Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

FLASH

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +
    Iancu a fost eliberat
    Propunerea procurorilor de arestare preventiva a lui Marian Iancu, patronul clubului FCU Politehnica Timisoara se va rejudeca, judecatorii Curtii de Apel Bucuresti apreciind ca instanta inferioara ar fi comis anumite vicii de procedura cind a emis mandatul pe numele omului de afaceri. De altfel, miercuri, in fata judecatorilor Curtii, avocatul Ion Neagu a sustinut ca masura arestarii lui Marian Iancu a fost luata ilegal, fara a se demonstra care sint indiciile temeinice sau probele care au stat la baza acestei masuri. Mai mult decit atit, avocatul a sustinut ca nota prin care s-a dispus masura arestarii lui Iancu a fost absolut identica cu cea prin care s-a dispus arestarea preventiva a lui Ovidiu Tender (in acelasi dosar-n.r.), fiind trecuta chiar aceeasi data de 3 martie. Referitorla acest aspect, procurorul de sedinta a depus o incheiere rectificativa prin care data de 3 martie, din incheierea de sedinta prin care s-a dispus arestarea lui Marian Iancu, a fost corectata in 4 aprilie, data la care s-a luat aceasta masura.
    La revedere, Penicilina!
    In aceasta dimineata, in Sala Penicilina, voleibalistele pregatite de Sorin Pop sustin meciul din ultima etapa a Diviziei A1 (grupa V-X), incercind sa se revanseze (si aproape sigur ca vor reusi) in fata echipei U. Cluj, care a reusit o neverosimila victorie in meciul tur, disputat pe Somes, cu 3-0. Indiferent de rezultatul acestei partide, locul Penicilinei este fixat (al saptelea), ca si toate locurile clasamentului. Inaintea etapei de astazi, pe locul V se afla CSU Tg. Mures (35 p), echipa urmata la un punct de CSU Metal Galati (32) si Penicilina (32). Echipa galateana are un meci mai putin disputat si va sustine ambele partide cu VCM Arges Pitesti, astazi si miine, la Galati, ceea ce-i asigura patru puncte, insuficiente pentru a depasi echipa din Tirgu Mures, care joaca la Bucuresti cu IOR, retrogradata, ca si formatia din Pitesti. Din aceleasi considerente, Penicilina nu poate depasi pe galatence in clasament. Nu ne ramine decit sa incurajam echipa ieseana in meciul de astazi si sa asteptam un sezon mai bun, incepind cu toamna care vine.
    Zona de box, la "Gradinari"
    Incepind cu ziua de astazi, la Sala Gradinari, vor avea loc intrecerile fazei zonale a Campionatului National de Box pentru cadeti, care va aduna elita pugilatului juvenil din Moldova. Galele vor avea loc zilnic, de la ora 16,00, incheierea competitiei urmind a fi fixata in functie de numarul de pugilisti care vor fi prezenti, astazi, la cintarul oficial. Iasul este reprezentat de 21 de boxer de la cluburile BC CSM Gladiator, CSS Unirea-Soroceanu, Nicolina si CFR.
    Jucati ca pe "Agronomie"!
    Astazi, in cadrul etapei a XIX-a a Diviziei Nationale de Rugby, echipa Poli Agro Unirea se va deplasa la Cluj, unde va intilni echipa Universitatea Agressione, care este favorita. Constienti ca un rezultat favorabil la Cluj este extrem de greu de obtinut, elevii lui Constantin Verives doresc o evolutie buna, care sa confirme rezultatele obtinute in fata echipelor din Suceava si Birlad. Tot astazi se disputa derbiul provincier (Contor Zenner Arad - Remin Baia Mare), ca si partidele cu solist unic Stiinta Petrosani - Steaua, Farul - Rulmentul Birlad, meciul Dinamo - Bucovina Suceava avind loc miine.
    Handbalistele au examene grele
    Astazi si miine, handbalul feminin romanesc sustine doua examene importante: cele doua semifinaliste ale Cupei Challenge incearca sa-si asigure inca din primele manse, calificarea in finala competitiei, pe care toti o doresc sa fie romaneasca. Astazi, de la ora 19,00, Rulmentul Brasov intilneste formatia franceza Mrignac, iar miine, de la 18,30, CS Tomis Constanta joaca, tot pe teren propriu, contra islandezelor de la Valur Reykjavik. Ambele partide pot fi urmarite in direct, pe TV Sport.
    All Star Game pe TVR 2
    Partida stelelor baschetului masculin romanesc dintre jucatorii autohtoni si straini, se va disputa astazi la Cluj si va transmisa in direct de TVR 2, de la ora 17.00. Prefatata de un meci intre persoane cu handicap si de concursul aruncarilor de la distanta, la care se adauga concursul de slam-dunk din pauza, intilnirea va aduce fata in fata doua echipe destul de echilibrate si care au in componenta cei mai apreciati jucatori din competitia interna. Echipa romanilor este antrenata de Dan Berceanu si Mircea Vulc si-i are in lot pe Chetreanu, Dumitrescu, Lapuste, Roschnafsky, Silvasan (toti Poli-Mobitelco Cluj), Burlacu, Carutasu, Szijarto (toti Asesoft Ploiesti), Fometescu (Dinamo-Erbasu Bucuresti), Kabengele (CSU Sibiu), Senai (West Petrom Arad), Vajda (Muresul Tg. Mures) in vreme ce echipa strainilor este pregatita de cuplul Mladen Jojic - Miodrag Perisic si mizeaza pe Seals, Krstanovic, Mijuskovic (toti Poli-Molbitelco), Evans, Clavon, Argrett (toti CSU Sibiu), Krasic, Ocokoljic (ambii Asesoft), Nanev, Bojovic (ambii Gaz Metan Medias), Haslett (BCM Pitesti) si Toroman (West Petrom). (L.M.)
    Gigi Becali, audiat ca martor
    Finantatorul FC Steaua, Gigi Becali, este audiat ca martor de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) intr-un caz de spalare de bani, in care sint arestati craiovenii Ion si Nicolae Mihailescu, informeaza surse judiciare.Gigi Becali s-a prezentat, vineri, in jurul orei 10.30, la Parchetul instantei supreme, pentru a fi audiat.
    La sfirsitul lunii februarie, procurorii DIICOT au declansat inceperea urmaririi penale pentru Nicolae si Ion Mihailescu, Dan Stoica, Vasile David si Stela Baietica, pentru evaziune fiscala, spalare de bani si asociere in vederea comiterii de infractiuni.

    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Pavel LUCESCU

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

    opinii

    Distrugerea statuilor

    Alexandru CĂLINESCU

    Distrugerea statuilor

    Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    pr. Constantin STURZU

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    pulspulspuls

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri