Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Bacaul a trimis titlul de campioana in Ghencea

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +
    Stadion ?Nicolae Paduraru?; timp frumos; teren foarte bun; spectatori circa 15.000. A marcat Trofin (min. 16 - 11m).
    FCM Bacau: Bogdan - cpt. - Ov. Rotariu, Ardeleanu, Popovici, Gireada, D. Munteanu - C. Pana, Trofin (min. 81 Bolfa), Capusa (min. 46 Axinte) - Scinteie (min. 72 Petcu), Serea. Antrenor: Florin Halagian.
    Rapid: Lobont - Stanciu, Iencsi (min. 52 Bolohan), M. Rednic, Dulca - cpt., Nanu - L. Marinescu, Lupu, Iftodi - Pancu (min. 60 Maier), Sumudica (min. 48 C. Popa). Antrenor: Mircea Lucescu.
    Cartonase galbene: Ov. Rotariu ('12, '90), Lobont (min. 15), Popovici ('18), D. Munteanu ('27), Dulca ('31), Pancu ('33), Serea ('36), Maier ('69), Lupu ('71), Rednic ('78), Ardeleanu ('79), Axinte ('89).
    Cartonas rosu: Ov. Rotariu ('90).
    Arbitri: M. Savaniu (Satu Mare) - N. Grigorescu (Timisoara), St. Poenaru (Botosani)
    Tineret - rezerve: 2-4.
    1-0, min. 16: Minge aruncata in careu spre Scinteie si Iencsi loveste balonul cu mina. Penalty-ul este transformat cu multa precizie de Trofin.
    Bacaul a invins Rapidul si, practic, a trimis titlul de campioana in Ghencea. O victorie care a risipit orice urma de indoiala asupra jocului de la Craiova, acolo unde FCM a cistigat, surprinzator. A fost un meci istoric in care bacauanii nu aveau decit doua variante: egalul sau victoria. Nu pentru ca un eventual succes al Rapidului le-ar fi periclitat situatia din clasament, ci pentru ca s-ar fi facut destule speculatii, confirmindu-se pronosticurile marii majoritati a lumii fotbalului care dadeau echipa din Giulesti cistigatoare sigura la Bacau.
    Pina la urma a fost 1-0, gratie unui gol inscris de Trofin, cel care si-a asumat sarcina executarii penalty-ului si care debutase in Divizia A in toamna anului trecut, la meciul cu Rapidul, in Giulesti. A fost o victorie a lui Chivorchian si Halagian, "armenii" care s-au jurat ca la Craiova s-a jucat "pe bune". Saptamina trecuta nu i-a crezut aproape nimeni, dar acum mai poate spune cineva altfel?
    A fost, pina la urma, o victorie si a presei, cea care a atras atentia asupra jocului de la Bacau, transformindu-l in "partida anului". Rapidul nu s-a descurcat in fata Bacaului. A pierdut pentru ca Ardeleanu a demonstrat ca este un fundas de clasa, pentru ca Trofin, in ciuda faptului ca este crud ca virsta pentru primul esalon, a aratat maturitate in joc, pentru ca Scinteie ramine unul din cei mai buni atacanti din Divizia A, pentru ca Pana a fost metronomul echipei si pentru ca Ov. Rotariu pare sa-si fi recapatat increderea in fortele proprii. De fapt, toti jucatorii lui Halagian au cistigat duelul cu adversarul direct.
    Pentru a sublinia, o data in plus, importanta acordata partidei, bacauanii au incins la sfirsit binecunoscuta "hora a bucuriei", ce insoteste de-acum toate victoriile importante ale jucatorilor romani.

    Rapidul a acuzat arbitrajul. Marcel Savaniu a acordat o groaza de cartonase galbene si unul rosu dar a stiut sa tina in mina un meci greu. Acuzele lui Copos nu-si au rostul. Probabil, astazi, judecind la rece, Rapidul nu va mai "arunca pisica pe arbitraj". Giulestenii au pierdut pe mina lor. Au tratat cu superficialitate un adversar pe care-l considerau dinainte invins. A fost o lectie a profesionismului despre care vorbeste atita Lucescu. Poate ca, singurul care s-a aratat cu adevarat profesionist a fost ?Il Luce?. Si-a felicitat adversarii si s-a abtinut de la orice reactie isterica. Singura sa iesire a fost la sfirsitul patidei cind i-a spus asistentului Stefan Poenaru: "Si-a batut joc de noi, domnule!". Referire directa la Savaniu. Doar atit. In rest, Rapidul a primit, macar si pentru 90 de minute, o lectie de profesionisti de la micuta echipa a Bacaului.
    "Nu mi-e frica de nimeni in tara asta!"
    Zis-a Gheorghe Chivorchian , presedintele FCM Bacau.
    Meciul s-a incheiat. Jucatorii au intrat la vestiare. De partea Rapidului o liniste mormintala, in timp ce in vestiarul Bacaul cineva cinta. Dupa voce pare Gireada.
    Apare Nicolae Manea, secundul lui Mircea Lucescu. In usa se intoarce spre ziaristi: "A fost jaf la drumnul mare. Sa scrieti asta!" . Intra in vestiar.
    Imediat apare si Gheorghe Chivorchian, presedintele bacauan. De pe scara care duce la sala unde are loc conferinta de presa, Chivorchian se intoarce spre cei citiva jucatori giulesteni: "Sa-i spuneti lui ala (Nicolae Manea - n.n.) ca mie nu-mi este frica de nimeni in tara asta. Nici in Giulesti nu ma tem! Ce, a venit la Bacau sa faca el ordine? In casa mea?" .
    Conflictul a inceput din timpul jocului. Chivorchian i-a cerut lui Manea sa nu mai depaseasca spatiul tehnic din fata bancii pentru a nu irita tribunele. Manea i-a raspuns jignitor, pe un ton superior.
    Din vestiarul Rapidului iese Mircea Lucescu. Pancu are ceva de comentat. "Taci din gura si du-te la autocar" , ii arunca de pe scara ?Il Luce?. Lucescu este scurt: "Ii felicit pe Halagian, Bacaul, arbitrii si publicul!" . In vocea lui se citeste ironia. Apoi pleaca grabit, aruncind citeva cuvinte abia auzite: "Am venit in tara crezind ca pot schimba ceva. Degeaba... " .
    Halagian ii multumeste lui Lucescu pentru fair-play-ul de care a dat dovada. "Partida asta parca era o finala de cupa. Am avut luciditatea sa ne cream 4-5 ocazii de gol. Ma bucur ca am scapat de calvarul asta. Rapidul ne-a fost superior ca tehnicitate si a demonstrat ca a ajuns aici doar prin joc".
    Marian Rada aproape ca plinge. "Steaua cistiga campionatul de zece ani. Acum cind se putea schimba ceva voi i-ati vrut tot pe Steaua!" .
    In tribuna oficiala, in momentul in care Maier a cerut penalty (min. 71), George Copos s-a ridicat in picioare. La sfirsitul jocului, suparat, el a spus: "In finala Cupei vom juca cu juniorii. Asa vom protesta impotriva arbitrajului scandalos a lui Savaniu" .
    Sichitiu cere fortelor de ordine sa aduca autocarul. Lupu si Lucescu impart autografe. In dimineata dinaintea jocului, Lupu era sigur de victorie. Dupa meci nu mai spune nimic.
    Doar o voce, din vestiarul aproape gol al Rapidului se mai aude: "Sa vedem ce o sa mai spuna Iorgulescu?" , aluzie la decizia presedintelui Nationalului de a boicota campionatul daca Rapidul cistiga la Bacau.

    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dan CONSTANTIN

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

    opinii

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    George ŢURCĂNAŞU

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

    Spărgătoarea de coduri

    Bogdan ILIESCU

    Spărgătoarea de coduri

    Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

    pulspulspuls

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri