Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Catalin Burlacu, suspect de dopaj

Soc in baschetul masculin romanesc

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    Baschetbalistul Catalin Burlacu, nascut si format la Iasi, in prezent jucator de baza al echipei campioane la baschet masculin CSU Asesoft Ploiesti, este cercetat pentru dopaj de catre comisia de specialitate a Agentiei Nationale Anti-Doping (ANAD). La finalul meciului al treilea, de miercuri, din finala Diviziei A la baschet masculin, cistigata pe teren propriu de CSU Asesoft Ploiesti in fata formatiei "U" Mobitelco Cluj (scor 83-77), jucatorii ambelor echipe au intrat la testarea antidoping, fapt unic in istoria sportului romanesc. Secretarul general al FR Baschet, Dan Berceanu a declarat, pentru MEDIAFAX, la finalul meciului: "Totul a inceput mai devreme, cind echipa din Cluj a cerut ANAD o expertiza antidoping pentru cinci jucatori ploiesteni. Ne-au trimis o copie si la federatie, dar ANAD a raspuns clubului din Cluj ca nu poate cere teste antidoping decit pentru propriii jucatori sau daca au informatii foarte clare despre jucatori din echipa adversa. In cazul echipelor, se testeaza un numar egal de jucatori de la fiecare, astfel ca federatia a considerat ca este corect sa se faca un control asupra unui numar de cite 7 jucatori de la fiecare echipa, iar conform regulamentului se face prin tragere la sorti. Probabil s-au facut presiuni, nu cunosc amanunte, cert este ca s-a prezentat reprezentantul ANAD, care a anuntat ca va avea loc un control pentru toti jucatorii. Sint surprins de decizie, pentru ca un jucator trebuie audiat mai intii, pentru a se dicta o suspendare, asa cum s-a intimplat inaintea meciului din aceasta seara. In adresa primita de la ANAD, citez din memorie, se spunea ca jucatorul X se afla sub investigatie si nu are drept de joc.", a declarat Dan Berceanu.  In timpul incalzirii jucatorilor, inaintea debutului partidei, singurul jucator care a parasit terenul a fost Catalin Burlacu, de la Asesooft, care s-a schimbat in tinuta civila, urmarind tot meciul de pe banca tehnica. In urma cu 15 zile, acelasi jucator, impreuna cu coechipierul sau Adrian Blidaru, au fost testati antidoping la finalul meciului trei din semifinala cu Gaz Metan Medias, de la Ploiesti.

    Conform CSU Asesoft Ploiesti, adversara din finala, "U" Mobitelco Cluj, a provocat suspendarea ilegala a lui Burlacu si controlul anti-doping pentru toti jucatorii, imediat dupa meciul al treilea. "Presiunile la adresa ANAD, institutie a statului, au fost facute de Daniel Buda, deputat PDL de Cluj, iar hirtia oficiala a venit din partea echipei U Mobitelco. Toate aceste presiuni, care denota implicarea politicului in sport, au fost facute pentru a i se incalca drepturile lui Burlacu. Asta in conditiile in care jucatorul era convocat de-abia in aceasta dimineata la audieri", se mai arata in comunicatul citat. Tot intr-un comunicat, U" Mobitelco Cluj sustine ca motivul pentru care a solicitat efectuarea unor controale antidoping la meciul al treilea din finala Diviziei A este agresivitatea si combativitatea sporita a jucatorilor formatiei CSU Ploiesti in a doua partida. Berceanu a adaugat ca in acest sezon au mai fost alte doua cazuri de dopaj in campionatul de baschet masculin.

    Catalin Burlacu, nascut la Iasi acum 35 de ani, a evoluat in tara la Politehnica Moldrom Iasi (1997-2000), West Petrom Arad si Asesoft Ploiesti iar in strainatate la Brandt Hagen (Germania), Kanervi (Estonia) si Air Avellino (Italia). Are in palmares sapte titluri nationale (doua cu West Petrom si cinci cu Asesoft), Cupa Italiei cu Avellino si FIBA Europe Cup cu Asesoft. Este capitanul echipei nationale a Romaniei si a fost desemnat de trei ori cel mai bun baschetbalist al anului.

     

    Asesoft, din nou campioana

    CSU Asesoft Ploiesti a cistigat, aseara, un nou titlu national, al saptelea consecutiv, dupa ce a invins, in cel de-al patrulea meci pe teren propriu,formatia "U" Mobitelco Cluj, scor 72-67 (39-33). Clujenii lui Marcel Tenter s-au agatat de ultima sansa de a ramine in lupta pentru titlu, insa ratarile au fost decisive, astfel ca la pauza mare Asesoft conducea la sase puncte diferenta. Insa Mobitelco a revenit puternic in ultimele doua sferturi, finalul fiind incendiar. Cu 20 de secunde inainte de final, Asesoft conducea cu un singur punct, dar Cuic ("U") a ratat doua libere, pentru ca vedeta ploiesteana Hargrove (19 p) sa inscrie doua cosuri care au decis meciul. De partea cealalta, americanul Dykes a fost cel mai bun marcator, cu 21 de puncte. Scorul general a devenit 4-0 pentru Asesoft (chiar lipsita si in acest meci de Catalin Burlacu), suficient pentru cistigara titlului.


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dan CONSTANTIN

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

    opinii

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    George ŢURCĂNAŞU

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

    Spărgătoarea de coduri

    Bogdan ILIESCU

    Spărgătoarea de coduri

    Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

    pulspulspuls

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri