 3 ori, de 2 ori in tur! Eu pun mult suflet cind joc, insa gata cu nervii peste limita! Apoi, vreau ca prin evolutiile mele sa-i fac pe sefii lui Poli sa ma roage in vara sa-mi prelungesc contractul, pentru ca eu vreau sa ramin, poate chiar sa ma si stabilesc in Iasi, unde ma simt excelent. (Glumeste) Sint gata chiar sa dau goluri sau sa apar vreo doi de 11 metri pentru acest lucru, pentru ca un fundas nu cred ca poate iesi prea mult in evidenta!" (Ovidiu MINEA)
    Si Rednic vrea sa ramina in Copou
    Un alt fotbalist caruia ii expira contractul cu Poli in vara, Daniel Rednic, si-a exprimat ieri dorinta de a continua la Iasi si in viitorul sezon. "In ultimele zile au aparut unele zvonuri care m-au pus intr-o lumina nefavorabila. Vreau sa precizez ca, desi am si acum alte oferte, nu-mi doresc sa plec de la Iasi, unde m-am integrat foarte bine. In tara nu vreau sa joc decit la Poli. Doar daca va aparea vreo oportunitate foarte tentanta de a juca in strainatate as parasi Copoul in vara" a spus mijlocasul care a mai adaugat ca "imi doresc foarte mult sa le oferim in acest sezon suporterilor ieseni o clasare superioara celei de anul trecut" (OM)
    Iurisniti se apropie
    Tratativele privitoare la transferul mijlocasului Dan Iurisniti de SC Vaslui la Poli s-au intensificat in cursul zilei de ieri, conducerea Politehnicii fiind tentata sa accepte ultima propunere venita de la Vaslui: 35.000 de dolari plus Pacurar pentru fostul jucator al echipelor "U" Cluj si Apulum Alba Iulia. Astazi se vor discuta detaliile, inclusiv cu cei doi jucatori in cauza, de care depinde in mare masura efectuarea transferului.

    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dan CONSTANTIN

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

    opinii

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    George ŢURCĂNAŞU

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

    Spărgătoarea de coduri

    Bogdan ILIESCU

    Spărgătoarea de coduri

    Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

    pulspulspuls

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri