Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Buget de 130 mii de euro

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    Presedintele Federatiei Romane de Tenis, Ruxandra Dragomir a declarat, ieri, ca bugetul necesar organizarii partidei din cadrul barajului pentru Grupa Mondiala a Cupei Davis, dintre Romania si Ecuador, este de aproximativ 130.000 de euro. "Bugetul estimativ pentru organizarea meciului de Cupa Davis va fi de aproximativ 130.000 de euro, acesta putind sa creasca, insa nu va depasi 150.000 de euro. Cred ca este un buget foarte bun si ne incadram intr-o suma onorabila. Bineinteles ca vom avea citiva parteneri importanti pe linga noi care ne vor ajuta in acest proiect, inclusiv Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret. Sint sigura ca va fi un meci foarte frumos din toate punctele de vedere", a spus Dragomir.  Presedintele FRT a adaugat ca reprezentantii Federatiei Internationale de Tenis (ITF) au inspectat deja locul in care se va desfasura partida dintre Romania si Ecuador, la Zone Arena din Bucuresti. "Deoarece calificarile turneului BCR Open Romania se suprapun cu week-end-ul in care ar trebui sa se joace meciul de Cupa Davis dintre Romania si Ecuador, am hotarit sa schimbam locul de desfasurare al acestei partide. Vom construi o arena noua la Zone Arena, acolo unde de obicei se desfasoara evenimente de muzica si spectacole. Se va juca pe zgura, pentru ca asa au ales jucatorii, iar tribunele care se vor ridica vor avea aproximativ 4.000 de locuri. Deja am avut o vizita de la ITF, iar reprezentantii federatiei internationale si-au dat acordul si nu vom avea nevoie de absolut nici o derogare. Pina acum sintem in grafic", a afirmat Ruxandra Dragomir.

    Presedintele FRT a precizat ca performantele obtinute de jucatorul de dublu Horia Tecau au dat o incredere mult mai mare tuturor tenismenilor din Romania: "Odata cu performanta incredibila obtinuta de Horia Tecau, cred ca potentialul tenisului masculin a crescut foarte mult. Sincer, credeam ca Tecau poate cistiga turnee, dar nu sa ajunga intr-o faza atit de sus la un turneu de Grand Slam. El dintotdeauna a crezut ca poate mai mult si a demonstrat ca se pot obtine performante extraordinare si in tenisul romanesc, in special in cel masculin, care nu a fost la un nivel foarte ridicat. Performanta sa ii da foarte multa incredere si nu numai lui, ci intregului tenis masculin. Sint convinsa ca si ceilalti baieti, care s-au antrenat cu el si care l-au cunoscut de aproape pe Horia, au capatat si ei o incredere mult mai mare".

    Ruxandra Dragomir a fost prezenta la o conferinta de presa organizata cu ocazia turneului futures feminin, "Cupa Sharp", care are loc in aceasta saptamina la Bucuresti, in cadrul circuitului "BCR Futures Romania".


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dan CONSTANTIN

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

    opinii

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    George ŢURCĂNAŞU

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

    Spărgătoarea de coduri

    Bogdan ILIESCU

    Spărgătoarea de coduri

    Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

    pulspulspuls

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri