Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Ciini cu chef de prune

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    In urmatoarele trei zile se va sti clasamentul final al turului Ligii I la fotbal. Pentru titlul neoficial de campioana de toamna au ramas in cursa doua echipe, Unirea Urziceni si Dinamo, despartite in clasament de doua puncte. Dinamo poate trece, in aceasta seara, pe primul loc, daca invinge incomoda echipa din Pitesti, insa luni are loc meciul cheie al sezonului de toamna, Steaua - Unirea Urziceni, in care ialomitenii pot reveni in frunte cu un meci egal (asta daca nu cumva Dinamo face vreun scor fluviu cu argesenii). Din acest motiv, meciul din Soseaua Stefan cel Mare poate fi considerat derbiul zilei de astazi, iar incheierea de gala a etapei va avea loc in Ghencea. Dinamo se confrunta cu mari probleme, pe linga faptul ca jocul echipei scirtiie, mai avind loc si celebrul episod al "ciinilor stelisti" care s-a lasat cu excluderi din lot, cel putin temporare. Pe de alta parte, FC Arges nu mai este demult echipa care "statea capra" in fata granzilor, ocupa un onorant loc IV in clasament si - in cazul unui rezultat bun in "Groapa" isi poate depune candidatura pentru un loc in Cupele Europene de anul viitor. Cu un antrenor tinar si ambitios, Ionut Badea, cu un patron - Cornel Penescu - care a invatat din erorile trecutului, cu jucatori precum Tames, Tanase sau Dulcea - argesenii isi pot permite sa viseze.

    Alte doua meciuri de real interes se disputa in colturi diferite din Romania: Iasi si Timisoara. Rapidul lui José Peseiro vrea sa mentina contactul cu plutonul fruntas printr-o victorie in deplasare, dar iesenii lui Ionut Popa sint intr-o foamete crunta de puncte, incercind din greu sa iasa deasupra liniei buclucase. La Timisoara, formatia gazda, una dintre cele mai bune ale turului, daca facem abstractie de cele sase puncte duse pe apa simbetei, intilneste un adversar greu de rapus, brasovenii lui Razvan Lucescu fiind experti in remize obtinute pe terenuri straine. Otelul Galati si Gloria Bistrita sint favorite in celelalte doua meciuri de astazi si cel mai important lucru de mentionat este acela ca Gloria Buzau joaca la Bistrita si nu s-a retras din campionat cum prooroceau diverse Mafalde dimbovitene.

    Ziua  Ora    Meci  TV

    Astazi 14:00  Otelul - Pandurii      GSP TV

    Astazi 16:00  Poli Iasi - Rapid       GSP TV

    Astazi 18:00  Timisoara - Brasov  GSP TV

    Astazi 20:00  Dinamo - Arges        GSP TV

    Luni    14:00  Bistrita - Buzau        GSP TV

    Luni    18:30  CFR Cluj - Medias  GSP TV

    Luni    20:30  Steaua - Urziceni    Antena 1

     

    Un meci prost, altul bun

    Farul - CS Otopeni 1-0 (1-0). Rusmir ('32). Schimbarea domnilor, bucuria nebunilor - zice o vorba si "aviatorii" n-au reusit sa obtina nici la Constanta puncte, la capatul unui meci execrabil. Ocaziile, putintele, au fost impartite, dar sirbul Dejan Rusmir a fost singurul inspirat. In min. 90^2, Vali Negru (Otopeni) a faultat in postura de ultim aparator si a fost eliminat.

    FC Vaslui - Universitatea Craiova 1-1 (0-1). Temwanjera (‘90^2) / Dina (‘6). De cele mai multe ori, clasamentul nu minte iar meciul de la Vaslui a fost cu trei clase fata de precedentul. Oltenii au deschis scorul repede, apoi Vasluiul a atacat aproape mereu, oaspetii irosind citeva contraatacuri cu nonsalanta. In final, Temwanjera a gasit sutul egalizator, la o faza in a carei constructie au existat suspiciuni de ofsaid.

    Clasament

    1. Urziceni             16        11        1          4          28-13 34 (^10)

    2. Dinamo              16        10        2          4          23-13 32 (^8)

    3. Craiova              17        7          7          3          23-16 28 (^1)

    4. Arges                  16        8          3          5          24-19 27 (^3)

    5. Steaua               16        6          8          2          23-13 26 (^5)

    6. CFR                    16        7          5          4          22-12 26 (^2)           

    7. Timisoara           16        9          5          2          28-20 26 (^11) *

    8. Rapid                 16        7          4          5          20-16 25 (-2)

    9. Vaslui                 17        7          4          6          19-16 25 (-2)

    10. Brasov              16        5          8          3          14-9   23 (-1)

    11. Otelul               16        6          4          6          22-20 22 (-2)

    12. Pandurii           16        5          5          6          17-22 20 (-4)

    13. Farul                 17        5          4          8          14-24 19 (-8)

    14. Bistrita              16        5          3          8          15-17 18 (-6)

    15. Iasi                    16        4          4          8          12-23 16 (-8)

    16. Medias             16        4          3          9          17-29 15 (-9)

    17. Otopeni            17        2          3          12        14-31 9 (-15)

    18. Buzau               16        0          3          13        6-28   3 (-21)

    * echipa penalizata cu sase puncte


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dan CONSTANTIN

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

    opinii

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    George ŢURCĂNAŞU

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

    Spărgătoarea de coduri

    Bogdan ILIESCU

    Spărgătoarea de coduri

    Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

    pulspulspuls

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri