Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

FLASH

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +
    Amical Steaua - Heerenveen
    Steaua Bucuresti va sustine patru meciuri amicale in cadrul stagiului de pregatire din Olanda, "ros-albastrii" urmind sa intilneasca, pe 5 iulie, formatia rusa Torpedo Moscova, iar pe 11 iulie gruparea olandeza SC Heerenveen, celelalte doua adversare nefiind inca stabilite. Heerenveen a fost adversara formatiei FC National in primul tur din editia trecuta a Cupei UEFA, gruparea bancara calificindu-se in faza urmatoare dupa 3-0 la Bucuresti si 0-2 in deplasare. Steaua va efectua, in perioada 2-13 iulie, un stagiu de pregatire in localitatea olandeza Mierlo, situata la 12 kilometri de Eindhoven.
    Medalii "romanesti" la Duisburg
    Echipajul format din Florin Popescu si Silviu Simiocencu a cistigat proba de canoe-2 pe distanta de 1000 metri, cu timpul de 3'40"961, in cadrul regatei de la Duisburg, a treia etapa a Cupei Mondiale de kaiac-canoe. Florin Popescu, Silviu Simiocencu, Ionel Averian si Mihai Vartolomei au ocupat primul loc in proba de canoe-4 pe 500 metri, cu timpul de 1'32"601. In aceeasi proba, un alt echipaj din Romania, format din Mitica Pricop, Petre Condrat, Florin Mironcic si Andrei Cuculici, s-a clasat pe locul al patrulea. Ionel Averian si Mihai Vartolomei au cistigat medalia de aur in proba de canoe-2 pe 200 m, cu 37"647. In aceeasi proba, Petre Condrat si Mitica Pricop au ocupat locul al patrulea. In proba de canoe-4 pe 1000 m, echipajul Florin Popescu, Silviu Simiocencu, Mihai Vartolomei si Ionel Averian a ocupat locul secund, cu timpul de 3'24"43. Echipajul de canoe-2 format din Florin Popescu si Silviu Simiocencu a cistigat medalia de argint pe 500 m, cu 1'40"559. In proba de kaiac-4 pe distanta de 500 metri, Mihai Baban, Vasile Curuzan, Alexandru Ceausu si Romica Serban au ocupat locul al cincilea.
    Cu cine jucam la "mondiale"
    Echipa feminina de handbal a Romaniei va evolua in grupa C a turneului final al CM si va avea ca adversare selectionatele Norvegiei, Ucrainei, Kazahstanului, Tunisiei si Argentinei, s-a stabilit in urma tragerii la sorti efectuate la Zagreb. Din grupa A fac parte selectionatele Frantei, Croatiei, Serbiei-Muntenegru, Spaniei, Australiei si Braziliei, in timp ce, in grupa B, vor evolua Rusia, Cehia, Austria, Coreea de Sud, Angola si Uruguay. In grupa D au fost repartizate reprezentativele Danemarcei, Ungariei, Sloveniei, Germaniei, Chinei si Coastei de Fildes. Turneul final al CM de handbal feminin va avea loc in perioada 1-14 decembrie, in Croatia. Din fiecare grupa, echipele clasate pe primele trei locuri se vor califica in turul al doilea, unde vor fi repartizate in doua grupe de cite sase formatii. Primele doua clasate din fiecare grupa vor accede in semifinale.
    Accident moto la Sf. Gheorghe
    In cadrul Campionatului National de motocros, desfasurat, la sfirsitul saptaminii trecute, la Sfintu Gheorghe, a avut loc un accident pe o trambulina intre doi motociclisti, transmite corespondentul MEDIAFAX. In runda a sasea a campionatului, duminica, in jurul orei 11.00, pe drumul care duce spre statiunea Sugas-Bai, brasoveanul Lukacs Ciprian s-a ciocnit in aer pe o trambulina cu Adrian Raduta din Bucuresti. In urma impactului concurentii si-au pierdut cunostiinta, fiind transportati la Spitalul Judetean din Sfintu Gheorghe. Ranile celor doi motociclisti nu sunt foarte grave, Raduta avind bratul fracturat.
    Argesul se infrupta de la Galati
    Fotbalistii formatiei FC Arges s-au reunit, ieri, la stadionul "Nicolae Dobrin" din Pitesti, in vederea pregatirii sezonului competitional 2003/2004, transmite corespondentul MEDIAFAX. La reunire a fost prezent intreg lotul de jucatori, cu exceptia lui Jean Vladoiu, plecat in vacanta in Italia, la varul sau Valentin Nastase. Prima sedinta de pregatire, condusa de Ion Moldovan, a durat aproximativ 30 de minute si a constat intr-o scurta readaptare la efort. La antrenament a participat si Mircea Stan, revenit de la FC Brasov si care are contract cu FC Arges pina in septembrie, precum si Cristi Balasa, ce a semnat deja cu Farul Constanta. Din lotul pitestenilor fac parte si patru fotbalisti noi si anume Doicaru, de la Alexandria, Horovei, Anghelina si Dumitru, toti veniti de la Galati si avind sub 19 ani.Jucatorii pitesteni au primit si o parte din datoriile pe care le avea clubul fata de ei, urmind ca restul de bani sa fie achitati in cursul acestei saptamini, potrivit declaratiilor presedintelui Paul Schiaucu.
    Ploiestenii pling dupa Petrom
    Componentii echipei Petrolul Ploiesti, nou promovata in Divizia A, si-au reluat, ieri, pregatirile, in vederea sezonului competitional 2003/2004, transmite corespondentul MEDIAFAX.
    In cadrul unei conferinte de presa, directorul executiv al gruparii ploiestene, Eugen Goicea, a declarat ca nu se va retrage de la echipa. "Daca dupa ce am promovat am spus ca ma voi retrage, acum, cind vad ca sint destule interese ale celor care vor sa ia clubul pe degeaba, nu mai plec nici daca imi vor rupe picioarele. Voi lupta pentru ca aceasta echipa sa nu se destrame", a spus Goicea. Acesta a afirmat ca FC Petrolul va ajunge intr-o situatie dramatica daca sponsorul principal, Petrom, va renunta sa mai sustina echipa. Antrenorul Octavian Grigore a declarat ca in momentele dificile se vad marile caractere. "Sper ca sponsorul nostru sa nu ne lase ai nimanui", a comentat Grigore.
    Vampirul a mincat ficat crud
    Pugilistul american JC Hilliard, supranumit "Vampirul", a mincat ficat crud la cintarul oficial al galei de box profesionist "Big Names-Great Fights III". Dupa ce adversarul sau, Cedric Fields, l-a amenintat ca il va ucide in ring, JC Hilliard a cerut oficialilor galei sa-i aduca un ficat crud de porc, din care a mincat in fata oficialilor si a reprezentantilor mass-media prezenti, la Ploiesti, la cintarul oficial. Hilliard a venit la cintarul oficial costumat in vampir, in timp ce Fields a purtat un costum de serif texan. Gala "Big Names-Great Fights III" va avea loc, marti, de la ora 20.00, la Sala Sporturilor "Olimpia" din Ploiesti.
    De la Braga la Toulouse
    Handbalistul roman al echipei portugheze Braga, Mircea Muraru, a semnat un contract pe o perioada de un an cu gruparea franceza Spacers Toulouse, informeaza site-ul "sport24.com". Mircea Muraru este component al echipei nationale a Romaniei. Muraru s-a aflat in probe timp de zece zile la echipa Toulouse, in timpul unui turneu desfasurat la Bordeaux. Presedintele clubului Spacers Toulouse, Pierre Birac, considera ca Muraru este potrivit pentru imbunatatirea apararii formatiei, care a fost destul de slaba in sezonul trecut.

    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Pavel LUCESCU

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

    opinii

    Distrugerea statuilor

    Alexandru CĂLINESCU

    Distrugerea statuilor

    Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    pr. Constantin STURZU

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    pulspulspuls

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri