Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Flash

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    Misiune imposibila
    Incepind de astazi, la Clermont Ferrand, va avea loc partida dintre Franta si Romania, in turul I al Cupei Davis, editia 2007. Este o misiune foarte grea pentru echipa Romaniei, care se va baza la simplu pe Andrei Pavel, aflat intr-o cadere vertiginoasa in ultima vreme, si Victor Hanescu, de-abia revenit dupa o accidentare. Ieri, a avut loc tragerea la sorti a intilnirilor. In primul meci, Victor Hanescu il va intilni, astazi, de la ora 13,45, pe Richard Gasquet, iar apoi Andrei Pavel se va confrunta cu Sébastien Grosjean. Simbata, de la ora 14,40, va avea loc partida de dublu, in care probail, Romania va conta pe Florin Mergea si Horia Tecau, iar duminica, de la 14,30, se vor disputa jocurile Gasquet - Pavel si Grosjean - Hanescu. Desfasurarea intilnirii va putea fi urmarita, in direct, pe TVR 1.

    Iris stralucitor
    Liderul Ligii a IV-a de fotbal iesene, Iris CFR Iasi, se simte bine nu numai in
    campionat, unde a cistigat toate meciurile din tur, ci si in meciurile amicale, chiar daca adversarii intilniti sint dintr-un esalon superior. Astfel, dupa victoria de la Roman, iesenii s-au impus si la Pascani, in fata unei alte echipe de liga a treia, CFR. Elevii lui Corneliu Costachescu si Adi Cotan au cistigat in testul de ieri cu 2-1 (1-0). Golurile oaspetilor au fost inscrise de Constantin ('16) si Ghearasim ('65), in timp ce pascanenii, pregatiti de Emil Lupulescu, au marcat prin Dodoaia ('85, din penalty). (OM)


    Nu s-au stabilit televizarile
    Secretarul general al LPF, Valentin Alexandru, a declarat, ieri, ca stabilirea televizarilor primelor etape din mini-returul Ligii I s-a aminat, aceasta decizie fiind luata din cauza faptului ca inca nu se cunosc locurile de disputare al anumitor partide, dupa suspendarile dictate de FRF. Este vorba de locul de desfasurare al partidei Rapid - Poli Timisoara si de decizia Comisiei de Apel   in cazurile suspendarilor terenurilor Stelei si Universitatii Craiova.
    Stadionul Giulesti-Valentin Stanescu a fost suspendat o etapa, in urma incidentelor de la partida Rapid-Pandurii (1-1), din etapa a 18-a a Ligii I. Tehnicianul Rapidului, Razvan Lucescu, a anuntat in cadrul unei conferinte de presa ca locul de disputare al partidei cu Poli Timisoara va fi orasul Brasov.

    Reprogramarea reprogramarii
    Federatia Romana de Handbal a decis, ieri, ca partida Dinamo-Steaua, care fusese reprogramata la 28 martie, sa se dispute la 21 februarie, pentru ca stagiul de pregatire al echipei nationalei antrenate de Lucian Risnita sa nu fie afectat. Federatia Romana de Handbal decisese, luni, ca partida Dinamo-Steaua sa fie reprogramata la data de 28 martie. Motivul celei de-a doua reprogramari il reprezinta cantonamentul nationalei masculine de handbal, care nu fusese prevazut initial, astfel ca derby-ul Dinamo-Steaua va avea loc la 21 februarie. Partida de handbal dintre Dinamo si Steaua, care initial trebuia sa se dispute simbata, 3 februarie, in etapa 14-a, a fost anulata din cauza incidentelor violente din suporterii celor doua echipe, care puneau in pericol securitatea celorlalti spectatori, precum si pe cea a jucatorilor.


    Nasu' intra in job
    Presedintele FRF, Mircea Sandu, va participa, astazi, la prima sedinta extinsa a Comitetului Executiv al UEFA, dupa ce in urma cu doua saptamini a fost ales in conducerea forului european, anunta site-ul oficial al federatiei.
    Presedintele federatiei va incerca la Nyon sa reia discutiile pentru finalizarea tuturor amanuntelor legate de asteptatul amical cu Franta, in 2008, dar va avea si oportunitatea de a trata eventuala reprogramare a meciului cu Italia, anulat din cauza incidentelor din Serie A. Pe 26 ianuarie, la Dusseldorf, Mircea Sandu a fost ales ca membru al Comitetului Executiv al UEFA. in aceeasi zi, Michel Platini cistiga alegerile pentru functia de presedinte al UEFA.
    Tragere la sorti pentru tineret
    Selectionata de tineret a Romaniei se afla in a doua urna valorica la tragerea la sorti a grupelor de calificare ale Campionatului European "Under 21", editia 2007-2009, care se va desfasura pe 13 februarie la Stockholm, se arata intr-un comunicat al FRF. Romania se afla in a doua urna valorica la tragerea la sorti a grupelor de calificare CE 2007-2009, alaturi de Rusia, Anglia, Croatia, Israel, Elvetia, Ungaria, Ucraina, Slovacia si Slovenia. In prima grupa valorica fac parte Olanda (campioana en-titre), Portugalia, Italia, Franta, Germania, Belgia, Serbia, Cehia, Danemarca si Spania. In urma tragerii la sorti vor rezulta 10 grupe, dintre care noua a cite cinci echipe si una (aceasta urmind sa fie grupa I) cu sase nationale. Cistigatoarele celor 10 grupe si cele mai bune patru echipe clasate pe locul II se vor califica pentru "barajul" decisiv, acesta insemnind sapte jocuri tur-retur, ale caror cistigatoare se vor califica, alaturi de Suedia, la turneul final.


    Romanian All Star Game
    Federatia Romana de Baschet a anuntat, ieri, ca meciul vedetelor din baschetul masculin romanesc - All Star Game - va avea loc la 1 aprilie, la doar o zi dupa disputarea turneului Final Four din cadrul Cupei Romaniei.
    Turneul Final Four din cadrul Cupei Romaniei va avea loc in perioada 30-31 martie, intr-o locatie care va fi decisa cel mai tirziu la mijlocul lunii viitoare, prin licitatie, la care vor participa cele patru echipe calificate in acea faza a competitiei. Returul din sferturile de finala ale Cupei Romaniei este programat pe 28 februarie, dupa ce, miercuri, s-au inregistrat urmatoarele rezultate: CSU Sibiu - Gaz Metan Medias 104-83, BC Vilcea - Elba Timisoara 67-63, "U" Mobitelco Cluj - BCMUS Pitesti 77-59 si CSU Ploiesti - Dinamo Bucuresti 77-66. Federatia Romana de Baschet a decis ca meciul vedetelor din baschetul romanesc - All Star Game - sa aiba loc la 1 aprilie, in acelasi oras in care se va disputa faza finala a Cupei Romaniei.


    Juve il regreta pe Mutu
    Directorul sportiv al gruparii Juventus Torino, Alessio Secco, a declarat ca regreta faptul ca in vara s-a renuntat prea usor la atacantul Adrian Mutu, cedat la AC Fiorentina. "Personal imi reprosez ca l-am cedat prea devreme pe Adrian Mutu. in special pentru ca este un jucator valoros. Totusi, in acea perioada Capello abia plecase si inca nu alesesem un nou tehnician. si apoi, in acel moment eram in Serie B, cu o penalizare de 30 de puncte, era dificil sa-l retinem", a spus Secco.
    La finalul sezonului 2005/2006, Juventus Torino, formatie la care evolua Adrian Mutu, a cistigat titlul de campioana a Italiei. Ulterior, in fotbalul din Peninsula a izbucnit un scandal de coruptie care a avut in centru tocmai clubul torinez, acuzat ca a pus la punct o adevarata "caracatita" in care au fost implicati oficiali din federatie, arbitri si alti responsabili din fotbal, in scopul de a cistiga campionatul in sezonul anterior, 2004/2005. 

    Amicalele Ligii I
    FC National - Tavria Simferopol (Ucraina) 3-0. Au marcat: Ilin ('24), Panc ('59 - penalty, '73). National: Nae - Ghindeanu, Papura, Sandulovic, L. Rusu - Ilin, Lincar, Panc, Herea - Borbely, Chihaia. Au mai jucat: Panc, Fl. Dumitru, Moreira, Iancu, Cursaru, Savu, Pelecaci, Costin, Ivan.
    Rapid - Slavia Sofia 4-2. Au marcat: Moldovan ('20), Buga ('65, '70), Griffiths ('83). Rapid : Edel - M. Constantin, Maftei, Sapunaru - E. Dica, Lazar, Maldarasanu, I. Stancu - Zicu, Moldovan, Ganea.  
    Farul - Tavria Simferopol (Ucraina) 1-3. A marcat: Otvos ('45). Farul: Vlas - Larie, Barbu, Schiopu, Maxim - Ben Taekloh - Nae, Todoran, Otvos, Apostol - Gurita. Au mai jucat: Curca - Gheorghita, Florea, Pacuraru, Soare, Berchtold, Senin, Disney, Voiculet.
    Universitatea Craiova - Rilski Sportist (Bulgaria) 2-0. Baird ('25), Njock ('42). Craiova: Bornescu - Dananae, Ciuca, Mitchell, Rose - Pirvu, Stoica, Dina, Baird - Woobay, Njock.


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dan CONSTANTIN

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

    opinii

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    George ŢURCĂNAŞU

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

    Spărgătoarea de coduri

    Bogdan ILIESCU

    Spărgătoarea de coduri

    Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

    pulspulspuls

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri