Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Flash

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    Dumitrescu, atacat in magazin

    Un barbat a fost retinut si alti doi sunt cautati de politisti, dupa ce, ieri dupa amiaza, fostul international Ilie Dumitrescu a fost atacat, in propriul magazin, au declarat pentru NewsIn surse din Politia Capitalei. Potrivit politistilor, trei barbati au devastat ieri, in jurul orei 13:30, magazinul pe care Ilie Dumitrescu il administreaza pe strada Lipscani din Sectorul 3 al Capitalei. Unul dintre atacatori a fost retinut la scurt timp de politisti, alti doi sint cautati in continuare. Primele indicii arata ca totul este o actiune de intimidare si ca actiunea celor trei a fost comandata.  "Au intrat trei barbati inarmati in magazin. Nu pot sa va spun mai mult. Politistii m-au rugat sa pastrez tacerea. Sint in litigiu pentru doua imobile. Cei trei au fost trimisi de alte persoane care, peste doua zile, vor fi supuse unei executari silite", a declarat ieri, Ilie Dumitrescu.

    Urca ai nostri

    Tenismenii romani Victor Hanescu si Andrei Pavel ocupa locurile 75 si, respectiv 82, dupa ce au avansat cite o pozitie in ierarhia ATP Entry, conform clasamentului dat publicitatii, ieri, de site-ul atptennis.com. Victor Hanescu, care in aceasta saptamina este prezent la turneul american de la Delray Beach, a acumulat pina acum 517 puncte, in timp ce Andrei Pavel, care va juca la Marseille (Franta), are 493 de puncte. Pe prima pozitie a ierarhiei ATP Entry este elvetianul Roger Federer, cu 6.630 de puncte, urmat de spaniolul Rafael Nadal, cu 5980 puncte si sirbul Novak Djokovic (5165 p).

    Mutu, incert pentru Rosenborg

    Atacantul roman al formatiei italiene Fiorentina, Adrian Mutu, este incert pentru meciul de joi cu Rosenborg, din 16-imile Cupei UEFA, din cauza unor probleme musculare. Antrenorul Prandelli nu a aflat inca daca ii poate folosi in meciul de joi pe Adrian Mutu si Fabio Liverani. Mutu a evoluat pentru Romania in meciul amical cu Israel si nu a fost folosit in ultima partida a Fiorentinei din Serie A, impotriva Atalantei, scor 2-2. Atacantul roman va fi consultat de medicul echipei pentru a afla daca miercuri va putea face deplasarea la partida din Cupa UEFA. Fiorentina va evolua joi, in deplasare, impotriva lui Rosenborg, intr-o partida care va avea loc pe stadionul Lerkendål din Trondheim, contind pentru prima mansa a 16-imilor de finala.

    Coman este bine mersi

    Vicepresedintele Rapidului, Grigore Sichitiu, a declarat, ieri, agentiei NewsIn, ca portarul Dani Coman a primit avizul medicilor din Belgia de a reveni incepind de marti la antrenamentele giulestenilor, dupa ce a fost supus unor investigatii medicale la umarul drept. "Pot sa afirm cu tarie ca Dani Coman este bine. Mircea Rednic a sunat in Belgia sa intrebe de situatia sa si a fost anuntat de medicii de acolo ca portarul nostru nu are probleme la umar. Coman va reveni in Cipru, iar de miine isi va relua antrenamentele alaturi de echipa", a declarat Sichitiu. Coman a plecat in Belgia si luni a efectuat un control medical la umarul drept. Portarul rapidist s-a accidentat la umarul in timpul partidei cu UTA, din etapa a XVI-a a Ligii I, si a ratat ultimele trei jocuri din stagiunea de toamna. Dupa perioada de refacere, problemele lui Coman au reaparut in timp ce se afla la echipa nationala pentru meciul amical cu Israel.

    Radoi a ales Clujul

    Fundasul Sorin Radoi a fost imprumutat de Poli Timisoara la Universitatea Cluj pina la finalul sezonului in curs, cu drept de achizitionare definitiva, a declarat, ieri, presedintele clubului ardelean, Anton Dobos. "Am ajuns deja la un acord atit cu jucatorul, cit si cu Poli Timisoara. Se afla de duminica alaturi de lotul nostru si am obtinut imprumutul sau pina la finalul sezonului. La vara, avem prima optiune de cumparare", a spus Dobos. Sorin Radoi (22 de ani) este fundas dreapta si a fost achizitionat de Poli in urma cu doi ani si jumatate de la Sportul Studentesc, la "pachet" cu golgeterul Gigel Bucur. in aceasta perioada, Radoi a jucat in 37 de meciuri pentru alb-violeti, reusind sa inscrie si un gol. in aceasta iarna, jucatorul a fost pus de Dusan Uhrin pe lista de transferuri, fiind la un pas de a semna cu Ceahlaul Piatra Neamt.

    Dakar s-a mutat in Argentina

    Viitoarea editie a Raliului Dakar, care va fi organizata intre 3 si 18 ianuarie 2009, va avea loc in Argentina si Chile, iar orasul Buenos Aires va fi orasul de start si de sosire. Viitorul format al editiei din 2009 a Raliului Dakar a fost anuntat la aproximativ o luna dupa ce a fost anulata editia din acest an, din cauza unor amenintari din partea gruparilor teroriste. Detaliile pentru Dakar 2009 vor fi prezentate marti, la Buenos Aires, dar organizatorii spun ca raliul va respecta acelasi format ca si pina in prezent. Oficialii au anuntat ca din 15 mai vor incepe inscrierile pentru Raliul Dakar din 2009 si ca pilotii sud-americani care vor sa participe vor beneficia de tarife speciale, iar cei care vor veni din Europa vor trimite la bordul unor vapoare vehiculele pe care le vor folosi, intrucit traversarea oceanului Atlantic dureaza aproape trei saptamini.

    Trapattoni va prelua Irlanda

    Tehnicianul italian Giovanni Trapattoni a ajuns la un acord de principiu pentru a prelua nationala Irlandei din luna mai a acestui an. Trapattoni, al carui contract cu Red Bull Salzburg expira la sfirsitul acestui sezon, a avut o discutie de principiu duminica, in Austria, cu Consiliul Tehnic al Federatiei irlandeze desemnata sa se ocupe de gasirea unui nou selectioner. Format din trei persoane, respectivul Consiliu este condus de actualul selectioner interimar, Don Givens, cel care i-a succedat lui Steve Staunton. Presedintele federatiei irlandeze, John Delaney, se va intilni saptamina viitoare cu agentul lui Giovanni Trapattoni pentru a incheia un contract, tehnicianul italian urmind sa primeasca un salariu de doua milioane de euro pe an. In virsta de 68 de ani, Giovanni Trapattoni este unul dintre cei mai titrati antrenori din fotbalul european, el pregatind echipe precum AC Milan, Juventus Torino, Internazionale Milano, Fiorentina, Bayern München, VfB Stuttgart, Benfica sau nationala Italiei.

    Clemente a acceptat Iranul

    Tehnicianul spaniol, Javier Clemente, a informat, ieri, printr-o scrisoare, Federatia iraniana ca accepta sa preia nationala de fotbal, pe care urmeaza sa o antreneze in urmatorii trei ani. "Javier Clemente este de acord cu clauzele contractuale si va prelua nationala Iranului", a declarat vicepresedintele federatiei iraniene, Mehdj Taj. In virsta de 56 de ani, Javier Clemente a antrenat ultima data selectionata Serbiei, si a mai pregatit in trecut nationala Spaniei, precum si echipele Athletic Bilbao, Atlético Madrid, Espanyol Barcelona, Real Betis Sevilla, Tenerife si Olympique Marseille.

    Un alt fotbalist mort pe gazon

    Internationalul gabonez Guy Tchingoma, de la Football Canon 105 Libreville, a decedat in cursul zilei de simbata in timpul unui meci din prima liga, a anuntat, ieri, cotidianului L'Union. Fotbalistul a lesinat pe terenul stadionului din Libreville, unde a avut loc partida dintre echipa la care evolua el si formatia O'Mbila Nziami. Cu citeva minute inainte de acest incident, jucatorul african se ciocnise violent cu un adversar. Echipa medicala a intervenit imediat, dar jucatorul nu a reusit sa mai fie salvat. Anul trecut, in februarie, un alt international, Cedric Nono, de la echipa Mangasport, si-a pierdut viata tot pe teren in timpul unui meci de fotbal.

    Efectul Calciopoli

    Numarul suporterilor lui Juventus a scazut cu 1,4 milioane dupa scandalul Calciopoli si dupa sezonul petrecut in Serie B, de la 8,4 milioane de fani la 7,03 milioane, potrivit unei anchete publicata in Guerin Sportivo. Ancheta realizata de Stage Up si Ipsos a mai relevat faptul ca cea mai mare crestere au avut-o fanii lui AC Milan, care au ajuns, conform sondajului, la 4,83 milioane. Cresteri au mai inregistrat si suporterii lui Inter Milano, care sunt in numar de 4,32 milioane, precum si cei ai Fiorentinei si ai formatiei Palermo, in timp ce fanii formatiilor din capitala Italiei, AS Roma si Lazio, au scazut.

    Stelele Africii

    Mijlocasul egiptean Hosni Abd-Rabou a fost desemnat cel mai bun jucator de la Cupa Africii pe Natiuni, echipa cistigatoare, Egipt, avind nu mai putin de cinci fotbalisti selectionati in formatia turneului. Marile surprize sunt absentele din primul 11 a lui Samuel Eto'o, cel mai bun marcator din istoria competitiei, precum si a lui Didier Drogba.  Cei mai multi jucatori in echipa ideala i-a dat cistigatoarea turneului, Egipt (5), care a avut si doi jucatori selectionati pentru banca de rezerve. Echipa turneului arata astfel: Essam Al-Hadari (Egipt) - Geremi Njitap (Camerun), Alexandre Song (Camerun), Michael Essien (Ghana), Wael Gomaa (Egipt) - Hosni Abd-Rabou (Egipt), Sulley Muntari (Ghana), Yaya Touré (Coasta de Fildes) - Mohammed Abou-Treika (Egipt),  Amr Zaki (Egipt), Manucho (Angola). Rezerve:  Richard Kingson (Ghana), Hani Saied (Egipt), Ahmed Fathi (Egipt), Saber Ben Fraj (Tunisia), Didier Drogba (Coasta de Fildes), Abdelkader Keita (Coasta de Fildes).


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Pavel LUCESCU

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

    opinii

    Distrugerea statuilor

    Alexandru CĂLINESCU

    Distrugerea statuilor

    Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    pr. Constantin STURZU

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    pulspulspuls

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri