Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Echipa care nu transfera pe nimeni

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    In stilul cu care a obisnuit de foarte multi ani, Politehnica a mai rata o campanie de transfer, implicit un obiectiv si un sezon competitional. Mult trimbitata pista moldoveana de unde se putea completa un lot care si-a dovedit suficienta in prima jumatate a campionatului s-a dovedit un fiasco dupa indelungi tergiversari. Desi perioada de transferuri se intinde pe luni bune, din vara pina la prima etapa a returului, conducatorii echipei de handbal masculin au tot aminat momentul infuziei de valoare in lot si s-au trezit ca nu mai este nimic de facut.

    Cum din tara Politehnica n-a adus de vreo trei ani jucatori cu adevarat valorosi (din cauze diverse) iesenii s-au orientat spre piata moldoveana iar prin noiembrie au pus ochii pe citiva jucatori de la Olimpus Chisinau, considerati interesanti. Discutiile ulterioare s-au purtat insa la distanta si totul a fost lasat pe ultima suta de metri, sub presiunea timpului. Iar rezultatul se vede. "Noi am discutat initial despre veniturile jucatorilor, unele rezonabile. Ne-am lovit insa de problema transferului pentru ca ei erau cedati doar sub forma de imprumut pina la vara. Ori pentru patru jucatori trebuia sa dam 6.500 de euro.", spune directorul sportiv Dan Constantinescu, care avea in vedere incheierea de contracte pe citiva ani pentru construirea unei echipe.

    Privite dintr-un unghi, ezitarile conducatorilor ieseni pentru aducerea moldovenilor in aceste conditii sint pe undeva firesti pentru ca investitia nu garanta cistigarea seriei si prezenta la barajul de promovare iar jucatorii vizati (macar cei care au fost la Iasi) nu se ridicau prea mult peste nivelul virfurilor din actualul lot.

    Pe de alta parte, Politehnica si-a tradat din nou impotenta pe piata transferurilor si a ratat o noua sansa sa schimbe ceva in acest sens. Obisnuita sa piarda valori pe banda rulanta echipa ieseana n-a fost capabila niciodata in ultimii ani sa aduca mai mult decit juniori. Si nu vorbim aici de juniori mai rasariti din tara pentru ca aceea costa, ori Politehnica nu investeste ci numai vinde daca amintim aici de plecarile lui Dediu (pe 5.000 euro), Chike (8.000) si Mironescu (6.000).

    Iar acest management a lasat urme pentru ca de citiva ani echipa ieseana este tot mai subtire si trendul a fost descendent incepind de la Liga Nationala si terminind cu Divizia A. Asa ca, mergind pe aceeasi linie, ramine de vazut ce echipa va mai avea Iasul la vara cita vreme expira atunci imprumuturile pentru jucatorii de la Suceava iar Damian, Ifrim si Caciuc sint curtati insistent de grupari din tara.

    Elisei se lasa de handbal

    Cel mai vechi jucator si in acelasi timp decanul de virsta al Politehnicii la doar 26 de ani (?!?), Gabriel Elisei, este pregatit sa-si incheie cariera de handbalist. Accidentat inca din toamna la un genunchi Elisei nu s-a pregatit deloc in acest an si a aflat ca ar avea nevoie de o interventie la menisc si maxim doua luni de recuperare pentru a-si continua activitatea.

    Nemultumirea handbalistului vine insa din relatia cu conducerea clubului, care ezita sa-i plateasca operatia in ciuda faptului ca la mijloc este vorba de o problema profesionala, o accidentare suferita pe terenul de joc si nu in alta parte.

    "Si pentru examenul RMN m-am caciulit pentru bani si pina la urma i-am dat inapoi ca am rezolvat problema pe barba mea. Acum ar fi nevoie de citeva sute de euro si sint indemnat sa fac operatia pe banii mei ca poate ii voi primi ulterior. Am mai avut probleme medicale pe care mi le-am rezolvat singur dar ma deranjeaza ca au fost destule alte situatii la echipa cind s-au gasit solutii. O sa ma operez pe banii mei insa din acel moment am terminat-o cu handbalul.", spune Elisei, o victima a politicii strimbe duse de Politehnica.


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Pavel LUCESCU

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

    opinii

    Distrugerea statuilor

    Alexandru CĂLINESCU

    Distrugerea statuilor

    Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    pr. Constantin STURZU

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    pulspulspuls

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri