Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Danke, Oliver!

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +
    Germania: Kahn - Linke, Kehl, Metzelder - Frings, Schneider ('60 Jeremies), Hamann, Ballack, Ziege - Neuville ('79 Bode), Klose ('87 Bierhoff).
    SUA : Friedel - Sanneh, Mastroeni ('79 Stewart), Pope, Berhalter - Hejduk ('65 Jones), Reyna, O'Brien, Donovan, Lewis - McBride ('58 Mathis).
    Arbitri: Hugh Dallas (Scotia); Philip Sharp (Anglia), Ali Al Traifi (Arabia Saudita).
    1-0, min. 39: centrare Ziege din lovitura libera de pe dreapta, "cap" Ballack de la 7 metri.
    Pe vremea cind in actualele landuri erau castele si printi, America era de-a dreptul salbatica si nu se ajunsese nici macar la a se face dreptate cu pistolul in mina. Insa, in o suta, doua de ani, SUA a luat locul Germaniei ca dominator al lumii. Pe vremea cind Panzerul era campioana mondiala la fotbal, peste Ocean nu se auzise de acest sport. In zece, douazeci de ani, Unchiul Sam vrea si aceasta ierarhie inversata, lucru confirmat si de gura "pacatosului" Friedel care adevar graieste: "Sintem un popor ce s-a obisnuit sa obtina tot ce vrea".
    Ieri, trecusera minute bune si puteai lua de buna stirea avansata cu o zi inainte cum ca favoritii joaca in negru pentru omagierea fostei stele, Fritz Walter, plecat in aceasta saptamina sa vada pentru eternitate Mondialele din lojele Edenului. Insa, in doua rinduri, un pusti de 20 de ani (Donovan) a crezut ca are in fata vreun portar din campionatul colegiilor, Kahn (hopa, Germania e in alb!) probind si calitatile sale, dar si faptul ca un portar mare trebuie sa fie macar logodit daca nu casatorit (si) cu norocul. Apoi a fost de ajuns ca europenii sa aduca pentru citeva minute jocul pe placul lor (gustul anului in Germania sint centrari si lovituri de cap) evidenta diferenta de talie spunindu-si cuvintul la golul lui Ballack si bara lui Klose ce au parut la fel de firesti ca o halba intr-o berarie bavareza.
    "Cutremurul" din San Jose, Donovan ii pune la lucru aorta lui dom' profesor Arena si in repriza a doua cind aflam si varianta crestina a termenului lansat pe piata de Maradona, "mina lui Dumnezeu"; la faza in care lovitura de cap a lui Pope a fost scoasa de pe linia portii de bratul lui Frings lipsa elementului intentional a anulat penaltiul si eliminarea fundasului arian. In goana dupa jumatatea de milion de dolari (!) ce-i astepta pe fiecare la finisul Cupei Mondiale americanii merg pe mina veteranilor Jones si Reyna insa Sanneh ii face pe yankei sa-si muste miinile, la o ratare uriasa.
    Si chiar daca au avut in fata una din cele mai slabe echipe ale Germaniei din istorie (ce gafe incredibile au facut pe final nemtii, ce piloane au fost in apararea tinuta aproape exclusiv in spate de Oliver Kahn!) americanii mai trebuie sa astepte telefonul din Biroul Oval sau de pe Air Force 1 din care sa se auda: " Alo, sint Presedintele. Va felicit ca ati adus natiunea acolo unde ii este locul!" ( Ovidiu MINEA)

    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Pavel LUCESCU

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

    opinii

    Distrugerea statuilor

    Alexandru CĂLINESCU

    Distrugerea statuilor

    Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    pr. Constantin STURZU

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    pulspulspuls

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri