Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Fara fotbal de C in Iasi?

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +
    Pentru orice echipa de fotbal, vara este atit anotimpul vacantei dar si a cautarilor. Tonul in Iasi il da, firesc, Poli Unirea, presedintele Consiliului de Administratie, Gheorghe Nichita declansind o intensa campanie de innoire a gruparii din Copou, ale carei rezultate concrete vor fi simtite in citeva saptamini. Spectaculozitatea deznodamintului va depinde insa si de cifrele pe care Poli va conta anul viitor.
    In ton cu curentul venit de la clubul-fanion se afla si formatiile ce activeaza la nivele inferioare, insa aici problemele materiale par a depasi entuziasmul. In divizia C, RATC CFR Moldova, scapata in extremis de la retrogradare, are, in continuare, mari necazuri. De altfel, antrenorul feroviarilor, Corneliu Costachescu spunea inca de la finele sezonului trecut ca daca nu vor fi gasite solutii de asigurare a unei minime stabilitati financiare, echipa ar trebui sa nu isi mai prelungeasca agonia. Or, pina acum, "transportatorii" nu au nici o garantie ferma ca lucrurile s-ar putea imbunatati in viitor, varianta neinscrierii in campionat fiind deja soptita pe la colturi.
    Trecem la un alt plan, care are insa aceleasi coordonate negre. Constienta de dificultatile sustinerii unei grupari de C, Poli Unirea a anuntat deja ca nu isi va lansa "satelitul" pe orbita esalonului trei, chiar daca acesta va cistiga divizia D (lucru ce se va intimpla in ipoteza foarte probabila a unui succes miercuri, intr-o restanta ce se va disputa pe teren propriu). In aceste conditii, liderul la zi, Mobila Iasi, are dreptul de a visa la promovare. In ciuda unui important curent favorabil participarii in divizia C din partea unor membri ai conducerii societatii Moldomobila, la aceasta ora nu exista insa nici dinspre aceasta grupare un raspuns cert in privinta posibilitatii sustinerii echipei in esalonul trei. Daca si Mobila va spune "pas" avansarii, Asociatia Judeteana de Fotbal Iasi nu exclude varianta lansarii propunerii de promovare unor alte localitati, cea mai vizata fiind Tirgu Frumos. In ipoteza in care toate raspunsurile vor fi nefavorabile, seful AJF, Sorin Boca a declarat ca se poate comunica Federatiei Romane de Fotbal faptul ca Iasul nu va avea echipa promovata din divizia D in acest sezon. Iar daca "ceferistii" vor arunca si ei prosopul nu este exclus ca la anul, fotbalul iesean sa insemne iarasi doar Poli si... atit, C-ul urmind a fi reprezentat doar de conjudetenele din Pascani si Hirlau. (Ovidiu MINEA)

    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dan CONSTANTIN

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

    opinii

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    George ŢURCĂNAŞU

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

    Spărgătoarea de coduri

    Bogdan ILIESCU

    Spărgătoarea de coduri

    Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

    pulspulspuls

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri