Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Cutremur pe trei sferturi

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +
    "Intrucit nu a mentinut o atmosfera corecta si de performanta in echipa, nu a raspuns convocarilor sectiei de rugby si nu a efectuat niciodata sedinte de analiza dupa meci, nu a avut niciodata un program de antrenament, nu a acceptat medic si a folosit jucatori accidentati in meciurile din deplasare, la echipe unde era extrem de dificil sa cistigi, in loc sa-i menajeze pentru partidele decisive de acasa, mandatul de antrenor al lui Constantin Verives la Poli-Agro ROMTELECOM s-a incheiat ". Aceasta este concluzia membrilor sectiei de rugby, care s-au intrunit, ieri, la sediul CS Politehnica. Inlocuirea antrenorului s-a datorat si ultimei sale declaratii, conform careia 12 jucatori nu au vrut sa faca deplasarea la Baia Mare si ca asta inseamna un semn de revolta din partea lor. " Am discutat cu Verives situatia fiecarui jucator in parte, iar toti rugbistii absenti au avut motive intemeiate. De exemplu, Chiriac, Mocanu si Dobre sint accidentati, Matievschi si Bas au revenit la echipa la rugamintea lui Victor Codreanu si nu mai avea rost sa mearga la Baia Mare pentru ca o victorie acolo nu schimba nimic, Ciubotaru a avut examen, la fel si Stroe, Luca a avut probleme la serviciu iar Manole a lipsit motivat. Nici vorba de revolta, cum a lasat sa se inteleaga antrenorul ", a precizat Leonida Antohi, presedintele CS Politehnica Iasi. .
    Cu prilejul conferintei de presa, Victor Codreanu, in calitate de presedinte, a anuntat reprezentantii mass-media ca sectia de rugby isi inceteaza temporar activitatea in vederea reorganizarii. "Personal, voi ramine alaturi de rugbiul iesean numai in calitate de membru al sectiei" , a specificat acesta, anuntind alegerea noului birou pentru 1 iulie, atunci cind va fi stabilit si tehnicianul ce va conduce echipa in viitorul sezon al Ligii Nationale.
    Apoi, Victor Codreanu a prezentat pozitia sa si a lui Alexandru Gagea, director ROMTELECOM, fata de echipa. " Amindoi am facut numeroase demersuri la sediul central al ROMTELECOM, am depus documentatii, zeci de cereri de sprijin, insa nu am primit nici un raspuns afirmativ de la Bucuresti. Drept urmare, independent de vointa sa, ROMTELECOM Iasi isi retrage sprijinul financiar. In schimb, se pare ca ASIROM este interesata de sponsorizarea echipei de rugby, societatea de asigurari implicindu-se deja financiar in ultimele doua luni. In plus, pentru sezonul viitor echipa are asigurate doua rinduri de echipament de joc de la <<Gold Rivoli>>, iar viitoarele contracte de joc cu rugbistii urmeaza sa fie incheiate la inceputul lunii iulie" . ROMTELECOM Iasi a anuntat ca nu are nici un fel de pretentii financiare de la jucatorii care doresc sa plece, in schimb acestia vor trebui sa returneze cheltuielile facute de club. De asemenea, Leonida Antohi, presedintele CS Poli, a specificat ca decizia finala pentru fiecare jucator care vrea sa plece va apartine membrilor viitorului Consiliu director al sectiei de rugby.
    Alaturi de cei ce fac parte din cadrul sectiei, in speta Emil Crisan, Valentin Viscu, Spiros Spiratos, Doru Vitcu, Jenica Popa, Victor Codreanu, Leonid Antohi si Lica Cihodaru, la sedinta au participat si rugbistii George Chiriac si Ionut Dobre, care, in numele jucatorilor, au multumit conducerii administrative pentru tot ce s-a realizat. Partea protocolara fiind scurta, cei doi jucatori, in nume personal si al echipei, au cerut lamuriri despre modul in care pot primi dezlegare. " Trebuie sa merg in Franta si sa dau probe de joc la trei echipe si vreau sa stiu in ce conditii pot primi dezlegarea ", a intrebat George Chiriac. " Nu mor caii cind vor ciinii! ", s-a dovedit a fi extrem de transant Emil Crisan, vis-a-vis de pozitia celor ce doresc sa paraseasca echipa. Vestea buna, ca jucatorii isi pot ridica oricind de la club indemnizatia pe luna mai si ca, in citeva zile vor primi si indemnizatia pe iunie, a mai destins atmosfera. In plus, rugbistii vor primi prime de joc pentru victoriile cu Sibiu si Birlad, dar li se vor achita si primele pentru cele doua victorii din Cupa, cu Grivita si Lupeni, deoarece Alexandru Gagea vrea cu orice pret ca ROMTELECOM sa nu aiba nici un fel de datorie fata de jucatori.
    "S-a instaurat lehamitea!"
    Va prezentam, in cele ce urmeaza, extrase din comunicatul remis redactiei de Victor Codreanu - presedintele demisionar al sectiei de rugby:
    "S-a reusit angajarea a 11 jucatori la <<SC Iasi XXI>> si a altor 8 la <<XS Guard>>, al carui director general este membru al sectiei de rugby...s-au acordat, cu eforturi deosebite, drepturile cuvenite conform contractului si peste clauzele acestuia (alimentatie suplimentara, prime pentru victorii in Cupa Romaniei), s-au asigurat conditii de deplasare si cazare deosebite, au fost sprijiniti jucatorii pentru terminarea studiilor liceale sau continuarea studiilor universitare, efectuarea de specializari pentru asigurarea unei cariere, chiar angajarea pe un post conform studiilor... entuziasmul initial s-a diluat, ifosele unor jucatori, ulterior plecati, si a 1-2 ramasi in echipa, a facut ca atmosfera sa nu mai duca la vointa comuna de victorie, la unitate....treptat, arbitrajul permanent defavorizant al bucurestenilor si chiar membrii biroului federal, care au tras sforile, au dus la o stare de lehamite, atit in rindul jucatorilor, cit si a conducerii sectiei. La toate acestea s-a adaugat starea de nesiguranta deoarece ROMTELECOM -ul central, sponsorul oficial al echipei, nu a mai trimis nici un ban dupa 1 ianuarie 2001, astfel incit doar prin eforturile personale ale directorului general al ROMTELECOM Iasi, Alexandru Gagea si ale presedintilor sectiei si clubului s-a reusit mentinerea echipei pe linia de plutire si terminarea campionatului..... speram ca, in sedinta Consiliului Local al Municipiului Iasi sa se decida continuarea sprijinirii activitatii rugbistice din Iasi prin angajarea jucatorilor..."

    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Pavel LUCESCU

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

    opinii

    Distrugerea statuilor

    Alexandru CĂLINESCU

    Distrugerea statuilor

    Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    pr. Constantin STURZU

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    pulspulspuls

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri