Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Azzurii, aproape in sferturi

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +
    Italia: Toldo - Nesta, Maldini, Cannavaro, Iuliano - Conte, Albertini, Fiore, Zambrotta - Inzaghi (82 Delvecchio), Totti (min. 54 Del Piero).
    Belgia: De Wilde - Deflandre, Staelens, Valgaeren, Van Kerckhoven (min.33 Hendrikx) - Verheyen (min. 70 Mbo Mpenza), Wilmots, Vanderhaeghe, Goor - Strupar (min.61 Nilis), Emile Mpenza.
    Arbitru: Garcia Aranda (Spania).
    Marcatori: Totti (min.6), Fiore (min.66).
    Cartonase galbene: Conte, Zambrotta/ Wilmots
    Cind huliganii englezi nu au nici macar puterea sa provoace incidente pe strada, singura lor preocupare fiind halbele de bere din pub-uri, cind fanii turci, sprijiniti chiar si de o grupare extremista, isi fac rugaciunea in liniste, dezamagiti de deciziile antrenorului Mustafa Denizli, care a malaxat echipa semilunei ca pe o baclava, fara sa includa in aluatul de mijloc pe lauriatii Cupei UEFA, de la Galatasaray, este clar ca la Euro 2000 ceva nu este in regula. In plus, ce ar mai ramine de admirat daca pina si Spania, cu doua reprezentante in finala Ligii Campionilor, face o figura stearsa, ca un taur batrin lipsit de dorinta fireasca de a-si domina toreadorul. Mai mult ca sigur ca Italia, caracterizata la perfectiune de virful de atac Inzaghi. Visator ca orice gondolier venetian, dar mai mereu in fata golului, cum s-a intimplat si in partida cu belgienii, atunci cind la sutul lui Maldini, respins in fata de De Wilde, a scapat mingea printre picioare, Inzaghi a fost preferat lui Del Piero, un nume incomparabil mai bine cotat la bursa procuratorilor. Dar, tocmai de asta Italia este Italia, gafa lui Inzaghi fiind cu atit mai mult gustata de tifosii squadrei azzura cu cit, un minut mai tirziu, reprezentantii lui Il Calcio au marcat prin Totti, colegul lui Inzaghi in avanposturi invingindu-l printr-o lovitura de cap pe De Wilde.
    Apoi, simplu, azzurii au pus in practica ce au invatat cel mai bine, adica o aparare ermetica, urmata de contraatacuri rapide. Prin urmare, replica "dracilor rosii", care a avut totusi consistenta, a fost lipsita de efervescenta necesara dislocarii unei defensive bine puse la punct, fiind asemenea unei nevinovate aspirine recomandate unui bolnav cronic. Au existat insa si momente fierbinti la poarta lui Toldo, cum s-a intimplat in min.13, cind bara transversala s-a cutremurat la sutul lui Goor, sau atunci cind Mpemba s-a insurubat in careu si a sutat pe jos, la radacina barei. Dar Toldo, nesigur in confruntarea anterioara cu Turcia, a fost de aceasta data la inaltime, cum a facut-o si atunci cind Wilmots s-a inaltat de linga Conte si a trimis cu capul exact in bratele sale, ori atunci cind goal-keeper-ul italian a blocat sutul din coltul careului mic al aceluiasi belgian. Pina la pauza, doar Goor, cu un sut bine directionat, a mai deranjat cu adevarat defensiva condusa de Maldini, in timp ce Inzaghi a continuat sa se faca de ris, "lustruind" mingea, desi intentia sa a fost sa trimita spre poarta un sut sanatos, dintr-o bucata.
    Repriza secunda a debutat intr-un ritm dracesc, bineinteles cu "dracii rosii" intr-o cursa furibunda spre egalare. Pe rind, Staelens - sut linga bara, scos de Toldo si Wilmots - lovitura de cap, pe linga poarta, au incercat sa restabileasca egalitatea pe tabela de marcaj, insa elevii lui Robert Waseige, sub ochii familiei regale belgiene, nu au reusit sa inunde cu bucurie tribuna stadionului din Bruxelles. Si, stupoare, dupa sutul lui Nilis, din lovitura libera, cei care au majorat scorul au fost elevii lui Dino Zoff, Fiore, dupa o combinatie cu Maldini, prinzind un trasor, de la circa 30 de metri, ce s-a oprit exact in vinclu. Triplii campioni mondiali mai reusesc un gol spre final de meci, dar arbitrul spaniol Garcia Aranda il anuleaza corect, Delvecchio impingindu-l din spate pe Valgaeren, ce a fost fortat sa trimita cu capul in propria poarta. Belgienii au avut o ultima sansa de a reusi golul de onoare in min.82, insa Emile Mpenza nu a gasit spatiul portii. Dar infringerea tarii gazde ar fi putut fi mult mai mare, insa cuplul Del Piero - Delvecchio s-a jucat cu ocaziile de gol, cea mai gustata de public fiind cea in care De Wilde a parasit poarta pentru a-l urma in afara careului pe Marco Delvecchio. Victorie mare pentru Italia, care, indiferent de rezultatul din ultimul meci, cu Suedia, propulseaza echipa lui Dino Zoff in sferturile de finala. (Leonard CANANAU)

    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Pavel LUCESCU

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

    opinii

    Distrugerea statuilor

    Alexandru CĂLINESCU

    Distrugerea statuilor

    Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    pr. Constantin STURZU

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    pulspulspuls

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri