Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Ce se va alege de Poli?

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +
    Situatia actuala in care se afla FCM Poli Iasi este cunoscuta mai de toata lumea. Dintr-o echipa care avea mari sanse de promovare - doar forta superioara financiara a Brasovului si Rocarului aminind inca o data visul suporterilor ieseni de a vedea meciuri de prima liga - peste noapte, Poli, ramasa fara "oxigenul" venit din partea "raposatului" Consiliu de Administratie, a devenit o echipa oarecare, care se zbate pentru subzistenta. Chiar daca pare lugubru pentru o grupare de locul III in Divizia B, aceasta este realitatea cruda. Actuala stare nu poate continua la nesfirsit, fotbalistii adunind doar din orgoliu pina acum un egal la Moinesti si o victorie cu Midia, in perioada in care au simtit ca sint ai nimanui. Cum orgoliul si rabdarea asteptarii unui trai mai bun nu pot tine la nesfirsit, o decizie privind viitorul echipei trebuie luata in cel mai scurt timp, pentru ca si asa lucururile tergiverseaza de prea mult timp.
    Care sint caile pe care Poli o poate apuca? Fiind o grupare (singura in oras!) care nu primeste absolut nici un leu de la vreun minister (de exemplu, CSM are alocat un buget anual de 1,3 miliarde de lei de la MTS, iar CS Politehnica ciupeste si el de la "centru", chiar si pentru baschet), in mod normal echipa ieseana ar trebui sa intre total sub pulpana "patronului", Primaria, asa cum se intimpla si prin multe alte parti. Exemplul cel mai elocvent in acest sens este al Bacaului, acolo unde a patra echipa din tara traieste de pe urma banilor virati sau atrasi de Primarie. Care Primarie a alocat din buget 300 milioane de lei lunar si "extrafotbalului"! Cei care pot spune ca Bacaul este o exceptie in domeniu, pot fi repede contrazisi de Suceava (acolo unde s-a creat o asociere cu patronul Eugen Hutu) sau alte localitati unde problema sportului nu este trecuta la capitolul "si altele". De aceea, datorita oficialitatilor locale, la Bacau se vor aloca 6 miliarde de lei pentru modernizarea stadionului, la Cluj 8 miliarde, iar la Piatra Neamt se discuta o suma de 3 miliarde de lei. In acest timp, stadionul "Emil Alexandrescu" sta sa se darime, gazonul arata ca un izlaz din care s-au infruptat ani in sir turme intregi, singura pata de culoare (instalarea unui scurt segment de scaune la tribuna 0) fiind facuta pe banii membrilor fostului CA. Oare la Cluj, Piatra sau Bacau, Primariile nu au aceleasi probleme (gropi, protectia copilului, etc.)? Cum insa se face ca acolo se gasesc bani si pentru sport, chiar daca nu exista... nici un Petrache Lupu de la Maglavit? Exista oameni aflati in posturi de conducere care, chiar daca nu se pricep la sport, le pasa de preocuparile oamenilor sau tin ca stadionul orasului sa nu sifoneze imaginea localitatii pe care o pastoresc si numesc persoane capabile si de incredere care sa raspunda de aceste probleme. La Iasi insa, primarul Simirad isi permite sa spuna despre Poli ca poate sa joace chiar si in C, numai sa bata acasa (!!!), viceprimarul Dumitriu nu a participat la nici o sedinta a CA al FCM Poli cit a fost vicepresedintele acestui organism iar viceprimarul Ungureanu a lasat sa se inteleaga ca vine (atunci cind vine) din obligatie la stadion.
    Nici macar solutia aflata foarte la indemina, atragerea de sponsori (pentru ca fotbalul ramine un domeniu foarte tentant) de catre oficialitatile iesene si scaparea astfel de ceea ce este privit ca un "balast" nu a fost facuta, prin mai vechile declaratii Simirad facind exact invers si alungind investitorii de linga echipa.
    Poate va exista insa un ceas al treisprezecelea (ca al doisprezecelea a trecut!) si "capii" Iasului isi vor da seama ca nu este peste putinta lor sa faca ceva pentru FC Municipal Poli Iasi, echipa ce, vrind, nevrind, da imaginea sportului iesean si, de ce nu, a Iasului in tara. (Ovidiu MINEA)

    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dan CONSTANTIN

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

    opinii

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    George ŢURCĂNAŞU

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

    Spărgătoarea de coduri

    Bogdan ILIESCU

    Spărgătoarea de coduri

    Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

    pulspulspuls

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri