Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Flash

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    Dragos Marin a ramas cu argintul
    La sfirsitul saptaminii trecute, s-au incheiat la Porto Torres (Italia), Campionatele Uniunii Europene la box rezervate cadetilor, la care reprezentantii Romaniei au obtinut doua medalii de aur, una de argint si doua de bronz. Printre protagonistii delegatiei Romaniei s-au aflat si reprezentantul clubului iesean CSM Gladiatorul, Dragos Marin (categoria 54 kg). Dupa ce a dispus de bulgarul Arif Aigyun (16-8) si germanul Eduard Schmidt (12-9), ieseanul a fost invins in finala de italianul Davide Cenciarelli, cu o decizie de 15-25. Medaliile de aur ale Romaniei au fost obtinute de Daniel Badulescu (57 kg) si Bogdan Juratoni (66 kg). Primul a beneficiat de abandonul in finala al germanului Clemens Busse, iar secundul l-a invins prin abandon dictat de arbitru in primul rund, pe un alt concurent german, Tim Morritz. Medaliile de bronz pentru Romania au fost obtinute de Alexandru Gheorghe (48 kg) si Georgian Feraru (60 kg). La aceasta editie, Romania s-a clasat pe locul III pe natiuni, dupa Anglia (care a cistigat sase titluri) si Italia, tot cu doua medalii de aur si una de argint, dar cu doua bronzuri mai mult decit Romania.
    In aceasta saptamina, vor incepe la Dublin, Campionatele Uniunii Europene pentru seniori, din delegatia Romaniei facind parte si ieseanul Radu Zarif, de la CSM Gladiatorul, care va concura la categoria 69 kg.


    Vasluienii au plecat la Vatra Dornei
    Formatia pregatita de Dorinel Munteanu a plecat, luni dimineata, in cantonamentul de o saptamina de la Vatra Dornei, care va fi axat pe pregatirea fizica, nefiind programat nici un meci amical in aceasta perioada. Vasluienii vor efectua cite trei antrenamente in fiecare zi, accentul punindu-se pe pregatirea fizica. Din lotul deplasat la Vatra Dornei lipsesc patru jucatori, Ljubinkovic, Jovanovic, Bukvic si Temwanjera, acestia urmind sa se alature echipe in zilele urmatoare. FC Vaslui va efectua cel de-al doilea turneu de pregatire in Austria, la Kaprun, in perioada 2-16 iulie.
    Altfel, transferul jucatorului Mihai Roman, de la Cetate Suceava, a devenit incert, cu toate ca fotbalistul sustine ca isi doreste sa joace doar la FC Vaslui.


    Achizitii la Ceahlaul
    Presedintele CA al Ceahlaului Piatra Neamt, Viorel Mestecaneanu, a declarat, ierii, intr-o conferinta de presa prilejuita de reunirea lotului echipei moldovene, ca gruparea sa i-a achizitionat pe fotbalistii Politehnicii Timisoara, Marius Soporan si Mircea Oprea. "Soporan a semnat un contract valabil pe un an de zile, cu posibilitatea de prelungire pe inca doi, iar Oprea va juca pentru noi in urmatorii trei ani. Preocuparile noastre continua in vederea intaririi liniei de atac. In cursul acestei saptamini vom definitiva si bugetul pentru sezonul 2007-2008, iar pina la plecarea in cantonamentul din Germania, programata la 4 iulie, vom definitiva lotul cu care vom aborda campionatul viitor", a declarat Viorel Mestecaneanu.

    Schimb Njock-Mnguni?
    Oficialii Universitatii Craiova le-au propus, ieri, omologilor de la Omonia Nicosia un schimb intre jucatorii Jeremie Njock si Musawengosi Mnguni, dupa ce zilele trecute cele doua cluburi nu s-au inteles la pret pentru transferul lui Mnguni in Banie. Atacantul Musawengosi Mnguni, originar din Zimbabwe si in virsta de 24 de ani, a venit la Omonia Nicosia in 2006 si are 1,96 metri inaltime, exact la fel cit masoara si camerunezul Jeremie Njock. Craiova a facut o oferta concreta zilele trecute Omoniei, dar cele doua cluburi nu s-au inteles la pret, insa cipriotii s-au aratat dispusi sa continue negocierile.
    Camerunezul Jeremie Njock nu a fost prezent la reunire lotului, dupa ce conducerea Universitatii a anuntat la finalul campionatului ca atacantul va fi imprumutat pentru un an, el urmind sa-si gaseasca o echipa la care sa evolueze pina in vara viitoare.


    Noua noutati
    Echipa antrenata de Marius Lacatus, UTA, si-a prezentat oficial noile achizitii, cu prilejul reunirii lotului pentru viitorul sezon, care a avut loc la stadionul din Arad. Cei noua jucatori adusi in aceasta pauza competitionala si care au fost prezentati oficial sunt Octavian Chihaia, Robert Roszel, Florin Dan, Alin Chita, Constantin Bumbac, Dino Eze, Alexandru Baltoi, Mircea Ilie si Iulian Miu, care revine astfel in fotbalul romanesc dupa o pauza de patru ani.
    UTA va efectua primul cantonament in perioada 21 iunie-2 iulie la Baile Felix, dupa care va urma un alt stagiu de pregatire in Austria, in perioada 5-18 iulie, in care formatia lui Marius Lacatus va disputa mai multe partide amicale


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dan CONSTANTIN

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

    opinii

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    George ŢURCĂNAŞU

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

    Spărgătoarea de coduri

    Bogdan ILIESCU

    Spărgătoarea de coduri

    Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

    pulspulspuls

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

      Intrebarea zilei

      Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

      vezi raspunsuri