Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Fara Mutu, dar cu Surdu!

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    Selectionerul Romaniei, Razvan Lucescu, a anuntat  ca Adrian Mutu si Cristian Sapunaru nu vor mai face parte din lotul pentru amicalul cu Ungaria, din cauza unor accidentari suferite in ultimul moment. Adrian Mutu se confrunta cu o viroza puternica, iar staff-ul echipei nationale stia de ea inca de simbata dimineata. S-a asteptat ameliorarea starii de sanatate a internationalului roman, dar aceasta nu s-a imbunatatit, iar Razvan Lucescu a renuntat sa il mai convoace. Mai mult, romanul trebuia sa joace intr-un meci amical al Fiorentinei cu Aston Villa (scor, 0-1), dar a fost scos din lot in ultimul moment. In ceea ce il priveste pe fundasul lateral al lui FC Porto, Cristian Sapunaru, acesta are probleme musculare. Astfel, dintre cei zce stranieri convocati initial, la Budapesta vor fi prezenti doar 8, trei dintre ei urmind sa mearga direct in capitala Ungariei si sa nu mai vina la reunirea din Romania, acestia fiind Mihai Nesu, Max Nicu si Razvan Rat.

    De asemenea desi selectionerul a spus ca se va decide in privinta lotului de-abia dupa incheierea tuturor celor noua meciuri din etapa a II-a a Ligii I, Razvan s-a razgindit si a anuntat lotul mai devreme. Noutatile sint portarii Pantilimon si Tatarusanu, fundasul Dananae, mijlocasul Surdu si atacantul Bogdan Stancu.

    Lotul complet este: Coman, Pantilimon, Tatarusanu (portari), Dananae, Maftei, Radoi, Chivu, Goian, M Constantin, Rat (fundasi), Mara, Roman, Apostol, Codrea, Ghioane, Lazar, Nicu, Surdu (mijlocasi), Marica, Danciulescu, Bucur, Stancu (atacanti).

    In memoria lui Marian Cozma

    Selectionerul Razvan Lucescu a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, ca se asteapta ca atmosfera de la partida cu Ungaria sa nu fie similara cu cea de la Ujpest-Steaua pentru ca spectatorii ar trebui sa tina cont ca intilnirea se disputa in memoria handbalistului Marian Cozma. "Ma astept ca meciul cu Ungaria sa se dispute in spiritul fair-play-ului pentru ca e unul dintre doua nationale si, in plus, se va juca in memoria lui Marin Cozma. Sint convins ca se va intelege acest lucru si nu se va mai repeta ce s-a intimplat la Ujpest-Steaua. Sint multi oameni de bine in ambele tari si consider ca atitudinea unor ultrasi nu poate caracteriza cu adevarat un popor", a spus Lucescu, adaugind ca interesul mic din partea fanilor nationalei pentru acest meci este si din cauza faptului ca "nu vor sa isi asume riscul dupa cele intimplate, dar si poate fiindca e doar un meci amical". Tehnicianul afirma ca amicalul cu reprezentativa ungara este unul reprezentativ, mai ales ca adversarul a crescut valoric in ultimii ani.

    Il asteapta pe Tanase

    Un jucator pe care selectionerul ar fi dorit sa il convoace este Cristi Tanase, recent transferat la Steaua. "Absenta lui Tanase ar fi de subliniat pentru ca a evoluat bine cind a fost chemat. Oricum, ma bucur ca a ajuns la Steaua, e un pas inainte pentru el, iar pe mine, ca antrenor, nu poate decit sa ma multumeasca. Acolo poate face performanta. Chiar si asa, eu i-am spus inca de la inceputul verii ca poate l-as fi convocat si daca evolueaza in esalonul secund, conteaza mult cum se pregateste", a opinat acesta. Razvan Lucescu a explicat si motivele pentru care a decis sa ii selectioneze pe Bogdan Stancu si Romeo Surdu, cei care fac cuplu in atacul Stelei. "Ei s-au remarcat in acest debut de sezon si chiar asta am cautat, sa convocam jucatori care au evoluat bine in acest inceput de campionat. Ei traverseaza o forma foarte buna, sint intr-un moment de entuziasm. Cred ca este o convocare corecta, asa putem arata ca usile nationale sint deschise pentru cei care evolueaza foarte bine". Tehnicianul a lamurit si situatia fotbalistilor straini din campionatul intern despre care s-a spus ca ar trebui naturalizati pentru echipa nationala. "Exista o regula la FIFA care obliga un jucator sa evolueze timp de cinci ani consecutiv in campionatul acelei tari pentru a fi naturalizat si apoi convocat. E foarte greu sa discutam in acest moment despre o astfel de situatie pentru ca nu avem jucatori care sa fi indeplinit acest criteriu", a mai spus selectionerul.

     

    Lotul maghiarilor

    Selectionerul echipei nationale a Ungariei, Erwin Koeman, a convocat 21 de fotbalisti pentru partida amicala cu Romania: Babos, Fülöp, Kiraly (portari), Szelesi, Bodnar, Feher, Vanczak, Juhasz, Gyepes, Bödör (fundasi), Huszti, Dzsudzsak, Halmosi, Gera, Hajnal, Vadocz, Toth, Dardai (mijlocasi), Torghelle, Rudolf, Priskin (atacanti).  Cei mai cunoscuti jucatori ai nationalei maghiare sint portarul Gabor Kiraly (München 1860), Szabolcs Huszti (Zenit), Zoltan Gera (Fulham), Pal Dardai (Hertha) si Sandor Torghelle (Augsburg).


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Pavel LUCESCU

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

    opinii

    Distrugerea statuilor

    Alexandru CĂLINESCU

    Distrugerea statuilor

    Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    pr. Constantin STURZU

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    pulspulspuls

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri