Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Flash

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    A venit rindul lui "Meme"

    Fostul presedinte al FC Otelul Galati, Mihai Stoica, s-a prezentat, ieri, la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) in dosarul transferurilor fotbalistilor. La iesirea de la audieri, actualul manager de la Unirea Urziceni, a spus ca in cazul sau s-ar fi facut o confuzie si a aratat ca invinuirile care i se aduc le-a aflat la vizita anterioara. "Prezenta mea aici se datoreaza unei proceduri. Este foarte bine ca DNA se implica si ar trebui ca toate organele abilitate sa faca acelasi lucru. Va spun ca, in cazul meu, nu e nimic spectaculos si o sa va lamuriti de acest lucru. Sper ca in scurt timp se va risipi aceasta confuzie legata de situatia mea", a declarat Mihai Stoica la iesirea de la DNA. Mihai Stoica s-a prezentat miercuri dimineata la sediul DNA insotit de un avocat.

    Nasu', ingrijorat de straini

    Presedintele FRF, Mircea Sandu, este ingrijorat ca numarul mare de straini prezenti in campionatul Romaniei poate afecta viitorul nationalei: "Nu sint adeptul jucatorilor straini in campionatul romanesc, dar eu nu pot sa ii apreciez pentru ca sint achizitii ale cluburilor. CFR e pe primul loc si trebuie sa ii dam dreptate, dar cu siguranta va fi afectata si echipa nationala si jucatorii romani din campionat", a spus presedintele FRF.

    FC Vaslui a invins, indirect, pe Dinamo

    Formatia FC Vaslui a invins, ieri, cu 1-0 echipa letona Metalurgs Liepajas, intr-un meci amical disputat in cantonamentul din Cipru, la Larnaka. Unicul gol al meciului a fost marcat de Temwanjera, in minutul 32. Reamintim ca Metalurgs a fost echipa care a invins cu 2-0 pe Dinamo, intr-un meci sustinut duminica, tot in Cipru. Aflat  alaturi de echipa, patronul Adrian Porumboiu a comentat zvonul ca l-ar dori pe atacantul stelist Valentin Badea: "Eu ii tin pumnii si sper sa ramina la Steaua, pentru ca este un jucator mult mai bun fata de ceea ce a adus Steaua pina acum". FC Vaslui va sustine urmatorul amical pe 26 ianuarie, cu formatia ceha Viktoria Plzen.

    Victorie chioara

    Campioana Romaniei la baschet masculin, Asesoft Ploiesti, s-a impus, ieri, pe teren propriu, scor 78-68 (45-31), in ultimul meci al formatiei prahovene jucat in Grupa C a ULEB Cup. Cele mai multe puncte ale formatiei Asesoft au fost inscrise de Hargrove (21), Gaidamavicius (14), Cepulis (17), Elliott (10) si De Angelo (8). De partea cealalta, principalii marcatori ai spaniolilor au fost Yroman (25) si Marc Gasol (12). In meciul tur, jucat in Spania, Akasvayu Girona s-a impus cu 73-65. Aceasta victorie nu ajuta echipa ploiesteana in privinta calificarii in faza urmatoare.

    Cupa Italiei, sferturi, mansa I

    Udinese - Catania 3-2. Ferronetti ('10), Felipe ('66), Pepé ('71 - penalty) / Izco ('12), Martinez ('31); Sampdoria - Roma 1-1. Ziegler ('17) / Vucinic ('24). Aseara s-a mai jucat meciul Inter - Juventus, iar astazi este programata partida Lazio - Fiorentina.

    Camerunul - zdrobit

    Echipele nationale ale Egiptului si Zambiei au cistigat meciurile de marti seara din Grupa C a Cupei Africii pe Natiuni, impotriva Camerunului, respectiv Sudanului. Egipt a cistigat cu 4-2 (3-0), prin golurile inscrise de Abdel (‘14-penalty, ‘82) si Zidan (17, 45), in timp ce Camerun a inscris prin Samuel Eto'o (‘51 si' 90-penalty). Zambia a obtinut victoria cu 3-0 in intilnirea cu Sudan, prin reusitele lui Chamanga (‘2), Mulenga (‘50) si Katongo (‘59).

    Burley - noul selectioner al Scotiei

    Federatia Scotiana de Fotbal a anuntat, ieri, numirea antrenorului lui Southampton, George Burley, in functia de selectioner. Federatia scotiana trebuie sa mai ajunga la un acord cu gruparea Southampton, cu care George Burley era sub contract, pentru compensatii financiare. In virsta de 51 de ani, Burley a candidat alaturi de Mark McGhee, Graeme Souness si Tommy Burns pentru acest post. Scotia ramasese fara selectioner dupa demisia din noiembrie a lui Alex McLeish, care a preluat intre timp pe FC Birmingham. Burley a mai antrenat pe Ayr, Colchester, Ipswich, Hearts si Derby County, iar in 2001 a fost numit cel mai bun antrenor din Premier League, dupa ce a treminat cu Ipswich, echipa pe care o promovase cu an inainte in prima liga, pe locul V, asigurindu-si participarea in Cupa UEFA.

    Pato a facut pasul inainte

    Jucatorul in virsta de 18 ani al lui AC Milan, Alexandre Pato, a fost convocat pentru prima data la echipa nationala a Braziliei, cu ocazia partidei amicale cu Irlanda, care va avea loc la Dublin. Zece din cei 22 de jucatori convocati au sub 23 de ani, fiind membri ai echipei olimpice a Braziliei. Pato, care a inscris la debutul sau la formatia italiana AC Milan, a fost convocat pentru prima data, la fel ca si mijlocasul Richarlyson, de la Sao Paulo. Antrenorul Carlos Dunga a declarat ca meciul amical cu Irlanda va fi folositor in vederea pregatirii pentru Jocurile Olimpice. Printre fotbalistii convocati se afla si cei cu experienta precum Kaká, Robinho, Alex sau Julio Baptista, in timp ce Ronaldo nu a fost convocat din cauza unei accidentari la genunchi. Brazilia va intilni Irlanda la 6 februarie, apoi Suedia, pe Emirates Stadium, la 26 martie.

    30.000 de suporteri olandezi la Euro

    Politia olandeza a anuntat ca se asteapta ca aproximativ 30.000 de suporteri ai echipei nationale sa mearga in Elvetia, cu ocazia meciurile sustine de Olanda la Berna, in cadrul Campionatului European. "In Germania au fost 60.000 de fani olandezi si aproape 25.000 la turneul din Portugalia", a spus directorul centrului de informare in privinta huliganismului din Olanda, Henk Groenevelt. Aproximativ 6.000 sau 7.000 de suporteri olandezi vor avea bilete pentru meciurile sustinute de Olanda la Berna. Olanda va intilni Italia, la 9 iunie, Franta, la 13 iunie si Romania, la 17 iunie, in Grupa C a Campionatului European din Austria si Elvetia. Lotul Olandei va fi cazat in Lausanne, din 1 iunie.

    Inchisoare pe hirtie

    Portarul uruguayan al formatiei Deportivo La Coruña, Gustavo Munua, nu va executa pedeapsa de sase luni de inchisoare dictata de un judecator spaniol dupa ce l-a lovit pe colegul sau Dudu Aouate, ci va plati doar o amenda. Un judecator a decis ca Munua sa fie acuzat de agresiune si sa primeasca sase luni de inchisoare, dar pedeapsa s-a transformat intr-o amenda de 3.600 de euro pentru ca portarul nu a mai comis alte infractiuni.  Munua l-a lovit pe Aouate in fata in timp ce se aflau in vestiarul echipei, iar portarul israelian a avut nevoie de ingrijiri medicale. Cu o zi inainte de producerea incidentului, Aouate s-a plins in cadrul unei conferinte de presa de faptul ca a pierdut locul de titular in favoarea lui Munua.


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dan CONSTANTIN

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

    opinii

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    George ŢURCĂNAŞU

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

    Spărgătoarea de coduri

    Bogdan ILIESCU

    Spărgătoarea de coduri

    Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

    pulspulspuls

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri