Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Flash

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    Tadici ramine si dupa Beijing

    Selectionerul nationalei de handbal feminin a Romaniei, Gheorghe Tadici, si-a prelungit contractul cu FRH, pina dupa Olimpiada de la Beijing, dupa ce a avut o intilnire cu presedintele forului, Cristian Gatu. "Vechiul contract era destul de ambiguu, se putea intrerupe oricind in acest an. Am semnat o prelungire pina dupa Olimpiada, incluzind si meciurile de accedere la Campionatul European din acest an, cu obiectiv calificarea. Domnul Gatu ne-a propus sa continuam si dupa Olimpiada, dar o decizie definitiva o voi lua abia in august, in functie de rezultatul de la Beijing", a declarat Gheorghe Tadici, care impreuna cu secundul sau, Dumitru Musi, s-a intilnit cu presedintele FRH, Cristian Gatu, si au parafat intelegerea. Decizia lui Gheorghe Tadici, de prelungirea a contractului, vine dupa ce la sfirsitul Campionatului Mondial din Franta, la care Romania a ocupat locul patru, selectionerul a anuntat ca nu va mai ramine la echipa nationala.

    Doar doi boxeri romani la Beijing

    Pugilistul Georgian Popescu a obtinut, vineri, calificarea la JO de la Beijing, dupa ce a acces in finala categoriei 60 kg, in timp ce Petrisor Gananau (91 kg) si Cristian Ciocan (^91 kg) au pierdut partidele din semifinale, in cadrul tuneului preolimpic de la Atena (Grecia). Georgian Popescu l-a invins in semifinale pe polonezul Krzysztof Szot, scor 17-7, si va boxa astazio, in finala turneului preolimpic, cu Daouda Sow (Franta). In urma accederii in finala categoriei 60 kg, Popescu s-a calificat la JO alaturi de Ionut Gheorghe, pugilist care isi asigurase deja prezenta la Olimpiada de la Beijing dupa turneul preolimpic de la Pescara (Italia).  In schimb, Petrisor Gananau (91 kg) si Cristian Ciocan (^91 kg) au ratat calificarea. Cristian Ciocan a pierdut la puncte, scor 6-15, in fata lui David Price (Marea Britanie), iar Petrisor Gananau a fost invins de grecul Ilias Pavlidis, scor 3-12.

    Aur pentru Alina

    Alina Dumitru a cistigat, ieri, medalia de aur la categoria 48 de kilograme, la Campionatul European din Portugalia, in urma victoriei din finala in fata lui Frederique Jossinet (Franta), sportiva legitimata la CS Petrom-Steaua pastrindu-si astfel titlul european. Dumitru a cistigat Grupa A a categoriei 48 kg, invingind-o pe Volha Lescianka din Belarus, dupa ce in semifinale a dispus de Liudmila Bogdanova (Rusia). Alina Dumitru este singura judoka din Romania care este deja calificata la JO de la Beijing.

    Boloni la Braga?

    Antrenorul formatiei Al Jazira, Laszlo Boloni, va prelua, in sezonul urmator, conducerea tehnica a echipei Sporting Braga, care l-a dorit pe fostul selectioner al Romaniei si in noiembrie 2007, scrie publicatia lusitana A Bola. Jurnalul mentioneaza ca Boloni a primit o oferta foarte tentanta si ar urma sa semneze un contract pe doua sezoane cu Sporting Braga, unde il va avea ca secund pe Rolao Preto. Publicatia O Jogo sustine in schimb ca discutiile dintre Boloni si oficialii de la Braga sint doar la inceput. "Desi exista ziare care dau negocierile ca incheiate, tehnicianul roman abia a fost abordat in sensul de a i se cunoaste disponibilitatea de a veni si pretentiile salariale. Oricum, Bölöni,este interesat de o revenire in fotbalul portughez, iar Braga se afla in fruntea listei, desi nu a primit inca o propunere concreta", scrie O Jogo. Boloni a mai antrenat in Portugalia echipa Sporting Lisabona, in perioada 2001-2003. El a cistigat cu Sporting, in 2002, cupa si campionatul Portugaliei. (MEDIAFAX)

    Tamas sta trei saptamini

    Jucatorul roman al formatiei Auxerre, Gabriel Tamas, va reveni pe teren in luna mai, peste aproximativ trei saptamini, dupa ce accidentarea sa este mai grava decit s-a crezut initial. Tamas s-a accidentat la un deget al piciorului sting in meciul amical cu Rusia, din 26 martie, cistigat cu scorul de 3-0 de nationala Romaniei. Antrenorul formatiei franceze, Jean Fernandez, a afirmat ca jucatorul roman a fost supus unui nou control medical si s-a descoperit ca inca nu poate reveni pe teren. "A suferit o fractura a degetului, nu a fost doar o simpla fisura", a spus tehnicianul. Fundasul echipei Auxerre va relua antrenamentele in doua saptamini si va fi apt de joc la inceputul lunii mai.

    Rednic nu vine acum la Dinamo

    Tehnicianul Mircea Rednic a declarat, ieri, pe Aeroportul Henri Coanda, ca nu se gindeste sa vina acum la Dinamo, pentru ca formatia are deja un antrenor, si va prelua banca tehnica a dinamovistilor incepind din vara, atunci cind ii intra in vigoare contractul."Nu se pune problema sa iau echipa in acest moment, pentru ca eu am semnat un contract incepind cu 1 iulie. Nu stiu ce o sa fac daca actionarii or sa ma cheme de acum, dar o sa discut vineri cu ei. Nu cred ca e momentul sa vin acum, pentru ca la echipa este un antrenor, care e din iarna si care stie mai bine jucatorii. In plus, dupa parerea mea, echipa joaca foarte bine, in afara ultimului meci, care a fost un accident, pentru ca s-au luat goluri in minutele 87 si 90. Probabil a fost o relaxare a jucatorilor", a declarat Mircea Rednic, care a evitat insa sa comenteze daca va fi pe banca lui Dinamo la meciul cu Steaua: "Nu stiu ce o sa fie, mai e pina atunci". Tehnicianul a adaugat ca nu exista nicio "lista neagra" cu jucatori de la Dinamo, fotbalisti pe care ar vrea sa ii dea afara de la echipa, pentru ca este prea devreme sa se vorbeasca despre asa ceva.

    Poate Lobont

    Presedintele executiv al clublui Dinamo, Cristi Borcea, a declarat, vineri, ca jucatorii echipei din Soseaua Stefan cel Mare nu vor pleca la formatii din strainatate, si singurul care ar putea sa ii paraseasca pe alb-rosii este Bogdan Lobont, in cazul unei oferte bune. "Sa nu-si inchipuie cineva ca voi accepta sa fiu de acord cu vreun transfer. Poate doar in cazul lui Bogdan Lobont, daca e vorba de o oferta foarte avantajoasa. Cind promit un lucru, ma tin de cuvint. Cred ca se stie acest lucru si vom ramine impreuna pentru a lupta pentru performanta", a declarat Cristi Borcea. Presedintele dinamovistilor a spus ca s-a gindit la o solutie pentru motivarea jucatorilor: "As fi vrut sa lasam intrare libera la meciurile cu Urziceni si Craiova, insa nu e regulamentar. Vom stabili un pret modic, un leu pe bilet si atunci sa-i vedem pe jucatori cum vor evolua cu tribunele pline. Vor avea curaj sa-si bata joc de tricoul lui Dinamo in fata propriilor suporteri?".

    FC Arges are nocturna

    Stadionul din Trivale are, incepind de joi, instalatie de nocturna, inaugurarea oficiala a acesteia urmind sa aiba loc la inceputul lunii mai. Prima proba a nocturnei a avut loc joi noapte, in prezenta primarului municipiului Pitesti, Tudor Pendiuc, si a patronului de la FC Arges, Cornel Penescu. Stadionul este luminat cu ajutorul unei instalatii care are sase stilpi si este considerata a fi una dintre cele mai moderne din tara. Dupa ce a fost aprinsa instalatia de nocturna pe teren, primarul Pendiuc a schimbat citeva pase cu un copil care nu a implinit doi ani, Nicholas Calota, al carui tata este antrenor la scoala de fotbal Nicolae Dobrin. Oficialitatile din Arges vor ca lansarea oficiala sa se desfasoare pe 2 mai, atunci cind este posibil sa se organizeze un meci de fotbal intre FC Arges si fosta nationala a Romaniei, cu vedete old boys.

    Ce vrea Copos

    Actionarul Rapidului, George Copos, a declarat ieri, pentru ca formatia giulesteana va juca numai pe teren meciurile din Liga I si trebuie sa le cistige pe toate pina la finalul sezonului. "Ca actionar al clubului imi doresc sa cistigam toate meciurile pe care le mai avem de disputat. Vreau ca Rapidul sa fie respectat, iar meciurile sa se dispute numai si numai pe teren, nu in alta parte. Rapid si spiritul sau ne obliga sa jucam numai pe teren. Acest spectacol, care este fotbalul, trebuie sa se dispute numai pe gazon", a declarat George Copos. Intrebat ce parere are despre partida cu CFR Cluj, Copos s-a limitat sa afirme: "Nu vreau sa mai spun nimic. Tot ce imi doresc este sa fim respectati si meciurile sa se joace pe teren. asta este spiritul fotbalului".

    Napoli continua la Craiova

    Antrenorul Universitatii Craiova, Nicolo Napoli, a declarat, vineri, ca a purtat o discutie cu patronul oltenilor, Adrian Mititelu, si va continua sa antreneze in Banie si din vara, pentru ca are de continuat un proiect inceput in acest campionat. "Am vorbit cu presedintele Mititelu si ne-am inteles verbal sa continuam si din vara munca inceputa in acest campionat. Ii multumesc pentru vorbele frumoase spuse despre mine, dar nu ma concentrez insa pe astfel de probleme, pentru ca mai avem sase meciuri foarte grele si pe care le abordam la victorie. Dupa ce se va termina sezonul vom avea timp sa vorbim si de alte lucruri", a declarat Nicolo Napoli.

    Flacara, la Buenos Aires

    Torta olimpica a ajuns, ieri, in capitala Argentinei, Buenos Aires, fiind prima data in istorie cind simbolul Jocurilor Olimpice se afla in acest oras. Flacara va fi purtata de 80 de persoane pe o distanta de 13,8 kilometri. Primul purtator al tortei va fi fostul fotbalist Diego Maradona, pentru ca pe traseu torta sa-i fie inminata si fostei tenismane Gabriela Sabatini. Sub tema "Calatoria Armoniei" si sub sloganul "Aprinde pasiunea, imparte visul", torta va parcurge cinci continente, 131 de orase, inclusiv cel mai inalt punct al Terrei, virful Everest (8.848 metri), totalizind aproximativ 140.000 de km. Tot acest itinerariu va dura 130 de zile si vor fi implicati 20.000 de purtatori ai tortei.

    Cristiano este favorit

    Asociatia Fotbalistilor Profesionisti din Anglia a anuntat, ieri, nominalizarile pentru cel mai bun jucator din campionatul englez, iar pe lista sunt fotbalisti precum Cristiano Ronaldo, Cesc Fabregas sau Fernando Torres. Internationalul portughez Cristiano Ronaldo este favorit la cistigarea premiului datorita celor 37 de goluri pe care le-a reusit pentru Manchester United in acest sezon. El a cistigat premiul si in sezonul trecut. Pe lista nominalizatilor pentru premiul de cel mai bun fotbalist din campionatul englez mai sunt inclusi Emmanuel Adebayor (Arsenal), Cesc Fabregas (Arsenal), Steven Gerrard (Liverpool), David James (Portsmouth) si Fernando Torres (Liverpool). Pentru premiul de cel mai bun tinar fotbalist sunt sase nominalizari: Cristiano Ronaldo (Manchester United), Fernando Torres (Liverpool), Cesc Fabregas (Arsenal), Gabriel Agbonlahor (Aston Villa), Micah Richards (Manchester City) si Ashley Young (Aston Villa).

    Henry nu se simte bine la Barcelona

    Atacantul francez Thierry Henry a declarat ca se teme ca nu poate profita de abilitatile sale de marcator din cauza faptului ca la FC Barcelona evolueaza pe partea stinga, si nu in centrul ofensivei. "Sincer, acest lucru poate sa fie o problema. Cind Franta a evoluat in Spania, in luna februarie, eram pierdut, nu stiam pe unde sa alerg. Reflexele mele in fata portii nu mai sunt asa cum erau inainte", a spus Henry. "Din fericire, sper sa evoluez pe postul care imi convine inainte de turneul final din vara", a adaugat atacantul francez.  Thierry Henry a devenit golgeterul nationalei Frantei in luna octombrie, reusind 44 de goluri in 98 de partide si este titular in atacul primei reprezentative pregatite de Raymond Domenech. Fostul atacant al lui Arsenal s-a transferat la Barcelona anul trecut, dar a fost criticat pentru prestatiile sale.


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Pavel LUCESCU

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

    opinii

    Distrugerea statuilor

    Alexandru CĂLINESCU

    Distrugerea statuilor

    Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    pr. Constantin STURZU

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    pulspulspuls

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri