Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Ce meci nebun la Milano!

Week-end fotbalistic european

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    Italia - XIX:  Meciul etapei in Serie A s-a disputat pe "Giuseppe Meazza", acolo unde liderul AC Milan s-a impiedicat foarte serios de echipa Udinese. Partida a fost absolut nebuna, in special in repriza secunda, cind s-au inscris sase goluri. La pauza a fost 1-1, dupa ce di Natale a deschis scorul in min.35 pentru friulani, iar brazilianul Pato a egalat in timpul aditional al primei reprize. Si dupa pauza, stelele Milanului, Pato, Ibrahimovic si nou-transferatul Cassano au aratat pofta de joc, in schimb apararea a deceptionat, iar Alexis Sanchez ('53) si din nou di Natale ('66) au sanctionat erorile din defensiva, scriind pe tabela un scor incredibil: Milan - Udinese 1-3. Insa fundasul Benatia a deviat in proprie poarta o centrare a lui Cassano ('78), iar Pato a reusit sa egaleze trei minute mai tirziu. Milan s-a avintat in atac cu toate motoarele, insa in min. 89, pe un contraatac, Denis a dat lovitura de gratie: 4-3 pentru Udinese. A fost, totusi, 4-4, deoarece la o pasa superba a lui Cassano, Zlatan Ibrahimovic a reusit egalarea in minutul 90^3. De acest semiesec a profitat Inter, care a invins in deplasare pe Catania cu 2-1, printr-o dubla realizata in patru minute (75 si 79) de Esteban Cambiasso, cind sicilienii se aflau in avantaj prin golul realizat de Gomez ('71). O alta mare surpriza a realizat Lecce, care a cistigat cu 2-1 pe terenul celei de-a doua clasate, Lazio. Fundasul roman Stefan Radu a fost integralist la gazde, dar cel care a gresit a fost colegul sau Muslera, care a inscris in proprie poarta in min. 39. Imediat dupa pauza, romanii au egalat prin Mauri, golul decisiv fiind reusit in min. 72, de Grossmüller. Emotii mari a avut fosta echipa (aproape sigur!) a lui Mutu, Fiorentina, pe teren propriu, cu Brescia. Dupa o evolutie lamentabila in prima repriza "viola" s-a vazut condusa la pauza de "rindunele" cu 0-2, datorita golurilor lui Diamanti si Cordova. Dupa pauza, introducerea sirbului Adem Ljajic a fost salutara, jocul Fiorentinei schimbindu-se total. Gilardino a reusit sa puncteze in min. 72 dupa mai multe tentative nereusite, apoi Santana ('86) si amintitul Ljajic ('88) au adus o victorie nesperata, in momentele cind fanii violeti se gindeau deja la blestemele lui Mutu.

    Alte rezultate: Sampdoria - Roma 2-1; Bari - Bologna 0-2; Cesena - Genoa 0-0; Parma - Cagliari 1-2; Chievo - Palermo 0-0. Aseara s-a disputat partida Napoli - Juventus. Clasament: 1. Milan - 40 p; 2. Lazio - 39 p; 3. Napoli - 38 p (18); 4. Roma - 32 p; 5. Juventus - 31 p (18); 6. Palermo - 31 p; 7. Inter - 29 p (17); 8. Udinese - 27 p; 9. Sampdoria - 26 p (18); 10. Bologna - 24 p; 11. Cagliari - 23 p; 12. Fiorentina - 23 p (18); 13. Genoa - 23 p (18); 14. Chievo - 22 p; 15. Parma - 22 p; 16. Catania - 21 p; 17. Cesena - 19 p (18); 18. Lecce - 18 p; 19. Brescia - 15 p; 20. Bari - 14 p.

    Spania - XVIII: Barcelona zburda in continuare in La Liga. Echipa lui "Pep" Guardiola a zburdat si pe "El Riazor" si a invins cu 4-0 pe Deportivo La Coruña. Golurile au fost marcate de Villa ('26), Messi ('52), Iniesta ('80) si Pedro ('81). In schimb, sufera la greu Realul. Intr-un veritabil derby pe "Santiago Bernabeu", Villarreal a scos peri albi antrenorului José Mourinho. In minutul 6, o combinatie perfecta intre Cazorla si Rossi l-a pus in situatie de gol pe Cani si "submarinul galben" a deschis scorul. Doua minute mai tirziu, Benzema si Özil au combinat si ei cu gratie, permitindu-i lui Cristiano Ronaldo sa inscrie in poarta goala, dar apararea madrilena a visat la golul din min. 18 inscris de Ruben. Tot Cristiano Ronaldo a egalat cu capul in finalul primei reprize, dupa o lovitura libera executata de Xabi Alonso si tot el a adus victoria in min. 79, dupa un reluare a unui sut executat de Kaká, respins de Diego Lopez, iar dupa trei minute brazilianul a stabilit scorul de 4-2 pentru Real. Alte rezultate: Malaga - Bilbao 1-1; Real Sociedad - Sevilla 2-3; Osasuna - Getafe 0-0; Santander - Gijon 1-1; Mallorca - Almeria 4-1; Espanyol - Zaragoza 4-0. Aseara s-a mai disputat partida Valencia - Levante, iar astazi se joaca ultimul meci al etapei, Hercules - Atletico. Clasament: 1. Barcelona - 49 p; 2. Real Madrid - 47 p; 3. Villarreal - 36 p; 4. Valencia - 31 p (17); 5. Espanyol - 31 p; 6. Atletico Madrid - 27 p (17); 7. Getafe - 27 p; 8. Mallorca - 27 p; 9. Bilbao - 26 p; 10. Sevilla - 26 p; 11. Real Sociedad - 22 p; 12. Deportivo La Coruña - 21 p; 13. Santander - 20 p; 14. Hercules - 19 p (17); 15. Osasuna - 18 p; 16. Malaga - 17 p; 17. Levante - 15 p (17); 18. Gijon - 13 p; 19. Almeria - 13 p; 20. Zaragoza - 13 p.

    Cupa Angliei, turul III: Cesc Fabregas a salvat Arsenal de la o rusine imensa, eliminarea din FA Cup, chiar pe teren propriu. Fabregas a transformat un penalty in ultimul minut al partidei disputate pe "Emirates" cu Leeds United (Division One, adica liga a II-a), cind scorul era 1-0 pentru oaspeti. Astfel incit, partida se va rejuca pe "Elland Road". Si alte echipe au fost tinute in sah de formatii de liga inferioara: Wolverhampton a facut 2-2 la Doncaster, Manchester City a realizat acelasi scor la Leicester, iar Blackpool a cedat in deplasare la o formatie de liga a III-a, scor 0-2. Ce-i drept, e vorba de o echipa altadata cu firma, FC Southampton. La fel, West Bromwich Albion, echipa lui Tamas, a cedat cu 0-1 la Reading, iar Sunderland a pierdut cu 1-2 pe teren propriu in fata echipei de liga a treia, Notts County. Derbiul fazei s-a disputat pe "Old Trafford", Manchester United invingind pe Liverpool, cu 1-0, printr-un gol marcat in min. 2 de mereu tinarul Ryan Giggs.

    Alte rezultate: Milwall - Birmingham 1-4; Fulham - Peterborough 6-2; Hull - Wigan 2-3; Scunthorpe - Everton 1-5; Sheffield United - Aston Villa 1-3; West Ham - Barnsley 2-0; Tottenham - Charlton 3-0; Chelsea - Ipswich 7-0. Echipele cistigatoare s-au calificat in 16-imi, iar meciurile incheiate la egalitate se rejoaca.

    Cupa Frantei, turul III: Echipa antrenata de Ladislau Bölöni, RC Lens, si formatia la care joaca Daniel Niculae, AS Monaco, au fost eliminate, sambata, in turul trei al Cupei Frantei, de Paris Saint-Germain, respectiv, Chambéry (liga a doua). RC Lens a fost invinsa de PSG cu scorul de 1-5, la primul meci oficial pentru Boloni de la preluarea echipei. AS Monaco a fost eliminata in urma loviturilor de departajare, scor 2-3, Daniel Niculae, care a fost integralist, ratind un penalti.

    Alte rezultate: Toulouse - Paris FC (amatori) 1-2 (!!); Wasquehal (amatori) - Auxerre 2 -1; Bordeaux - Rouen 3-1; Caen - Lyon 0-1; Reims - Montpellier 1-0 (!); St. Etienne - Clermont 0-2 (!!); Rennes - Cannes 7-0.


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Pavel LUCESCU

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

    opinii

    Distrugerea statuilor

    Alexandru CĂLINESCU

    Distrugerea statuilor

    Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    pr. Constantin STURZU

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    pulspulspuls

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri