Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Blocati pe calea ferata

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    Noua jucatori ai echipei Otelul Galati, care se deplasau spre Bucuresti, unde astazi de dimineata ar fi urmat sa plece in cel de-al treilea stagiu de pregatire in Spania, au fost blocati in tren intre Buzau si Faurei, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile. Cei noua jucatori, Alejandro Viglianti, Cristian Sirghi, Silviu Ilie, Samoel Cojoc, Valentin Munteanu, Cristian Branet, Cornel Ripa, Ionut Neagu si Sergiu Costin, au plecat din Galati luni, la ora 18.10, iar in jurul orei 21.30 au fost nevoiti sa schimbe trenul la Braila. Dupa mai bine de 15 ore petrecute in tren, jucatorii au ajuns in apropiere de Buzau, dar trenul de-abia se deplasa din cauza zapezii cazute pe linia ferata, fiind precedat de un utilaj de deszapezire. Impreuna cu cei noua jucatori se mai afla medicul echipei, magazinerul si doi masori, iar in tren erau aproximativ 1000 de calatori. Initial, s-a incercat intoarcerea la Faurei, unde s-a incercat deszapezirea caii ferate, pentru ca trenul sa continue drumul spre Bucuresti, pe o ruta ocolitoare, prin Tecuci-Marasesti - Buzau. "Avem peste 20 de ore de cind sintem plecati, am ramas si fara apa, sper ca in cel mai scurt timp trenul sa poata pleca", declarase unul dintre fotbalistii galateni, Gabriel Viglianti.  Colegul sau, capitanul Sergiu Costin, a afirmat ca trenul are caldura si curent electric. "Asa viscol nu am vazut in viata mea. Sint oameni cu noi in tren, plecati de ieri de la 6 dimineata. Noi sintem tineri, sportivi, rezistam mult mai usor, dar lor le este foarte greu. E bine ca avem caldura si curent electric. Ne putem incarca bateriile de la telefoane pentru a putea ramine in contact cu cei care ar putea sa ne ajute", a explicat Sergiu Costin.

    Pina la urma, conform unor declaratii ulterioare ale lui Viglianti, trenul s-a intors spre Galati: "Ne-am pus in miscare inapoi, se merge foarte incet... din cite am inteles vom ajunge la Galati in cursul serii. Speram ca la Bucuresti sa ajungem miine cu masinile daca drumurile vor fi deschise", a spus fotbalistul formatiei galatene. La ora inchiderii editiei, trenul era din nou blocat, intre Faurei si Braila, in zona localitatii Ianca. Patru locomotive au incercat in zadar sa urneasca trenul din loc, deoarece au inghetat sabotii de pe roti si timoneria de frina, mecanicii cerind ajutor de la Bucuresti.


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dan CONSTANTIN

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

    opinii

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    George ŢURCĂNAŞU

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

    Spărgătoarea de coduri

    Bogdan ILIESCU

    Spărgătoarea de coduri

    Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

    pulspulspuls

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

    Caricatura zilei

    Liste electorale

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Linkuri sponsorizate

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri