Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Campionatul s-a relansat

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    Farul Constanta - Ceahlaul Piatra Neamt 0-1 (0-1). Schiopu (‘7 - penalty). Tehnicianul oaspetilor, Ion Marin, a gestionat foarte bine meciul din momentul deschiderii scorului dintr-un penalty corect acordat. Noile achizitii ale Ceahlaului, ex-stelistii Croitoru si Cristocea, nu s-au acomodat inca cu noua echipa, in timp ce Farul a fost in permanenta periculoasa pe contraatac. O faza-cheie a avut loc in min.29, cind arbitrul Marius Martis a refuzat gazdelor un penalty clar, la un hent in careu comis de Barbu. Spre furia lui "Pinalti", care era gata-gata sa sara la bataie la centralul focsanean.

    Gloria Bistrita - FC Vaslui 0-0. Un meci adormitor, la ora mesei de prinz, in care nici o echipa nu poate fi multumita de jocul prestat. Poate doar Vasluiul lui Dorinel, care a scos un punct pe un teren greu.

    "U" Cluj - UTA 2-2 (1-1).Silvasan ('11, ‘50) / Baltoi ('35), Amoreirinha ('62). Rezultat echitabil, dupa un meci agreabil. "Sepcile rosii" pareau a stapini situatia, dupa cele doua goluri marcate de Silvasan (eroul partidei), dar dupa egalare, clujenii s-au stins si UTA a scos un punct de platina. In min. 85, Todea (UTA) a fost eliminat pentru cumul de cartonase galbene.

    Dacia Mioveni - Dinamo 1-2 (0-0). Savu (‘90^1) / Zicu ('55), Bratu ('84). Nu le-a fost usor "ciinilor" sa obtina victoria in echipei care i-a tinut in sah pe teren propriu si i-a scos din Cupa Romaniei. Si totusi, a trebuit sa intre Zicu in teren pentru ca dominarea dinamovista sa prinda contur. Argesenii, care au avut citeva uriase sanse de gol in prima repriza, s-au resemnat cu golul de onoare din prelungiri. Dupa acest meci, antrenorul gazdelor, Sorin Cirtu, si-a anuntat demisia.

    Universitatea Craiova - Pandurii Tg. Jiu 1-0  (0-0). Fl. Costea ('75). Un derby oltenesc incrincenat si urit. Jocul ofensiv mai pronuntat al gazdelor si-a gasit implinirea prin golul lui Florin Costea din min. 75. Colonia straina de la Tirgu Jiu a mai dezamagit odata. La sfirsitul meciului, antrenorul secund al oaspetilor, Florin Bejinariu, a rupt schemele tactice desenate de principalul Teixeira, fiind agresat de celalalt secund, Frederico Rosa si de maseurul Valdemar Costa. Conducerea gruparii gorjene a anuntat masuri drastice in cursul zilei de astazi.

    Otelul Galati - Rapid 0-1 (0-0). Boya ('75). Meciul, cu ocazii de ambele parti, a fost decis de o pasa exceptionala a lui Pancu, care a condus la primul gol din acest campionat inscris de camerunezul Boya. Dupa minutul 75, nervii galatenilor au cedat, Brujan ('78) si Paraschiv ('83) primind fiecare al doilea cartonas galben pentru interventii dure.

    Latino party

    Steaua - CFR Cluj 3-1 (1-1). Hirschfeld ('24 - autogol), D. Moreno ('56), Ov. Petre (‘90^1) / Trica (‘4). Meciul a inceput cu o veritabila lovitura de teatru. In min. 4, Fabbiani a pasat cu capul lui Dubarbier, acesta a tras in bara, mingea ricosata a ajuns la Trica, singurul roman al oaspetilor, tragind cu sete pe centrul portii. Era exact minutul in care Nicolita deschidea scorul la Iasi, printr-un autogol de zile mari! Steaua reactioneaza electric, doua ocazii semnate de Ovidiu Petre si un sut din unghi al lui Dayro Moreno punctind asaltul  "albastrilor". Concretizarea acestei dominari apare in min. 26. Atunci, Dayro Moreno a sutat din nou in diagonala, portarul Hirschfeld a respins cu un reflex uimitor, dar la cornerul ce a urmat, executat de Mendoza, acelasi Hirschfeld a deviat in proprie poarta din fata lui Dayro. Spre finalul reprizei I, clujenii, electrocutati de jocul combinativ al Stelei, au pierdut controlul asupra jocului, abundind in erori de preluare si pase gresite si recurgind la faulturi. Drept urmare, Pepe Moreno (lovitura de cap respinsa de Hirschfeld) si Dayro Moreno (foarfeca pe spate), au fost foarte aproape de a aduce echipa gazda in avantaj, la pauza. In min. 56, Steaua preia conducerea, dupa un corner executat de Mendoza si prelungirea lui Dica, Dayro Moreno inscriind cu capul la coltul lasat liber. In minutele urmatoare, CFR incearca sa replice, dar arbitrii refuza doua penaltiuri jucatorilor ardeleni (primul, extrem de clar, cind Zapata l-a agatat pe Semedo). Meciul s-a cam bihlit pina spre final, cind Fabbiani si Culio au ratat ocazii bune de egalare. Iar in prelungiri, Ovidiu Petre reuseste sa inscrie, la o noua faza fixa, mosita de cel mai bun jucator al meciului, peruanul Andrés Mendoza.

    Etapa viitoare (7-9 martie): Dacia Mioveni - Gloria Bistrita, CFR Cluj - Gloria Buzau (vineri), UTA - Otelul Galati, Unirea Urziceni - Universitatea Craiova, Pandurii Tirgu Jiu - Steaua (simbata), Poli Iasi - Ceahlaul, FC Vaslui - "U" Cluj, Dinamo - Farul Constanta, Rapid - Poli Timisoara (duminica).

    Clasament

    1. CFR           21        15        4          2          37-16  49 (16)

    2. Rapid         21        13        5          3          34-16 44 (14)

    3. Steaua       21        12        5          4          24-13 41 (8)

    4. Urziceni     20        11        6          3          25-14 39 (6)

    5. Dinamo      21        11        5          5          34-20 38 (8)

    6. Timis.         20        11        5          4          40-28 38 (11)

    7. Vaslui         21        9          8          4          32-20 35 (5)

    8. Bistrita        21        8          5          8          24-28 29 (-1)

    9. Otelul         21        8          2          11        29-39 26 (-4)

    10. Iasi            21        6          5          10        23-28 23 (-10)

    11.Craiova     21        7          2          12        21-29 23 (-10)

    12. Buzau      21        6          5          10        22-35 23 (-10)

    13. Farul        21        5          6          10        12-23 21 (-12)

    14. Ceahlaul  21        6          2          13        20-29 20 (-13)

    15. Mioveni    21        5          5          11        19-29 20 (-10)

    16. UTA         21        4          7          10        19-27 19 (-14)

    17. "U" Cluj   21        2          9          10        25-35 15 (-15)

    18. Pandurii   21        3          6          12        20-3115 (-18)


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dan CONSTANTIN

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

    opinii

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    George ŢURCĂNAŞU

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

    Spărgătoarea de coduri

    Bogdan ILIESCU

    Spărgătoarea de coduri

    Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

    pulspulspuls

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

      Intrebarea zilei

      Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

      vezi raspunsuri