Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Extensiv si FC Arges deschid balul

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +
    Divizia A programeaza astazi, de la ora 17.00, prima partida din sezonul 1999/2000, meci in care se vor intilni Extensiv Craiova si FC Arges Dacia Pitesti. Craiovenii au intrat, miercuri, in cantonament si au fost cazati la hotelul "Parc". Antrenorul formatiei craiovene, Sorin Cirtu, nu va putea beneficia de serviciile lui Mirea, care este accidentat. Fotbalistii pitesteni au plecat, ieri, spre Craiova si sint cazati la hotelul "Jiul". Din formatia antrenata de Mihai Zamfir va lipsi Ghinda, care este accidentat, in timp ce Daniel Rednic este incert. Partida de la Craiova va fi televizata in direct de Antena 1.
    Adunarea Generala a Ligii Profesioniste de Fotbal a hotarit lansarea unor cereri de oferte pentru organizarea unei licitatii privind achizitionarea drepturilor de televizare a partidelor din Divizia A "Ursus", dupa data de 31 decembrie 1999, atunci cind expira contractul cu firma ISM. In situatia in care la licitatie va apare vreo oferta egala ca valoare cu cea a firmei ISM, atunci aceasta din urma va cistiga licitatia, deoarece are drept de preemptiune pentru inca trei ani dupa incheierea contractului cu LPF. Adunarea Generala a decis ca fiecare echipa din Divizia A "Ursus" sa fie televizata de doua ori pe tur, respectiv pe retur. Meciurile televizate in primele sapte etape vor fi reprogramate, din cauza unor partide din cupele europene, care se vor disputa in zilele de joi.
    In cadrul sedintei de miercuri, membrii Adunarii Generale au hotarit formarea unei comisii, alcatuita din Iosif Urs, Aurel Comsa si Ion Stan, care va analiza si va inainta pentru aprobare amendamentele propuse de presedintii de cluburi privind schimbarea statutului ligii. Noua componenta a Consiliului LPF este urmatoarea: Dumitru Dragomir (presedinte), Jean Padureanu (vicepresedinte), Constantin Danilescu, Gino Iorgulescu, Gheorghe Chivorchian si Mircea Stoenescu (membri).
    Membrii LPF au mai hotarit ca echipele gazda, posesoare de instalatii de nocturna sa nu mai fie obligate sa achite cazarea si masa formatiei oaspete, in cazul desfasurarii partidelor la ore tirzii.
    Firma Dialog nu va mai fi sponsorul principal, in sezonul 1999/2000, al echipei Steaua, au declarat surse din interiorul clubului militar. In urma intilnirii care s-a desfasurat intre presedintele Consiliului de Administratie al FC Steaua, Viorel Paunescu si reprezentanti ai firmei Dialog, nu s-a ajuns la un acord privind prelungirea contractului existent. Conducatorii clubului militar analizeaza, in acest moment, alte oferte de sponsorizare, intentia stelistilor fiind de a gasi un partener cu care sa incheie un contract pe termen lung. Se pare ca, in topul ofertelor primite pe adresa formatiei din Ghencea, se afla o societate britanica al carui nume nu a fost, inca, dezvaluit.
    Fostul portar al echipei Farul Constanta, Robert Tufisi, a semnat un contract pe un an cu CSM Resita, a declarat purtatorul de cuvint al clubului din Valea Domanului, Nicu Benga. In alta ordine de idei, conducerea formatiei resitene incearca sa definitiveze in aceste zile tratativele pentru achizitionarea jucatorilor Roman (FC Baia Mare) si Stanciu (ASA Tg. Mures). Clubul resitean a renuntat la transferul lui Cires, de la Astra, deoarece formatia ploiesteana a cerut 25.000 de dolari, pentru imprumutul sau pe o perioada de un an, suma considerata mare de conducatorii din Valea Domanului. Printre noile achizitii ale echipei resitene se numara: Cazangiu (Metrom Brasov), Alin Savu (Farul) si Antal (Gloria Bistrita). Gheorghe Popa, unul dintre portarii de rezerva ai "rosso-nerilor", s-a transferat la FC Brasov.
    Leontin Doana, care a fost plecat in Arabia Saudita pentru a da probe de joc la echipa Al Ryad, s-a intors in Romania si va evolua, in continuare, la formatia din Valea Domanului, din cauza ca nu a ajuns la o intelegere cu clubul arab. Un alt fotbalist resitean, Daniel Jilavu, care a sustinut probe de joc la aceeasi formatie ca si Doana, va semna un contract cu Farul Constanta, in situatia in care nu se va transfera in Arabia Saudita.
    Jucatorul divizionarei C, Armatura Zalau, Claudiu Cornaci, care a evoluat in sezonul 1998/1999 la Olimpia Satu Mare, a semnat ieri un contract pe o perioada de trei ani cu FC Arges Dacia Pitesti, au declarat surse din cadrul echipei din Trivale. Cornaci, care evolueaza pe postul de fundas central, a acceptat oferta clubului pitestean, deoarece transferul sau la o formatie din liga a IV-a din Germania nu s-a mai realizat.

    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Pavel LUCESCU

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

    opinii

    Distrugerea statuilor

    Alexandru CĂLINESCU

    Distrugerea statuilor

    Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    pr. Constantin STURZU

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    pulspulspuls

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri