Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Flash

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    Tudor - retinut de la delegari

    Directorul general al Federatiei Romane de Fotbal, Ionut Lupescu, a declarat, ieri, ca arbitrul Alexandru Tudor va fi retinut o perioada de la delegari, dupa greselile comise duminica, in derby-ul Steaua-CFR Cluj, scor 3-1. "Tudor a gresit cel putin la un penalty. Nu cred ca demersul la UEFA al celor de la CFR este corect si nu isi are rostul. Daca te uiti in cupele europene sunt arbitritraje mult mai proaste. Greseli vor fi mereu, important este ca acestea sa nu fie intentionate. Noi traim din pacate intr-un fotbal plin de suspiciuni. O perioada Tudor nu va fi delegat, CCA va decide cit va fi retinut", a spus Lupescu.

    Chivu revine in Liga Campionilor

    Fundasul roman Cristian Chivu si atacantul Zlatan Ibrahimovic vor fi apti pentru meciul cu Liverpool, programat pe 11 martie, in returul optimilor de finala din Liga Campionilor. "Fotbalistul roman este asteptat sa revina pe teren in partida cu Liverpool" scrie Goal com. Fundasul lui Inter a suferit o luxatie a umarului sting si a iesit accidentat in meciul cu Napoli din Serie A, pierdut cu scorul de 0-1. Presa italiana scrie ca medicii lui Inter au ajuns la concluzia ca accidentarea lui Chivu nu este grava, dar chiar daca va putea evolua contra lui Liverpool ar putea continua si recuperarea.  Ibrahimovici s-a accidentat in prima mansa a intilnirii cu Liverpool, iar de curind s-a aflat ca problemele la picior sunt legate de o gaura aflata in genunchiul suedezului. El a participat la antrenamentele normale, in timp ce fundasul roman a facut fizioterapie in cursul zilei de miercuri, la fel ca si Ivan Cordoba si Walter Samuel.

    Deocamdata, sponsor

    Firma Griro SA va sponsoriza clubul de fotbal Rapid Bucuresti cu o suma neta de un milion de euro pentru urmatorii cinci ani, a declarat, ieri, pentru NewsIn, unul dintre actionarii principali ai societatii, Fathi Taher. "Am semnat un contract pe cinci ani si vom trimite la club cite 200.000 de euro net anual, dar putem oricind sa marim aceasta suma", a afirmat Taher, care si-a manifestat, din nou, interesul, de a prelua pachetul majoritar de actiuni al Rapidului, in cazul in care George Copos ar dori sa-l vinda.

    Cu sacosa la Buzau

    Patronul Stelei, Gigi Becali, a fost prezent, ieri, la Buzau, in cantonamentul Gloriei, pentru a-i incuraja pe jucatorii formatiei pregatite de Stefan Stoica inainte meciului cu CFR Cluj. "Am mare incredere in Gloria Buzau si cred ca va face cea mai mare surpriza a campionatului. Asa isi poate spala pacatele din meciul cu Steaua. Gloria poate cistiga acest meci, iar CFR va intra in degringolada", a spus Becali. Acesta a mai declarat ca a avut o discutie cu patronul Gloriei Buzau, Constantin Bucur, iar fiecare jucator va incasa cite 5.000 de euro in cazul unei remize si cite 10.000 de euro daca vor reusi sa cistige acest joc. La Gloria Buzau sunt legitimati sase jucatori care au fost imprumutati de la Steaua: Dino Eze, Emil Ducu Ninu, Alexandru Tudose, Eric Bicfalvi, Alin Litu si Valentin Simion.  Gloria Buzau va intilni, miine, in deplasare, liderul CFR Cluj, intr-un meci contind pentru etapa a XXII-a a Ligii I. Jocul va incepe de la ora 20:30 si va fi transmis in direct de Kanal D.

    Griffiths - inapoi in China

    Atacantul rapidist Ryan Griffiths va fi imprumutat de echipa din Giulesti la formatia chineza Liaoning pentru un an, a declarat, ieri, pentru NewsIn, directorul de imagine al formatiei visinii, Cristian Costache. Ryan Griffiths a venit la Rapid in vara anului 2006, cind a fost transferat de la FC National. Dupa sase luni petrecute in Grant, jucatorul a fost imprumutat in China, la Liaoning, de unde a revenit la Rapid in aceasta iarna. Atacantul australian a semnat in aceasta iarna, la revenirea la Rapid, un contract pentru un an si jumatate cu echipa din Giulesti.

    Hanescu invins la Las Vegas

    Tenismanul roman Victor Hanescu a fost invins  de australianul Chris Guccione, scor 2-6, 6-4, 6-7, in cadrul turului I al turneului de la Las Vegas, dotat cu premii in valoare de 436.000 de dolari. Pentru prezenta in primul tur al turneului, Victor Hanescu a primit un cec in valoare de 4.000 de dolari. In acest moment, romanul ocupa locul 68 in ierarhia ATP, el reusind sa joace doua finale pina acum, la dublu, in 2005 la BCR Open Romania, si in 2007 la simplu, in cadrul aceleiasi competitii.

    "Pinalti" cauta finantatori

    Presedintele de onoare al Ceahlaului, Gheorghe Stefan, a declarat, ieri, ca nu vrea sa se retraga din fotbal si incearca sa atraga noi investitori pentru a ajuta financiar echipa nemteana. "Nu ma voi retrage din fotbal asa cum s-a spus. O sa continui sa activez atit ca presedinte, cit si ca suporter. In plus, in aceste zile caut noi investitori", a spus cel poreclit "Pinalti". Unul dintre primii oameni de afaceri locali care si-a aratat disponibilitate de a investi la gruparea moldava este Iulian Capetti, acesta avind deja o prima runda de negocieri cu Gheorghe Stefan in acest sens.

    Van Basten, prezentat la Ajax

    Viitorul antrenor al formatiei Ajax Amsterdam, Marco van Basten, a semnat, ieri, contractul si a fost prezentat oficial la echipa pe care o va prelua din vara, la finalul Campionatului European din Austria si Elvetia. Actualul selectioner al echipei nationale a Olandei a semnat un contract valabil pentru patru ani cu formatia din Amsterdam si spune ca in acest timp isi propune sa cistige cit mai multe trofee pe plan intern si european. "Stiu ca va fi greu, dar in primul rind ne vom concentra asupra titlului de campioana, dar vom face tot posibilul sa obtinem performante si in cupele europene", a declarat Marco van Basten. Antrenorul va fi ajutat la Ajax de secunzii John van't Schip si Rob Witschge, in timp ce Martin van Geel va fi director tehnic..

    Euro 2008 si homosexualii

    O organizatie austriaca compusa din homosexuali a lansat o campanie prin care vrea sa elimine homofobia pe intreaga perioada a desfasurarii Campionatului European de fotbal, care va avea loc inttre 7 si 29 iunie. Organizatorii vor alege 50 de postere care vor fi afisate in orasele care vor organiza partide la Campionatul European din aceasta vara, din Austria si Elvetia. "Potrivit statisticilor, cinci procente din populatie este homosexuala", au spus initiatorii campaniei.  "Acest lucru inseamna ca din 500 de fotbalisti profesionisti din Austria, 25 dintre ei sunt homosexuali, desi nici unul dintre ei nu si-a recunoscut pina acum orientarile sexuale. Vrem ca astfel de probleme sa dispara in perioada cit va avea loc Euro 2008", au mai adaugat reprezentantii.

    Imbolnavit de malarie

    Atacantul camerunez Bertin Tomou, coleg cu Alin Stoica la formatia belgiana Excelsior Mouscron, s-a imbolnavit de malarie, boala pe care a contractat-o in perioada cit a evoluat la Cupa Africii. Jucatorul este al doilea fotbalist care s-a imbolnavit de malarie in Ghana, tara unde a avut loc Cupa Africii pe Natiuni, iar clubul belgian a anuntat ca atacantul a fost internat in spital, unde va fi supus unui tratament. Reading a anuntat marti ca ivorianul Emerse Fae s-a imbolnavit si el de respecitva boala.  Tomou, in virsta de 29 de ani, a evoluat in meciul de simbata al echipei sale contra lui Lokeren, iar duminica a fost depistat cu malarie. El va fi indisponibil pentru cel putin doua saptamini.

    Retragerea lui Romario

    Cluburile Flamengo si FC Barcelona ar putea juca un meci amical in luna iunie sau iulie, pe stadionul Maracana, partida care va marca si ultimul meci al lui Romario. Responsabilul cu actiunile de marketing de la Flamengo, Ricardo Hinrichsen, a declarat ca partida nu va fi dedicata numai lui Romario, ci si Barcelonei, la care jucatorul brazilian a evoluat timp de doi ani. Meciul va fi sponsorizat de firma de echipament sportiv Nike, care a oferit echipamente si cind Barcelona a jucat la Buenos Aires impotriva lui Boca Juniors.  Romario, in virsta de 42 de ani, isi negociaza in prezent revenirea la Flamengo pentru a patra oara, dupa ce a demisionat din functia de antrenor-jucator al gruparii Vasco da Gama. Atacantul, campion mondial in 1994, si-a anuntat intentia de a mai juca in citeva partide pina la retragerea definitiva din activitate.


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dan CONSTANTIN

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

    opinii

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    George ŢURCĂNAŞU

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

    Spărgătoarea de coduri

    Bogdan ILIESCU

    Spărgătoarea de coduri

    Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

    pulspulspuls

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri