Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

FLASH

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +
    Blaga cere audit la Dinamo
    Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, a solicitat actionarilor FC Dinamo, in cadrul unei intilniri desfasurate marti seara, sa faca demersurile necesare pentru realizarea unui audit al clubului, se precizeaza intr-un comunicat al MAI. Vasile Blaga considera ca acest audit ar trebui sa clarifice problemele datoriilor FC Dinamo si cele ale patrimoniului clubului de fotbal. Ministrul Administratiei si Internelor precizeaza cain lipsa unui astfel de audit nu poate fi luata nici o decizie manageriala in privinta viitorului clubului de fotbal. Blagadoreste sa se edifice si asupra structurii actuale a actionariatului FC Dinamo. Ministrul aprecizat ca, indiferent de contributia financiara, nici un actionar nu are dreptul sa faca orice doreste la Dinamo. “Banii nu iti dau dreptul de a-ti bate joc de marca acestui club”, a declarat Blaga.
    Magazinul de mobila Poli
    Purtatorul de cuvint al Directiei Generale a Finantelor Publice Judetene (DGFPJ) Iasi, Maria Taran, a declarat,ieri, ca mobila de la sediul clubului Politehnica Iasi va fi scoasa din nou la vinzare, transmite corespondentul MEDIAFAX. "Continuam masurile de executare silita, intrucit speram ca, prin valorificarea bunurilor sechestrate, sa recuperam o parte din valoarea debitelor clubului iesean. Dupa trei tentative esuate, noi sintem optimisti si speram ca, la licitatia ce va avea loc pe 9 martie, vom reusi sa vindem aceasta mobila", a spus Maria Taran, care a adaugat capretul de pornire va fi de 4.091 de lei. Potrivit sursei citate, datoria clubului iesean catre bugetulstatului este de 1.850.000 de lei.
    Treimi de finala
    Federatia Romana de Baschet (FRB) a anuntat miercuri rezultatele tragerii la sorti din cadrul turului doi al Cupei Romaniei la baschet masculin.
    Conform tragerii la sorti, care a avut loc la sediul FRB, in turul doi se vor intilni echipele Dinamo Bucuresti - CSM Oradea, Poli Mobitelco Cluj - Rapid Bucuresti si CSU Sibiu - Gaz Metan Medias. Partidele tur se vor jucain 8 martie, pe teren echipelor mai slab clasate, adica CSM Oradea, Rapid si Gaz Metan Medias. Returul este programatla 22 martie. Turul doi al Cupei Romaniei se disputa in sistem eliminatoriu. Echipele cistigatoare din cele trei partide se califica direct la turneul final, unde a acces direct dupa primul tur al Cupei Romaniei, detinatoarea trofeului, Asesoft Ploiesti.
    Contra se intoarce la Atletico
    Cotidianul Marca sustine, miercuri, ca imprumutul fundasului Cosmin Contra la formatia Getafe nu va fi prelungit, astfel ca jucatorul roman va reveni din sezonul viitor la echipa Atletico Madrid. Marca noteaza ca presedintele clubului Getafe, Miguel Angel Torres, i-a cerut tehnicianului Bernd Schuster sa faca o lista cu jucatorii care vor ramine la echipa si in sezonul viitor, iar opt fotbalisti vorparasi gruparea madrilena. Astfel, Torres a decis sa nu prelungeasca imprumuturile jucatorilor Calatayud si Cosmin Contra, care din iunie vor reveni la echipele lor Malaga, respectiv Atletico Madrid. De asemenea, nu vor fi prelungite contractele jucatorilor Tena si Cubillo.
    Alti fotbalisti care vor parasi echipa Getafe sint Gica Craioveanu, care se va retrage din activitate, Jaime Gavilan, imprumutat de la Valencia, Mariano Pernia, transferat la Atletico Madrid, si Riki, care a semnat un precontract cu Parma.
    I-au ajuns blestemele oltenilor
    Patronul Universitatii Craiova, Adrian Mititelu, crede ca pe fostii impresari Giovanni Becali si Gheorghe Popescu i-au ajuns blestemele suporterilor olteni, care i-au criticat pentru faptul ca au transferat jucatori la Dinamo. "Eu inca din 2002 am tras un semnal de alarma asupra fratilor Becali, insa atunci toti m-au crezut nebun. Nu am nimic cu ei, insa blestemele suporterilor olteni din anul in care au fost si ei partasi la plecarile jucatorilor Universitatii la Dinamo -2002 -i-au atins acum", a spus Mititelu.
    Oficialul craiovean spune ca Dumnezeu i-a intors spatele lui Gheorghe Popescu, asa cum fostul impresar a facut-oin 2002 gruparii oltene,preferind sajoace la Dinamo. Totusi, Mititelu spune ca nu exclude ocolaborare cuPopescu in viitor. "Totul este posibil si oricind Gica Popescu are usa deschisa la noi. Poate intr-un viitor apropiat sau mai indepartat poate veni linga noi la Craiova", a spus Mititelu.
    Becali si Popescuau comis o serie de nereguli in cazultransferului rapidistului Florin Bratu la Galatasaray, intrind astfel in atentia FIFA si a FRF, dar si a Fiscului.
    Farul a transferat un portughez
    Gruparea Farul Constanta a ajuns la un acord cu mijlocasul portughez Mario Carlos, jucatorul urmind sa semneze un contract in urmatoarele zile. Mario Carlos, in virsta de 23 de ani,fost international de juniori si tineret,a evoluat la echipele din prima liga portugheza Vitoria Setubal si Uniao Leiria.
    Pe de alta parte, conducerea clubului a decis sa nu-l pastreze in lot pe Ionel Boghitoi,care se va intoarce astfella divizionara B Portul Constanta.
    Chivu - in echipa etapei
    Fundasul echipei AS Roma, Cristian Chivu, a fost ales, miercuri, in echipa etapei a XXVII-a din Serie A de postul de televiziune Rai Uno, in urma mediei notelor primite in principalele publicatii din Italia. In topul celor mai buni stranieri din aceasta runda a campionatului italian, Chivu, care a avut o medie a notelor de 6,57, s-a clasat pe locul zece la egalitate cu mijlocasul formatiei Juventus Torino, Adrian Mutu. Cristian Chivu a evoluat pe toata durata intilniriiLazio Roma - AS Roma, scor 0-2, in timp ce Adrian Mutu a evoluat pina in minutul 86 al partidei Juventus Torino - US Lecce, scor 3-1. Mutu a pasat decisiv la primele doua goluri ale torinezilor si a fost sanctionat cu un cartonas galben in minutul 36. -

    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dan CONSTANTIN

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

    opinii

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    George ŢURCĂNAŞU

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

    Spărgătoarea de coduri

    Bogdan ILIESCU

    Spărgătoarea de coduri

    Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

    pulspulspuls

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

      Intrebarea zilei

      Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

      vezi raspunsuri