Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Flash

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    Lucescu, precum Gigi Becali

    Antrenorul echipei Sahtior Donetk, Mircea Lucescu, a declarat, ieri, pentru NewsIn, ca ancheta DNA in privinta coruptiei din fotbalul romanesc este mai degraba o diversiune politica si considera ca nu vor fi luate masuri ca in Italia sau Polonia. "Nu cunosc foarte bine situatia, insa ancheta DNA mi se pare mai degraba o exagerare. Se face intr-un an in care fotbalul romanesc avea nevoie de liniste, pentru ca urmeaza un turneu final si un retur de campionat in care se va stabili in premiera o echipa care participa direct in grupele Ligii Campionilor. Sumele incriminate sint foarte mici si cred ca este mai curind o diversiune politica", a fost de parere antrenorul roman. Mircea Lucescu nu crede ca se va ajunge la masuri de genul celor luate in Polonia sau Italia, unde au fost retrogradate echipe iar oameni implicati in fenomen au fost condamnati. "Situatia nu este similara. Aici nu este vorba despre viciere de rezultat, ci despre niste bani. in orice caz, eu sint de parere ca bani au venit in fotbalul romanesc si acest lucru se vede".

    Fuga de Ceahlau

    Fotbalistul de la Poli Timisoara, Sorin Radoi, pus pe lista de transferuri de conducerea formatiei de pe Bega, a declinat, ieri, oferta venita de la Ceahlaul Piatra Neamt, pe motiv ca isi doreste sa evolueze la o alta grupare. "Nu vreau sa joc la Ceahlaul, iar unde vreau eu nu ma lasa Timisoara", a declarat, pentru NewsIn, Sorin Radoi. Fundasul este cel de-al treilea jucator al lui Poli Timisoara ratat de Ceahlaul, dupa atacantul Andrei Cristea si fundasul central Adrian Ilie, care au ajuns la Poli Iasi, in ciuda faptului ca nemtenii se intelesesera cu banatenii pentru transferul celor doi.  Altfel, nemtenii vor sa inaugureze Muzeul Fotbalului, eveniment preconizat a avea loc pe 1 mai. Muzeul Fotbalului va include istoria clubului de la infiintare pina in prezent.

    Sepsi debuteaza la Benfica

    Internationalul roman de tineret Laszlo Sepsi ar putea debuta simbata pentru echipa portugheza Benfica, ex-bistriteanul fiind printre jucatorii convocati de antrenorul Jose Camacho pentru partida contra Vitoriei Guimaraes. Sepsi are sanse mari sa intre din primul minut, pentru ca titularul postului de fundas stinga, Léo, este accidentat, iar Camacho, care foloseste un modul de patru jucatori in aparare, a convocat doar cinci fundasi.  Benfica va intilni pe Vitoria Guimaraes astazi, in deplasare, intr-un meci contind pentru etapa a 17-a a campionatului Portugaliei.

    Tocala - la All Star Game

    Presedintele Federatiei Romane de Baschet (FRB), Carmen Tocala, a fost invitata de federatia americana sa ia parte la editia din acest a All Star Game, care va avea loc la 15 februarie, la New Orleans. "Noi avem o colaborare cu federatia americana, iar in acest an cei de acolo m-au invitat la eveniment, pentru ca au apreciat ceea ce a facut federatia romana in ultimii ani pentru dezvoltarea baschetului", a declarat, pentru NewsIn, Carmen Tocala. Oficialul FRB a adaugat ca in baza colaborari cu forul american, echipa nationala Under 20 va efectua doua stagii de pregatire in Statele Unite, in acest an, care vor avea loc in lunile aprilie si, probabil, iunie. Editia din acest an a All Star Game-ului NBA va avea caracter umanitar, o parte din incasari urmind sa fie donate orasului New Orleans, puternic afectat de dezastre naturale.

    Banii pe Mansour!

    Presedintele executiv al clubului Poli Timisoara, Gheorghe Chivorchian, a declarat vineri, pentru NewsIn, ca atacantul Mansour Gueyé este jucatorul lui Dinamo, iar clubul bucurestean trebuie sa achite banii pentru el, indiferent daca acesta se prezinta sau nu la antrenamente. "E treaba celor de la Dinamo ca fac cu Mansour. Cum sa nu ne dea bani? Exista intelegeri scrise. S-au semnat niste hirtii, exista un acord de transfer, deci totul e in regula din punctul de vedere al tuturor. Ce spune Mansour e treaba lui. Acum e tirziu sa mai faca ceva, iar Dinamo poate sa faca ce crede de cuviinta cu el, sa-l suspende sau orice altceva", a spus Chivorchian. Altfel, Chivorchian a precizat ca mijlocasul argentinian Elvio Raul Martinez (Club Atlético Aldosivi) a semnat un contract pe  patru ani si jumatate cu Poli Timisoara.

    De la 3-1, la 3-3

    Poli Timisoara a terminat la egalitate partida amicala cu Mlada Boleslav, scor 3-3 (3-1), intr-un meci jucat ieri, in cantonamentul din Cipru, la Ayia Napa, intre fosta si actuala echipa a tehnicianului Dušan Uhrin. Golurile timisorenilor au fost marcate de Bucur (8, 34) si Ganea (29). In minutul 81, Borbely si un jucator al Mladei au fost eliminati de pe teren, iar in minutul 62 formatiei Mlada Boleslav i s-a anulat un gol.  Poli a inceput meciul cu urmatoarea formatie: Popa - Stancu, Cinu, Brezinsky, Latovlevic - Abiodoun, Aliuta, Borbely, Artiom Karamian - Bucur, Ganea. Pe parcursul partidei au mai intrat pe teren pe Milhazes (care a debutat astfel la Poli Timisoara), Rusic, Arman Karamian, Badoi si Andu.

    Farul a refuzat la Jasic

    Antrenorul echipei Farul Constanta, Ion Marin, a declarat ca este dezamagit de prestatia sirbului Vladimir Jasic, care semnase un contract pe patru ani si jumatate, si a renuntat astfel la serviciile fundasului dreapta. "Este slab, vom cauta o formula pentru ca jucatorul sa fie liber sa plece la alta echipa. Sintem in continuare in cautarea unui fundas dreapta si a unui fundas central", a spus Marin. Vladimir Jasic (24 de ani) este fundas dreapta si a fost transferat in aceasta iarna de la gruparea FC CSK Pivara Celarevo, semnind cu Farul un

    Peralta - prezentat la Cluj

    Mijlocasul argentinian Sixto Raimundo Peralta Salso a fost prezentat oficial, ieri, ca jucator al gruparii CFR Cluj, in cadrul unei conferinte de presa, la care a fost insotit de presedintele Iuliu Muresan si de antrenorul Ioan Andone. Sixto Peralta a semnat un contract pe trei ani si jumatate cu CFR Cluj si va purta tricoul cu numarul 8. Presedintele clubului, Iuliu Muresan, il considera pe Peralta drept inlocuitorul lui Didi, care va lipsi de pe gazon pina la finalul sezonului. "Am adus un fotbalist foarte util echipei. Este un jucator care in momentul de fata lipsea de la CFR Cluj. Este tehnic si loveste mingea cu ambele picioare. Am semnat un precontract cu el la o ora dupa ce a decis sa-si rezilieze angajamentul cu River Plate. Suntem foarte multumiti pentru aceasta achizitie", a spus Muresan.

    Walcott nu ajunge la Liverpool

    Antrenorul lui Arsenal, Arsène Wenger, a refuzat sa il imprumute pe Theo Walcott la Liverpool, desi francezul este dispus sa il trimita pe atacantul de 18 ani la o alta echipa pina la sfirsitul sezonului pentru a cistiga experienta.  Wenger a admis ca ar fi dispus sa il trimita pe Theo Walcott sub forma de imprumut la o alta echipa, la care sa joace regulat, dupa infringerea usturatoare din semifinala Cupei Ligii Angliei, 1-5 cu Tottenham.Adus pentru suma de 13 milioane de lire sterline in iarna lui 2006, Walcott nu a reusit sa isi cistige un loc in primul 11 al londonezilor, progresul sau fiind sub asteptari. Ziarul "The Times" a scris in editia de ieri ca Walcott a fost dorit sub forma de imprumut pina la sfirsitul sezonului de Liverpool, antrenorul Rafa Benitez fiind nemultumit de parcursul formatiei sale in ultimele meciuri, insa Wenger nu a fost de acord. Managerul francez nu a vrut, pe de o parte sa intareasca o contracandidata la titlu, iar pe de alta parte nu era convins ca la Liverpool ar fi evoluat cu regularitate.


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dan CONSTANTIN

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

    opinii

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    George ŢURCĂNAŞU

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

    Spărgătoarea de coduri

    Bogdan ILIESCU

    Spărgătoarea de coduri

    Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

    pulspulspuls

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri