Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Blocada Leningradului

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    La prima vedere, o dubla mansa dezechilibrata. Chiar daca Unirea Urziceni a facut un sezon mai mult decit onorabil in editia trecuta a grupelor Ligii Campionilor, formatia rusa se afla pe cai mari. Zenit domina clar campionatul Rusiei (sapte puncte avans fata de Rubin Kazan, campioana en-titre), mult mai puternic decit al nostru, in timp ce vicecampioana Romaniei a aratat serioase carente in primele meciuri ale sezonului, Supercupa cu CFR Cluj si, mai ales, meciul din prima etapa de la Tirgu Jiu, 0-0 cu Pandurii, meci care putea fi pierdut de Unirea, daca arbitrii n-ar fi anulat un gol perfect valabil al gazdelor in ultimele minute. Formatia din St. Petersburg a fost urmarita pe viu de directorul sportiv al Unirii, Narcis Raducan, la meciul disputat in deplasare cu SK Rostov, cistigat de adversara romanilor cu 3-1. Raducan a admirat organizarea impecabila a jocului, impusa de pe margine de antrenorul italian Luciano Spalletti precum si jocul portughezului Danny, dar a precizat ca cei din Rostov s-au avintat prea mult in atac, deschizind Zenitului posibilitati de contraatac si ca Unirea nu face asa. Pe linga diferentele de valoare a lotului si de buget, Zenit are avantajul de a juca primul meci in deplasare si, spre deosebire de Unirea, se afla in plin campionat, in timp ce Ronny Levi de-abia a jucat doua meciuri oficiale. Totusi, fotbalul se joaca pe teren, decit pe hirtie. Anul trecut, in aceeasi faza a Ligii Campionilor, Sahtar Donetk (detinatoarea trofeului) venea intr-o postura chiar mai neta de favorita in dubla cu FC Timisoara, ceea ce n-a putut impiedica o calificare neasteptata a fotbalistilor lui Sabau.

    Din pacate, Unirea Urziceni nu poate dispune de mijlocasul Iulian Apostol, operat la menisc in luna mai, de inchizatorul Ricardo Gomes, care nu s-a prezentat la pregatiri, iar fundasul african Bruno Fernandes este in urma cu pregatirea.

    Rusii au aterizat ieri pe Aeroportul Otopeni si se arata hotariti sa cistige partida din Ghencea, pentru a aborda mai relaxati meciul retur de saptamina viitoare. Totusi, antrenorul Spalletti atrage atentia asupra echipei romane: "Unirea e o echipa disciplinata tactic, competitiva. Au un portar bun si fundasi centrali puternici. Si atacantii imi plac. In total, cred ca au cinci-sase jucatori foarte buni!".
    Tehnicianul italian a schimbat jocul traditional 4-4-2 al rusilor, cu un 4-2-3-1 mai sigur, iar in lot sint jucatori de mare notorietate, precum portughezii Fernando Meira si Danny, belgianul Lombaerts, italianul Rosina si autohotonii Aniukov (capitanul echipei), Denisov, Sirkov, Zirianov, Faizulin si Kerjakov. Singura absenta notabila este a portarului titular al nationalei Rusiei, Malafeev, care este accidentat. (Nic. G)

      

    Formatiile probabile

    Unirea: Arlauskis - P.Marin, Maftei, Galamaz, Brandan - Paraschiv, Matei - Semedo, Paduretu, Frunza - Bilasco.

    Zenit: Jevnov - Aniukov, Lombaerts, Meira, Hubocan - Sirokov, Denisov - Faizulin, Danny, Rosina - Kerjakov.

    Arbitru: Bruno Paixao (Portugalia).

    Celelalte partide de astazi, in turul III preliminar al Ligii Campionilor: Omonia Nikosia - Anderlecht Bruxelles, Litex Loveci - MKS Zilina, Dinamo Kiev - Gent, Sparta Praga - Lech Poznan si The New Saints (Tara Galilor) - Anderlecht Bruxelles.

     

    Ca pe vremea lui Ceausescu: nu se televizeaza!

    Partida de pe stadionul "Steaua" va avea loc de la ora 20:30 si, pina la inchiderea editiei, echipa organizatoare nu ajunsese inca la un acord pentru televizarea meciului, singurul post ramas in cursa fiind ProTV. Conform site-ului www.gsptv.ro, aseara s-a facut anuntul oficial ca intelegerea dintre ProTV si clubul din Urziceni nu s-a realizat din cauza sumei pe care o cere Unirea si partida nu va fi televizata.  Iubitorii de fotbal din toata tara asteapta, totusi, o minune, mai exact un acord de ultim moment pentru televizarea meciului.


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dan CONSTANTIN

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

    opinii

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    George ŢURCĂNAŞU

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

    Spărgătoarea de coduri

    Bogdan ILIESCU

    Spărgătoarea de coduri

    Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

    pulspulspuls

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri