Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Final de sejur vrincean

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +
    Dupa ce sezonul trecut baschetbalistilor ieseni le intrase in obicei sa-si dispute partidele de pe teren propriu la Focsani (pe perioada in care Sala Polivalenta a suferit o cosmetizare), ei revin astazi in sala vrinceana, unde vor primi replica pitestenilor de la CSU ISA. Pentru elevii antrenorilor Petre Magurean si Radu Boisteanu intilnirea este foarte importanta in perspectiva obiectivului fixat, cel de calificare in play-off, asta mai ales in plan moral, in conditiile in care vor intilni mai apoi suita fruntaselor seriei, adica partide deosebit de dificile. Dupa ce in tur pitestenii ex-ieseanului Bogdan Dornescu au invins cu 71-59, este de asteptat ca roata sa se intoarca, macar din doua motive: oaspetii s-au chinuit simbata trecuta sa invinga pe teren propriu pe Rapid Bucuresti (scor 73-70), in vreme ce gazdele sint pe val, dupa victoriile pe linie obtinute la turneul amical de la Tg. Mures si cea din prima etapa a returului, pe terenul Stelei. Si pentru ca antrenorii au tras concluzia ca la Bucuresti jocul studentilor a mai scirtiit din lipsa de conditii de pregatire, echipa a fost mutata la Focsani inca de miercuri, pentru a se acomoda cit mai bine cu sala, cheltuielile fiind suportate de Directia pentru Tineret si Sport ieseana. Fara probleme de lot, Poli Omega-Tehnoton va aborda partida cu formula consacrata in aceasta primavara, compusa din Dan Popa, Costel Moscalu, Viorel Nanescu, Cristian Murgoci si Alexander Ilic, in pozitie de asteptare fiind Florin Moscalu, Andrei Anghel, Andrei Bazgan, Tudor Atomulesei si Robert Lungu.
    Celelalte partide ale etapei a 15-a: Sportul Studentesc Bucuresti - Steaua Bucuresti (in tur, 86-77), Elba Timisoara - West Petrom Arad (51-109), Cimentul Fieni - Vega Ploiesti (70-93), Herlitz Tg. Mures - Dinamo-Erbasu Bucuresti (51-103), Romradiatoare Brasov - CSU Sibiu (63-71), Rapid Bucuresti - Poli-Carbochim Cluj (57-90). (L.M.)
    Succese pe linie ale juniorilor
    Campionatul National de baschet al juniorilor I a depasit deja etapa a treia a returului. Cu maximum de victorii obtinute, CSS Unirea-Moldsport Iasi conduce in clasament si nu are cum sa rateze calificarea la turneul semifinal. Duminica trecuta, baietii antrenati de Anatolie Lupu au dispus in derby-ul local de Politehnica Omega-Tehnoton (antrenor Marcel Luchian), cu scorul de 66-47. Fara a beneficia de aportul cosgeterului Andrei Dumbrava (care a fost diagnosticat cu hepatita si va lipsi pina la finalul sezonului), cei de la Unirea-Moldsport au dominat intilnirea si s-au impus in urma punctelor marcate de Mihai (16), Calinescu (13) si Naumcieff (10), replica adversarului venind in special pe mina lui Hurjui (25). Miercuri, in prima etapa intermediara a anului, Unirea-Moldsport a dispus de CSS Botosani cu scorul de 80-77, cei mai buni marcatori fiind aceeasi Naumcieff (28) si Calinescu (27). Miine, echipa lui Anatolie Lupu joaca la Bacau, unde va intilni una dintre cele mai bune echipe din serie. (L.M.)

    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Pavel LUCESCU

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

    opinii

    Distrugerea statuilor

    Alexandru CĂLINESCU

    Distrugerea statuilor

    Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    pr. Constantin STURZU

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    pulspulspuls

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri