Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Flash

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    Amical cu Rusia?

    Directorul de Relatii Internationale al FRF, Florin Prunea, a declarat ieri, ca intentioneaza sa perfecteze o partida amicala cu selectionata Rusiei, pe 26 martie 2008. "Incercam sa ajungem la o intelegere cu selectionata Rusiei pentru a organiza o partida amicala. Adversarul nu este batut in cuie, dar sint sanse foarte mari ca acest joc sa se perfecteze. In orice caz, daca nu reusim sa ne intelegem, desi nu vad care ar fi problema, mai avem si alte solutii", a declarat Florin Prunea. Selectionata Rusiei este calificata la CE 2008, la fel ca si nationala Romaniei, si face parte din Grupa D, alaturi de Grecia, Suedia si Spania. Initial oficialii FRF aveau in plan organizarea in primavara a doua jocuri amicale in compania Frantei si Italiei, dar acest proiect a cazut din cauza faptului ca selectionata Romaniei este adversara in Crupa C a turneului final din vara lui 2008 cu aceste doua echipe. 

    O noua victorie pentru Asesoft

    Echipa masculina de baschet CSU Asesoft Ploiesti a trecut, aseara, de gruparea belgiana Spirou Charleroi, scor 80-71 (45-43), in cel de-al saptelea meci al romanilor in Grupa C a ULEB Cup. Cei mai buni marcatori ai echipei CSU Asesoft au fost Harrgrove (18), Elliot (17) si Griffiths (15). In tur, belgienii s-au impus cu scorul de 64-58. Urmatorul meci al gruparii ploiestene in Grupa C a ULEB Cup este programat pe 8 ianuarie 2008, contra echipei BC Hemofarm Stada.

    Armenteros vrea la Steaua

    Mijlocasul argentinian, Daniel Armenteros,actualmente la echipa a doua a Sevillei, a declarat ieri, ca si-ar dori sa se transfere la Steaua, in cazul in care cele doua formatii ar ajunge de acord, deoarece isi doreste sa joace cit mai mult, la un nivel cit mai ridicat. "Nu tin neaparat sa plec de la Sevilla, pentru ca sunt convins ca voi primi si eu o sansa aici. Totusi, mi-as doi sa joc cit mai mult si la un nivel cit mai ridicat. Steaua este o echipa care ma intereseaza si este posibil ca transferul sa se realizeze. Astept sa se inteleaga cluburile si voi lua o decizie atunci, chiar daca am avut unele discutii de principiu. stiu ca Steaua incearca de mai multe luni sa ma transfere, iar faptul ca sunt dorit de o echipa care joaca an de an in Liga Campionilor ma onoreaza", a declarat Armenteros.

    McKain pleaca de pe Bega

    Patronul Politehnicii Timisoara, Marian Iancu, a declarat, intr-o emisiune de la un post de televiziune local, ca fundasul Jonathan McKain si-a manifestat intentia de a pleca de la formatia timisoreana. "Nu mergem mai departe cu oameni care nu vor. Daca jucatorul si-a exprimat intentia sa plece, il intelegem, si in acest moment declar ca nu mai contam pe el din iarna. McKain va pleca de la Poli Timisoara", a declarat Marian Iancu. Impresarul lui McKain, Marcel Popescu, a refuzat sa comenteze eventuala plecare a australianului: "Cheia in acest caz este la domnul Iancu, vorbiti cu dinsul. Nu stiu despre nici o oferta in acest moment pentru McKain". Jonathan McKain a venit la echipa antrenata de Dusan Uhrin in sezonul 2005/2006, de la FC National, pentru 500.000 de dolari, si a evoluat in campionat in 76 de partide pentru gruparea de pe Bega, reusind sa marcheze doua goluri.

    Kaka ia toate premiile

    Mijlocasul brazilian al formatiei italiene AC Milan, Kaka, recompensat deja cu Balonul de Aur de catre revista France-Footbal 2007, a fost desemnat jucatorul anului in ancheta Federatiei internationale de fotbal, dupa votul selectionerilor si capitanilor de echipe nationale, luni, la Zürich. Kaka, pe numele sau intreg Ricardo Izecson dos Santos Leite, in virsta de 25 de ani, ii urmeaza in acest palmares italianului de la Real Madrid, Fabio Cannavaro, si el laureat in ambele anchete anul trecut. Pe locul secund in 2006 s-a situat argentinianul Lionel Messi, iar al treilea s-a clasat Cristiano Ronaldo.

    In ancheta similara pentru jucatoarele de fotbal, tot Brazilia a intrat in posesia trofeului, Marta, 21 de ani, fiind recompensata pentru a doua oara consecutiv.

    Terry s-a rupt

    Capitanul echipei Chelsea Londra, John Terry, va lipsi cel putin doua luni, dupa ce analizele efectuate luni seara au aratat ca internationalzul englez a suferit o ruptura de metatarsian in meciul pierdut de formatia sa contra lui Arsenal, scor 0-1. Accidentarea lui Terry ii da batai de cap antrenorului Avram Grant, care se vede lipsit de aportul unor jucatori extrem de importanti, pe linga Terry el neavindu-i la dispozitie nici pe Drogba sau Ballack. De asemenea, Chelsea va fi vaduvita si de prezentele lui Jon Obi Mikel, Salomon Kalou sau Michael Essien, jucatori ce vor pleca la Cupa Africii pe Natiuni. John Terry s-a accidentat duminica, in urma unui contact cu Eboué, in timpul partidei pierdute cu scorul de 1-0 pe Fly Emirates cu Arsenal. Eboué a parasit si el terenul accidentat, dupa un contact cu Joe Cole. Terry va lipsi si de la primul meci al nationalei Angliei cu Fabio Capello pe banca, amicalul cu Elvetia din 6 februarie.

    Planuri revizuite

    Gruparea engleza FC Liverpool  va revizui planurile noului stadion astfel incit sa reduca din costurile initiale, estimate la 600 de milioane de euro. "Va fi o varianta imbunatatita a celui planuit in urma cu 12 luni. Acum avem in vedere doua proiecte, dar cert este faptul ca va fi un stadion cu 70.000 de locuri. Va fi mai bun decit prima varianta, insa nu chiar atit de futurist ca ultimul proiect", a declarat presedintele executiv al lui Liverpool, Rick Parry.  Noul stadion, care va fi construit la aproximativ 500 de metri de Anfield, va costa aproximativ 600 de milioane de euro si va fi gata in 2011.

    S-a trezit pe circuit

    Pilotul britanic al echipei McLaren-Mercedes, Lewis Hamilton, a fost amendat in Franta si i-a fost suspendat carnetul de conducere dupa ce a fost prins de politie ca a depasit viteza legala, au anuntat marti autoritatile. Hamilton a fost surprins de politie duminica la volanul autoturismul sau marca Mercedes cu viteza de 196 km/h, pe o autostrada in apropiere de orasul francez Laon. Pilotul englez de Formula 1 a fost oprit de politie, care i-a retinut masina, l-a amendat cu 600 de euro si i-a suspendat carnetul de conducere pentru o luna. "A fost foarte politicos si cooperativ", a declarat purtatorul de cuvint al politiei. Hamilton, in virsta de 22 de ani, a terminat pe locul secund sezonul trecut al Formulei 1, in spatele lui Kimi Räikkönen, de la Ferrari.

    Sechestrata de hoti

    Tenismena Anna Ceakvetadze si parinti sai au fost atacati, luni noapte, de sase hoti care au luat din vila rusoaicei obiecte in valoare de 140.000 de euro, informeaza cotidianul Marca. Cei sase hoti, mascati si inarmati, au legat-o pe tenismena si pe parintii sai, dupa care au cautat in casa obiectele de valoare. Politia moscovita a demarat deja o ancheta pentru a-i prinde pe infractori. Anna Ceakvetadze are 20 de ani si ocupa locul VI in ierarhia WTA. Rusoaica a cistigat pina acum din tenis aproximativ 1.668.567 de euro.

    Beat.... Cui

    Un component al echipei nationale a Chinei, Cui Peng, a fost suspendat pentru un an de echipa sa, Shandong Luneng, in urma producerii unui accident rutier, luna trecuta, cind fotbalistul conducea sub influenta bauturilor alcoolice.  Cui Peng a fost implicat intr-un accident rutier luna trecuta, in timp ce conducea prin nordul orasului Dalian, cu el in masina aflindu-se si doua femei. in urma evenimentului, toate cele trei persoane aflate in masina au fost duse la spital. Desi jucatorul a incercat sa explice accidentul prin starea drumului, politia a descoperit ca acesta consumase bauturi alcoolice, fapt ce a facut ca jucatorul sa fie nevoit sa efectueze citeva zile de arest la domiciliu. Clubul Shandong a decis sa il amendeze cu 30 la suta din salariul pe 2007 si sa il suspende pe o perioada de un an. Cui a mai fost suspendat din echipa Olimpica in timpul Campionatului Asiei de anul trecut, cind a fost prins jucindu-se pe calculator toata noaptea.

    Vilva in fotbalul bosniac

    Tehnicianul Fuad Muzurovic a fost demis din functia de selectioner al nationalei Bosniei-Hertegovina, dupa ce fosta tara iugoslava a ratat calificarea la Campionatul European din 2008, informeaza site-ul UEFA. Muzurovic a fost demis la doar un an de la instalarea sa pe banca nationala a Bosniei, dupa ce a suferit cinci infringeri din ultimele cinci meciuri. Acesta a fost al doilea mandat al antrenorului de 62 de ani pe nationala, primul fiind intre 1992 si 1997. Muzurovic ii urmeaza pe Nikola Nikic, antrenorul nationalei U21, Ivo Knezevic, antrenorul selectionate U17, si Marin Corluka tehnicianul echipei de futsal, toti demisi anul acesta de federatia bosniaca din cauza rezultatelor slabe.


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dan CONSTANTIN

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

    opinii

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    George ŢURCĂNAŞU

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

    Spărgătoarea de coduri

    Bogdan ILIESCU

    Spărgătoarea de coduri

    Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

    pulspulspuls

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri