Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Flash

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    Pepe asteapta cartea verde

    Managerul sportiv al Stelei, Adrian Ilie, a declarat, ieri, ca a primit asigurari din partea gruparii Independiente ca José "Pepe" Moreno va primi cartea verde in timp util si va putea fi utilizat, duminica, in partida din campionat cu Politehnica Iasi. "Sint sigur ca José Moreno va juca impotriva lui Poli Iasi. Nu stiu daca o vom primi in cursul zilei de azi, insa pina la ora jocului cu Iasi, cartea verde va ajunge in Romania, iar Moreno va putea juca", a spus Ilie. Oficialul stelist a mai anuntat ca Dorel Zaharia va pleca de la Steaua in proportie de 100%, de serviciile sale interesindu-se doua echipe, FC Vaslui si Tianjin Teda din China. "El a si ajuns la un acord cu gruparea chineza, mi-a aratat contractul, dar mai ramine sa primim un fax ca transferul s-a concretizat", a explicat managerul sportiv al formatiei din Ghencea.

    Trei stelisti la Buzau

    Jucatorii Eric Bicfalvi, Dino Eze si Emil Ducu Ninu au efectuat miercuri primul antrenament sub comanda lui Stefan Stoica, cei trei fiind imprumutati de Steaua la Gloria Buzau pina la finalul campionatului. Mijlocasul Eric Bicfalvi sustine ca a aflat in ultimul moment de faptul ca a fost trimis la Gloria. "Chiar daca, initial, nu am fost incintat de idee, important e sa joc la aceasta virsta in Liga I. Am fost putin dezamagit si surprins, deoarece cei de la Steaua nu discutasera si cu mine despre imprumutul la Gloria. Eu am aflat totul din presa. Aici e o echipa cu rezultate bune, o adevarata familie si sper sa reusim sa raminem in prima liga", a declarat Bicfalvi. Fotbalistul de 20 de ani a mai spus ca va face tot posibilul pentru a reveni la Steaua din vara, atunci cind ii va expira perioada de imprumut. 

    Oprita - la Otopeni

    Directorul executiv al lui Dinamo, Petre Buduru, a declarat, ieri, ca peruanul John Galliquio a revenit la prima echipa, dupa ce a fost sanctionat si trimis la Dinamo II, in timp ce Daniel Oprita va merge la divizionara secunda CS Otopeni. "Galliquio a revenit acum la echipa mare. A avut o perioada in turneul de pregatire din Antalya (Turcia) cind a fost sanctionat si a jucat la Dinamo II, dar acum nu mai este nici o problema cu el si joaca la echipa de seniori a clubului", a declarat Petre Buduru. Oficialul dinamovist a mai spus ca Daniel Oprita va merge la CS Otopeni, pentru ca este foarte important ca el sa aiba meciuri multe in picioare. Buduru a vorbit si despre situatia ghanezului George Blay, care ar putea ajunge la o formatie din Rusia: "Dinamo le-a dat mina libera lui Blay si impresarului sau. Ar putea sa aiba oferte din Rusia, dar, deocamdata, pe adresa clubului nu a sosit nici o instiintare sau vreo cerere de transfer".

    Extensiv - OK!

    Universitatea Craiova va putea evolua partidele din returul campionatului pe stadionul Extensiv, dupa ce a primit, ieri, aviz favorabil din partea directorului Directiei Licente si Afilieri a FRF, Viorel Duru, transmite corespondentul NewsIn."Asa cum ma asteptam, totul este OK, stadionul Extensiv poate organiza jocuri oficiale din Liga I, cel putin pina in vara. Am inspectat totul si am dat nota de trecere, mai sint citeva lucruri de pus la punct, dar pina la ora meciului cu Pandurii sunt sigur ca totul va fi in regula", a spus Viorel Duru. Universitatea va disputa primul joc pe teren propriu pe acest stadion pe 2 martie, impotriva formatiei Pandurii Tirgu Jiu, in cadrul etapei a XXI-a. Pe stadionul Extensiv nu s-au mai organizat jocuri din cadrul Ligii I de opt ani, ultima partida importanta fiind in 2001, in optimile Cupei Romaniei, intre CSM Resita si Steaua.

    Grant, amenintat cu moartea

    Managerul echipei Chelsea Londra, Avram Grant, a primit o scrisoare care continea amenintari cu moartea precum si o pulbere alba ce s-a dovedit insa a fi inofensiva. "Cind vei deschide aceasta scrisoare, vei muri incet si foarte dureros" scria in misiva primita de antrenorul israelian, a declarat un purtator de cuvint al politiei. Scrisoarea continea si insulte cu caracter rasial la adresa lui Avram Grant, precum si la adresa sotiei acestuia, Tzofit, o personalitate foarte cunoscuta in Israel.  Chelsea s-a ferit sa faca vreun comentariu, in vreme ce politia va continua sa investigheze pentru a afla sursa scrisorii.

    Hitzfeld a semnat contractul cu elvetienii

    Actualul antrenor al echipei Bayern München, Ottmar Hitzfeld, va prelua nationala Elvetiei din data de 1 iulie 2008 si va avea un contract pe doi ani, cu obiectiv calificarea la Campionatul Mondial din 2010. Tehnicianul german il va inlocui in functie pe Kobi Kühn, care se afla pe banca nationalei elvetiene din 2001. In virsta de 59 de ani, Hitzfeld revine in Elvetia, acolo unde a evoluat pentru Basel, Lugano si Lucerna si a antrenat la SC Zug, Aarrau si Grasshoppers. Tehnicianul german este unul dintre cei mai titrati antrenori europeni, in palmaresul sau figurind doua Ligi ale Caampionilor, cu Borussia Dortmund (1997) si cu Bayern München (2001), 6 titluri de campion al Germaniei, doua Cupe ale Germaniei, doua campionate ale Elvetiei, trei Cupe ale Elvetiei si o Cupa Intercontinentala.

    Vogts a parasit Nigeria

    Tehnicianul german Berti Vogts a demisionat, ieri, din functia de selectioner al nationalei Nigeriei, cu care mai avea contract pina in 2010. Berti Vogts si-a dat demisia in urma neintelegerilor cu sefii Federatiei Nigeriene de Fotbal, care s-au exprimat critic la adresa prestatiei echipei la Cupa Africii pe Natiuni, unde Nigeria a fost eliminata de Ghana, scor 1-2. De asemenea, tehnicianul german a acuzat probleme de ordin organizatoric si lipsa de sprijin din partea federatiei africane.Tehnicianul german, care a preluat nationala Nigeriei in 2007, mai avea contract cu federatia pina in 2010. In virsta de 61 de ani, Berti Vogts a mai antrenat nationalele Germaniei, Scotiei si Kuweitului.

    UCI il sprijina pe Contador

    Presedintele Uniunii Cicliste Internationale, Pat McQuaid, a declarat, ieri, ca forul pe care il conduce va face totul pentru ca rutierul spaniol Alberto Contador sa participe in Turul Frantei, editia 2008. " Ar fi o tragedie daca spaniolul nu ar putea sa-si apere titlul cucerit in 2007. Ceea ce se intimpla este nedrept si nejustificat, si cred ca este o decizie luata de oameni care nu inteleg acest sport. E o decizie care nu are nici o legatura cu sportul, ci doar cu aspectele economice", a declarat Pat McQuaid. Organizatorii Marii Bucle au anuntat pe data de 13 februarie ca echipa Astana nu este invitata sa participe la a 91-a editie a sa. Decizia a venit dupa ce pe 2 februarie formatia lui Contador a fost anuntata ca nu este invitata nici in Turul Italiei. Turul Frantei este la editia a 91-a si va avea loc in perioada 9 mai-10 iunie 2008.

    Succes pentru Sahtior

    Formatia antrenata de Mircea Lucescu, Sahtior Donetk, a cistigat marti seara, in Spania, Cupa La Manga, dupa ce a trecut in finala cu scorul de 3-0 de norvegienii de la Viking. Cele trei goluri ale meciului au fost marcate de Fernandinho (‘12, ‘17-penalty) si Gladki (‘70). Mijlocasul brazilian Fernandinho a fost declarat omul meciului. La formatia ucraineana, Razvan Rat nu a jucat, fiind accidentat. Capitanul echipei Sahtior Donetk, croatul Darjo Srna, a fost desemnat cel mai bun jucator al turneului. Sahtior Donetk se va reintoarce in Ucraina, pe data de 1 martie, urmind sa reinceapa campionatul. Echipa lui Mircea Lucescu va juca, pe teren propriu, cu Zakarpattia. 


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dan CONSTANTIN

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

    opinii

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    George ŢURCĂNAŞU

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

    Spărgătoarea de coduri

    Bogdan ILIESCU

    Spărgătoarea de coduri

    Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

    pulspulspuls

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri