Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Flash

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    Negocieri cu baclavale

    Presedintele lui CFR Cluj, Iuliu Muresan, a declarat, ieri, ca negociaza transferul mijlocasului lui Otelul, Janos Szekely, la formatia ardeleana. "Nu pot spune ca l-am transferat pe Szekely, dar am avansat foarte mult. Sint in Turcia, la o baclava si la un ceai cu domnul Marius Stan si negociem, pentru ca este vorba de mai multi jucatori care ar putea fi implicati in aceasta tranzactie. S-ar putea ca transferul lui Szekely la Cluj sa se faca", a declarat Iuliu Muresan. Mijlocasul Janos Szekely a fost ofertat si de Rapid Bucuresti, dar jucatorul s-a declarat nemultumit de salariul care i-a fost propus de George Copos, de aproximativ 120.000 de euro anual. 

    Astazi, semneaza Pepe

    Managerul sportiv al Stelei, Adrian Ilie, a declarat, ieri, ca a ajuns la un acord cu atacantul columbian Jose Pepe Moreno, dar intelegerea va fi parafata astazi, atunci cind va sosi din Argentina acordul de transfer de la clubul Independiente. "Am ajuns la un acord cu Jose Moreno, dar inca nu a semnat contractul intrucit nu poate semna pina nu vin documentele de transfer din Argentina. Contractul se va semna marti. Nu pot sa va spun pe ce perioada va semna", a spus Ilie. Atacantul argentinian Jose Pepe Moreno a sosit duminica seara in Romania, iar ieri a efectuat vizita medicala la o clinica particulara din Bucuresti alaturi de alte doua achizitii ale Stelei, Dino Eze si Andres Mendoza.

    Compensatii financiare

    Federatia Internationala de Fotbal si UEFA au decis luni sa plateasca suma de 252 de milioane de dolari in urmatorii sase ani drept compensatii catre cluburile ai caror jucatori participa la campionate mondiale sau europene.  Sumele oferite de cele doua foruri vor fi folosite partial pentru a oferi asigurari pentru fotbalistii care sufera accidentari in timpul unui meci al echipei nationale la o competitie internationala. Oficialul formatiei catalane a afirmat ca s-au facut unele concesii in favoarea cluburilor, printre care si hotarirea ca meciurile internationale sa se desfasoare simbata si marti, in loc de simbata si miercuri, pentru ca jucatorii sa aiba o zi in plus de refacere pentru urmatorul meci din campionat.  Cluburile vor fi obligate sa ii permita unui jucator sa evolueze intr-un meci amical o singura data pe an in cazul in care partida va avea loc pe un alt continent, in timp ce in grupele preliminare ale CE vor participa cite sase echipe, pentru a reduce numarul de partide internationale din calendar.

    A inceput Cupa Africii

    Echipa nationala a Ghanei a cistigat cu 2-1 meciul cu Guineea, contind ca partida de deschidere a Cupei Africii pe Natiuni, in cadrul grupei A.Ghana, tara care gazduieste editia din acest an a Cupei Africii, a marcat prin Asamoah Gyan, in minutul 55, din penalty, si prin Sulley Muntari, in minutul 89, in timp ce pentru Guineea a inscris Oumar Kalabane (65). Tot, in grupa A, Maroc a invins Namibia cu 5-1, prin golurile marcate de Alloudi (‘1, ‘5, '28), T. Sektioui ('40) si Zerka ('74) / Brendell ('22). In grupa B, Coasta de Fildes a dispus cu 1-0 de Nigeria, prin golul marcat de Salomon Kalou, in min. 66. Nigerianul Emeghara (Steaua) si ivorianul Djapka (Pandurii) nu au evoluat in acest meci. In aceeasi grupa, aseara s-a mai jucat partida Mali - Benin.

    Ramasitele week-end-ului

    Spania - XX: Atlético Madrid - Real Madrid 0-2. Raúl (‘1), van Nistelrooy ('42); Barcelona - Santander 1-0. Henry ('31). Clasament: 1. Real Madrid - 50 p; 2. Barcelona - 43 p; 3. Villarreal - 38 p; 4.Atlético - 37 p.

    Italia -  XIX: Inter - Parma 3-2. Cambiasso ('30), Ibrahimovic ('88 - penalty, '90) / Cigarini ('40), Gasbarroni ('69). Couto (P) a fost eliminat in min. 87. Suedezul Zlatan Ibrahimovic de la Inter l-a egalat pe Trézéguet in fruntea golgeterilor, ambii cu 13 reusite. Mutu ii taloneaza cu 12 goluri. Clasament: 1. Inter - 49 p; 2. Roma - 42 p; 3. Juventus - 37 p; 4. Fiorentina - 34 p.

    Franta - XXI: Lens - Lyon 3-0. Maoulida ('55), Bisevac ('70), Mangane ('90). Clasament: 1. Lyon - 42 p; 2. Bordeaux - 39 p; 3. Nancy - 36 p; 4. Nice - 35 p.

    Hamutovski s-a facut neamt

    Fostul portar al Stelei, bielorusul Vasili Hamutovski, s-a inteles cu formatia germana de liga secunda Carl Zeiss Jena, unde va evolua pina in vara anului viitor, potrivit editiei online de ieri a publicatiei Kicker. Hamutovski a fost in probe in ultimele zile in cantonamentul echipei din Turcia, iar antrenorul lui Carl Zeiss Jena, Henning Bürger, s-a decis sa-l pastreze in lot, dupa ce s-a consultat si cu cei din conducerea clubului. Tehnicianul a afirmat ca este multumit de evolutia portarului pentru ca a acumulat experienta in cupele europene si un avantaj pentru el este ca stie si limba germana.  Potrivit presei germane, Hamutovski a semnat un contract valabil pina la 30 iunie 2009. Internationalul din Belarus a evoluat la Steaua intre 2003 si 2005, si a mai evoluat la echipe precum Metalist Harkov sau Tom Tomsk. Carl Zeiss Jena ocupa penultimul loc in liga a doua germana, cu 13 puncte dupa 17 meciuri.

    Protasov, multumit de Mazilu

    Antrenorul echipei Dnepr, Oleg Protasov, a afirmat, ieri, ca este multumit de forma fizica a lui Ionut Mazilu, care a evoluat aproape o ora in meciul amical de duminica impotriva lui Saturn, scor 0-1. "Mazilu a facut o treaba buna si, din punct de vedere fizic, este aproape la fel de pregatit ca restul jucatorilor din lot", a declarat Oleg Protasov. Fostul tehnician al Stelei a comentat si modul in care se vor integra in echipa jucatorii transferati in pauza de iarna: "Fotbalistii isi doresc sa evolueze cit mai bine. Exista cazuri de jucatori care nu au mai jucat intr-un meci de acum o luna, asa ca trebuie sa recupereze si sa ajunga la nivelul colegilor. Acum ramine de vazut daca vom mai efectua si alte transferuri".

    Dezvaluirea lui Bhupathi

    Tenismenul indian Mahesh Bhupathi a declarat, ieri, ca, inaintea unui meci de Cupa Davis disputat in urma cu aproximativ 10 ani, a primit un telefon de la o persoana care i-a cerut sa trucheze o partida. "Nu am fost contactat niciodata in circuitul ATP, dar in urma cu 10-12 ani, am fost sunat de cineva inaintea unui meci de Cupa Davis. M-a speriat foarte tare si, ulterior, mi-am schimbat numarul. De atunci nu m-a mai sunat nimeni", a explicat Mahesh Bhupathi, numarul 21 mondial in clasamentul ATP de dublu. Indianul Mahesh Bhupathi a cistigat la dublu patru turnee de Mare Slem, Roland Garros (1999, 2001), Wimbledon (1999) si US Open (2002). Tenismenul si-a acontat sase titluri si la dublu mixt, Roland Garros (1997), US Open (1999, 2005),Wimbledon (2002, 2005) si Australian Open (2006).

    Gestul lui "Fergie"

    Antrenorul formatiei engleze Manchester United, Sir Alex Ferguson, a declarat ca nu se simte vinovat, dupa ce a fost acuzat ca a facut un gest obscen catre banca de rezerve a lui Reading la un gol al echipei sale. "Tot ce am facut a fost sa-mi exprim usurarea si bucuria pentru faptul ca am cistigat unul dintre cele mai grele meciuri din acest sezon. Reading a fost mereu o echipa greu de batut. Jucatorii au alergat mai mult decit in oricare meci din acest sezon", a declarat Ferguson, care a fost acuzat ca a facut un gest obscen in timpul meciului de simbata catre antrenorul lui Reading, Wally Downes. Managerul formatiei Reading, Steve Coppell, a declarat dupa ce televiziunile engleze au prezentat gestul lui Ferguson: "Il cunosc de multi ani si nu si-a pierdut din dorinta. El intimideaza lumea foarte usor si ei raspund acestor intimidari. Probabil ca l-a suparat faptul ca arbitrul a prelungit partida".


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dan CONSTANTIN

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

    opinii

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    George ŢURCĂNAŞU

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

    Spărgătoarea de coduri

    Bogdan ILIESCU

    Spărgătoarea de coduri

    Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

    pulspulspuls

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri