Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Barajul lui Simi

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +
    Pentru multi ieseni fotbalul local este sinonim cu Vasile Simionas. Port-stindardul ultimei echipe solide din Copou, tehnicianul local cu cele mai bune rezultate in deceniul trecut, "Simi" coordoneaza astazi din punct de vedere tehnic activitatea la Poli Unirea din pozitia de membru al Consiliului de Administratie, fiind totodata si presedintele clubului particular Noua Generatie. Pentru cititorii Monitorului, antrenorul amintit a acceptat sa disece barajul Slovenia - Romania
    Formula de joc: in mod sigur 4-4-2
    In conditiile absentelor lui Filipescu si Radoi, cel mai in forma fundas la marcaj, in opinia mea, este rapidistul Iencsi. Miu are, insa, avantajul de a juca la Steaua in aceeasi distributie ca la nationala, cu doi fundasi la marcaj in linie si nu cu libero si doi la marcaj asa cum evolueaza Iencsi la Rapid. De aceea cred ca va fi preferat stelistul. Ca si la Lobont, numele celorlalti trei fundasi nu cred ca intra in discutie pentru tricourile de titular. Sistemul 4-4-2 va fi folosit si din motivul ca, de obicei, slovenii joaca avind un singur virf impins. Daca slovenii vor apela si la un al doilea atacant, acesta ar putea fi preluat de Chivu, urmind ca Dorinel Munteanu sa alunece mai jos pe flancul sting. Cred ca Ghioane, care la Kiev joaca pe aproape orice post, va reveni la inchidere, asa cum a jucat in tara, iar Sabau pe dreapta. In fata liniei mediane cred ca va juca Mutu care are o forma excelenta in Italia in timp ce in fata, numele celor doua virfuri sint clare.
    Tactica: Atentie la gafe
    Ar fi o eroare sa plecam de la reperul dat de meciul de pregatire din Slovenia, incheiat la egalitate, 2-2. Trebuie sa ne aparam departe de poarta pentru ca in preajma careului pot aparea surprize neplacute, gafe individuale, lovituri libere. Important este sa nu primim gol la Ljublijana si cred ca putem reusi acest lucru si, tinind cont de valoarea atacantilor nostri, cred ca putem sa si inscriem. Accentul trebuie sa fie pus pe un joc exact, foarte atent si cu foarte multa daruire.
    Hagi: opusul lui Katanec
    Este in fata unui examen grozav si nu cred ca cineva si-ar dori sa fie acum in pielea lui tinind cont de miza imensa. Katanec are avantajul unei experiente superioare, insa Hagi a fost un jucator mai bun ca el si poate sa-l depaseasca si in antrenorat, cei 20 de ani de fotbal profesionist in care a stat fiind o scoala suficienta. Sa nu se uite ca si in alte tari vedetele au trecut din teren direct pe banca tehnica. Stilurile celor doi antrenori nu pot fi comparate pornind chiar de la atitudinea fata de jucatori. In timp ce Katanec este un dur, Gica este foarte apropiat de fotbalisti.
    Avantaje: sintem mai tehnici
    Din punct de vedere fizic, la acest nivel nu cred ca pot exista diferente. Legat de tehnicitate, avantajul este de partea noastra, in timp ce atuul slovenilor poate fi starea de spirit foarte buna. Un alt avantaj al nostru este faptul ca returul il jucam acasa, eventualitatea de a juca prelungiri in Ghencea fiind un alt atu al nostru.
    Dezavantaje: slovenii n-au ce pierde
    Faptul ca pleaca de pe pozitia a doua, lucru recunoscut si de ei, pot sa-i faca pe adversarii nostri sa joace mai destinsi, mai relaxati. Aceasta si pentru ca daca Slovenia pierde calificarea nu ar fi o catastrofa, lucru valabil pentru noi.
    Public: romanii sint mai atasati de nationala
    Chiar daca si slovenii sint alaturi de echipa lor, dragostea romanilor fata de tricolori este incomparabil mai mare. Sa nu uitam ca in Slovenia cel mai iubit sport este schiul, asa ca si din acest punct de vedere stam mai bine.
    Sanse: 60% pentru Romania
    Sintem favoriti, dar nu certi! In orice caz nu va fi o "defilare" sau vom transa calificarea inca din tur. Daca acum o luna se facea un sondaj cred ca 80% spuneau ca ne calificam, 10% erau indecisi si alti 10% mergeau pe infringere. Apropierea barajului a adus diminuarea optimismului care a fost luat de prudenta si realism. Cred ca avem 60% sanse de calificare, valorificarea lor depinzind si de momentele psihologice ce pot aparea, de cartonase sau accidentari, lucruri ce nu pot fi prevazute.
    Ieseni: Mai degraba Rosu, decit Pancu
    Laurentiu Rosu poate aparea oricind pe flancul sting in timp ce, tinind cont de forma lui actuala, Daniel Pancu ar putea prinde citeva minute in jocul retur. Important este insa ca amindoi sint in lot. (Ovidiu MINEA)

    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Pavel LUCESCU

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

    opinii

    Distrugerea statuilor

    Alexandru CĂLINESCU

    Distrugerea statuilor

    Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    pr. Constantin STURZU

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    pulspulspuls

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri