Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Flash

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    Alte doua goluri romanesti

    In etapa a XX-a a Bundesligii, atacantul roman Claudiu Niculescu a marcat un gol din lovitura libera in meciul de simbata pe care echipa sa, MSV Duisburg, l-a pierdut cu scorul de 2-3 in fata lui VfB Stuttgart, formatie la care Ciprian Marica a fost titular, jucind pina in min. 68. Oaspetii au condus cu 2-0, prin golurile marcate de Mario Gomez ('16, '40), dar in min. 49, Claudiu Niculescu a obtinut o lovitura libera, pe care a transformat-o impecabil, opt minute mai tirziu Ishiaku obtinind egalarea. Insa in prelungiri, Hitzlsperger a consfintit victoria oaspetilor. La gazde, au mai evoluat Tararache (integralist ca si Claudiu) si Filipescu (pina in min. 78).

    De asemenea, atacantul roman Daniel Niculae a marcat singurul gol al echipei Auxerre in minutul 52 al partidei cistigate simbata seara, pe teren propriu, in fata lui Toulouse, scor 1-0. La Auxerre, Niculae a jucat pina in min. 83, Tamas a fost integralist, iar Vlad Munteanu a intrat in min. 73.

    Copos nu renunta la retragere

    Patronul Rapidului, George Copos, a declarat, ieri, ca discuta cu Mircea Rednic, Grigore Sichitiu si Constantin Zotta despre transferuri si strategia din retur, intrucit se simte dator sa ajute clubul din Grant pina in momentul retragerii definitive. "Era firesc sa discut despre viitorul echipei pentru ca am fost si sint legat de Rapid. Trebuie sa ajut echipa pina la capat, pina in momentul cind ma voi retrage. Totusi, decizia mea de a renunta la fotbal este irevocabila. Nu stiu cind ma voi retrage definitiv", a spus Copos. Acesta a mai precizat ca pina in acest moment nu a primit nici o oferta pentru clubul giulestean. Declaratiile lui George Copos au venit ca reactie la afirmatiile lui Grigore Sichitiu care a spus ca, simbata, a discutat cu patronul Rapidului vreme de patru ore despre viitorul clubului si acesta parea ca a renuntat la ideea de a se retrage.

    Bun si-asa, bun si-asa!

    Presedintele CCA, Gheorghe Constantin, a declarat ca este de acord cu orice modalitate de delegare a arbitrilor la meciurile din Liga I, tragere la sorti sau desemnari facute de Ionut Lupescu, atita timp cit este adoptata de Comitetul Executiv al Federatiei. "Doresc sa fac precizarea clara ca eu nu sint deloc impotriva situatiei existente acum, anume ca delegarile arbitrilor la Liga I le face directorul general Ionut Lupescu. Este o hotarire a Comitetului Executiv al FRF, care este in vigoare si care trebuie respectata. Este adevarat ca am luat in calcul varianta tragerii la sorti, la un moment dat, in timpul desfasurarii campionatului trecut, iar daca acum Comitetul Executiv ar hotari sa adopte solutia tragerii la sorti, CCA ar respecta aceasta hotarire", a spus Gheorghe Constantin.

    Sorti la baschet

    Reprezentativa de baschet feminin a Romaniei va face parte din grupa C a preliminariilor Campionatului European din 2009, alaturi de Franta, Croatia, Slovacia si Ungaria, conform tragerii la sorti ce a avut loc, simbata, la Venezia. Primele doua clasate in fiecare grupa preliminara si cel mai bun loc trei se califica direct la Euro 2009, iar alte doua echipe se vor califica la turneul de baraj pentru calificarea la turneul final. Meciurile din cele patru grupe de calificare se vor desfasura in perioada 13 august-13 septembrie. Tot in cadrul tragerii la sorti de la Venezia s-a decis ca echipa nationala de baschet masculin a Romaniei sa faca parte din Grupa B a preliminariilor EURO 2009, Divizia B, impreuna cu Elvetia, Belarus, Cipru, Albania. Meciurile tricolorilor sunt programate intre 6 si 20 septembrie (turul), in timp ce returul si barajul se vor juca in perioada august-septembrie 2009. Cistigatoarele grupelor preliminare, alaturi de cel mai bun loc doi, se califica la turneul de baraj pentru promovarea in Divizia A. Finalistele acestuia vor evolua la Campionatul European din 2009.

    Eze se intoarce la Buzau

    Antrenorul Gloriei Buzau, Stefan Stoica, a declarat, ieri, pentru NewsIn, ca fundasul nigerian Dino Eze nu a fost oprit in lotul Stelei si are mari sanse sa revina la gruparea din Cring.  Managerul sportiv al Stelei, Adrian Ilie, a declarat agentiei NewsIn ca este posibil ca Eze sa se intoarca la Gloria Buzau: "Inca nu stim sigur daca Dino Eze se va intoarce la Buzau. Vom lua o decizie dupa o discutie cu antrenorul sa vedem ce variante avem pentru postul pe care evolueaza Dino Eze, adica fundas stinga sau mijlocas stinga". Eze s-a transferat la Steaua pe 14 ianuarie si a semnat un contract pe patru ani. Acesta a fost utilizat in mai multe jocuri amicale de antrenorul Marius Lacatus, insa nu s-a evidentiat.

    Ceahlaul trage de Croitoru

    Presedintele de onoare al echipei Ceahlaul Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, a declarat, sambata, ca il doreste foarte mult pe mijlocasul de la Steaua, Marius Croitoru, pentru ca acesta ar intari foarte mult linia de mijloc a nemtenilor."Vrem neaparat sa-l aducem pe Marius Croitoru. Ar da un plus de valoare liniei noastre de mijloc. Eu sper sa gasim intelegere la domnul Gigi Becali sa-l lase pe jucator sa evolueze unde isi doreste el. Echipa, chiar si fara Croitoru, s-a miscat bine in Antalya si eu am incredere ca vom evita retrogradarea si ca vom urca mai sus in clasament. Parerea mea este ca in retur lotul Ceahlaului este mai puternic, dar mai avem unul sau doi jucatori in vizor", a declarat Gheorghe Stefan.

    Reconstructia Giulestiului

    Directorul general al Rapidului, Constantin Zotta, a declarat, simbata, agentiei NewsIn, ca formatia din Grant agreeaza ideea ministrului Transporturilor, Ludovic Orban, care doreste sa reconstruiasca stadionul Giulesti si apoi sa il inchirieze alb-visiniilor contra a 15.000 de euro pe luna. " Noi am fi incintati daca s-ar intimpla acest lucru si suntem dispusi sa platim o chirie de 25.000 de euro pe luna, nu doar de 15.000 de euro asa cum solicita domnul Orban. Asta vrea toata lumea, sa se construiasca un stadion care sa corespunda standardelor europene. Avem si noi o solutie pentru reconstruirea stadionului, am gasit finantare. Sper ca din cele doua variante, macar una sa se materializeze si Rapidul sa evolueze pe un stadion modern", a spus Zotta.

    Fiorentina il vrea pe noul Savicevic

    Formatia italiana Fiorentina este favorita sa-l transfere pe atacantul in virsta de 18 ani al lui Partizan Belgrad, Stevan Jovetic, jucator care este asemanat cu Dejan Savicevic si care mai este dorit de Manchester United si Real Madrid. Atacantul din Muntenegru mai este pe lista de transferuri a cluburilor Manchester United, Real Madrid si Sahtior Donetk. Presa italiana de simbata scrie ca responsabilul cu transferurile de la Fiorentina, Pantaleo Corvino, a reusit sa-i convinga pe oficialii lui Partizan sa-l cedeze pe Jovetic la gruparea italiana. Conform presei din Peninsula, jucatorul ar fi semnat si un precontract cu Fiorentina, chiar inainte de meciul cistigat joi, in fata lui Rosenborg, in Cupa UEFA. Jovetic a stat la Florenta timp de trei zile pentru ca reprezentantii celor doua cluburi si impresarii sai sa finalizeze tranzactia.

    Amenda tardiva

    Atacantul camerunez al formatiei spaniole FC Barcelona, Samuel Eto'o, a fost amendat cu suma de 12.000 de euro de catre Federatia Spaniola de Fotbal, dupa ce in urma cu aproape trei ani a scandat cuvinte jignitoare la adresa clubului Real Madrid. Incidentul a avut loc in 2005, dupa ce Barcelona a cistigat titlul de campioana a Spaniei. Federatia Spaniola a decis ca Eto'o sa fie amendat cu 12.000 de euro pentru cuvintele pe care le-a folosit pentru a-si manifesta bucuria fata de cistigarea titlului in fata fostului sau club, Real Madrid.  Camerunezul a strigat atunci: "Madrid, cabron, saluda al Campeon". Sensul propriu al cuvintului "cabron" este "tap", dar in argou, cuvintul are o semnificatie peiorativa.

    Superliga, inca in actualitate

    Managerul formatiei Arsenal Londra, Arséne Wenger, a declarat ca in urmatorii ani va aparea cu siguranta o Superliga formata din cele mai puternice cluburi europene, competitie ce se va desfasura sub egida UEFA. "Sfirsitul G14 inseamna sfirsitul unei Superligi europene sub egida cluburilor, dar nu inseamna moartea acestui proiect. Cluburile au fost de acord sa nu apeleze la instantele civile si sa se plaseze sub jurisdictia exclusiva a UEFA si FIFA. De asemenea, cluburile au fost de acord sa nu organizeze nicio competitie care sa nu fie plasata sub jurisdictia celor doua foruri. Dar Superliga europeana se va face in viitor, sub egida UEFA", opineaza Wenger. Superliga europeana, o competitie la care sa participe cele mai puternice grupari din Europa, era una dintre ideile promovate de G14, un comitet al celor mai puternice 18 cluburi europene. Dupa o runda de negocieri cu UEFA si FIFA, G14 s-a autodesfiintat in acest an, cele doua foruri facind unele concesii in schimb, precum acordarea unor sume de bani cluburilor a caror jucatori participa cu nationala la competitii organizate de UEFA sau FIFA. 


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Pavel LUCESCU

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

    opinii

    Distrugerea statuilor

    Alexandru CĂLINESCU

    Distrugerea statuilor

    Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    pr. Constantin STURZU

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    pulspulspuls

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri