Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Cu cartile pe masa

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +
    Cine vrea sa puna un pariu si sa fie sigur ca va cistiga trebuie sa faca un lucru simplu: sa mizeze ca in aceasta dimineata sala Penicilina va fi din nou arhiplina, neincapatoare, la meciul dintre echipa gazda si vicecampioana Universitatea Bacau. Argumente in sprijinul acestei afirmatii se pot aduce nenumarate. In primul rind, va fi ultimul meci disputat pe teren de echipa lui Nicu Roibescu si Aurelia Ichim in returul acestui campiona pe teren propriu. Iesencele vor mai juca acasa, evident, si in play-off, dar nimeni nu poate sti de pe acum cind si cu cine vor fi acele meciuri. Apoi, sa nu uitam ca in fata fetelor noastre se afla lidera clasamentului din momentul de fata si cea mai indreptatita candidata la cistigarea titlului in actualul sezon. Anul trecut, bacauancele au ajuns pina in finala campionatului, unde au cedat in fata Rapidului, dar acum alcatuiesc cel mai omogen lot din campionat si experienta acumulata in ultimii ani in care au jucat cam in aceeasi formula le indreptateste pe jucatoarele lui Florin Grapa sa tinteasca fara complexe victoria finala. Daca pentru iesence rezultatul jocului de azi are o miza nu foarte mare, fiind aproape imposibil ca ele sa mai paraseasca locul 6 din clasament in urma ultimelor doua etape din retur, in schimb pentru oaspete meciul are o importanta capitala. Aste pentru ca ele au avans de numai un punct in clasament in fata celor de la Dinamo si un insucces la Iasi le-ar putea duce pe bacauance pe locul secund chiar inaintea liniei de sosire. Cum Grapa isi doreste cu orice pret sa termine sezonul regulat pe locul intii, care ofera avantajul de a juca toate meciurile decisive din play-off pe propriul teren, e clar ca Universitatea va face tot posibilul ca sa nu plece invinsa de la Iasi. Lucru confirmat si de faptul ca in ultima saptamina echipa din orasul lui Bacovia si-a schimbat locul obisnuit de antrenament, pregatindu-se in sala unui liceu, pentru a se acomoda mai bine cu conditiile speciale existente in mica sala Penicilina.
    Intr-un fel, Penicilina este pusa in fata unei situatii bizare in meciul de azi, avind de ales intre varianta unui succes de orgoliu si de palmares si o infringere care i-ar putea "folosi" in viitor. De ce spunem asta? Asa cum aratam mai sus, in cazul in care Bacaul ia bataie azi, exista toate premisele de a pierde primul loc in clasament la finalul returului si astfel si-ar diminua serios sansele la titlu, in favoarea lui Dinamo. Pe de alta parte, Penicilina este suportera bacauancelor in lupta pentru titlu, caci un succes al acestora in campionat ar asigura calificarea automata a echipei noastre in Cupa Cupelor, indiferent de rezultatul finalei Cupei Romaniei, dintre... Penicilina si Universitatea Bacau. Dincolo de aceste calcule, e clar ca partida din aceasta dimineata ne va putea oferi citeva date preliminare in vederea finalei Cupei, care se va juca la inceputul lunii mai la Bucuresti. In tur, la Bacau, Universitatea a cistigat cu 3-1.
    Asa cum aratam la inceputul articolului, un pariu cistigat dinainte ar fi sa mizati pe afluenta mare de public la acest meci. Mult mai greu de ghicit este, insa, rezultatul sau final. Aici pariurile ramin deschise... (Ion TEODOR)
    Echipele probabile:
    Penicilina: Dochia, Ruxandoiu, T. Popa, Giurgea, Formagiu, Androhovici.
    Universitatea Bacau: Alexe, S. Marian, Schragner, Pachitariu, Busu, Tolisteanu.

    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dan CONSTANTIN

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

    opinii

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    George ŢURCĂNAŞU

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

    Spărgătoarea de coduri

    Bogdan ILIESCU

    Spărgătoarea de coduri

    Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

    pulspulspuls

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri