Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Flash

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    Au trecut cintarul

    Pugilistul roman Adrian Diaconu si americanul Chris Henry au trecut, ieri, proba cintarului oficial, cei doi incadrindu-se in limitele categoriei semigrea inaintea meciului direct pentru titlul mondial interimar. Chris Henry a cintarit 78,950 kilograme, in timp ce Adrian Diaconu a cintarit 79,05 kilograme. Cei doi trebuia sa nu depaseasca 79,379 kilograme. Adrian Diaconu si Chris Henry vor lupta in gala "Invincibilii", programata astazi, la Sala Ioan Kunst Ghermanescu din Capitala, eveniment transmis in direct de Sport.ro si Pro TV, de la 18.30. (MEDIAFAX)

    Pancu a terminat sezonul

    Mijlocasul Daniel Pancu a suferit o ruptura musculara si nu va evolua in meciurile pe care Rapid le va mai disputa pina la finalul acestui sezon al Ligii I, a anuntat, ieri, antrenorul giulestenilor, Marian Rada. "Pancu a suferit o ruptura musculara si din pacate nu-l mai pot folosi pina la finalul acestui campionat. Cu toate acestea, sunt doua parti: una rea, deoarece contam mult pe valoarea si experienta lui, si una buna: il voi avea pe banca si ma va ajuta la antrenamente, la pregatirea echipei", a declarat antrenorul Marian Rada in cadrul unei conferinte de presa. Din cauza accidentarii, Daniel Pancu va absenta in partidele cu Pandurii Tirgu Jiu, de simbata, cu Unirea Urziceni, din 23 aprilie, cu Dinamo, din 26 aprilie, cu UTA Arad, de la 2 mai, si cu FC Vaslui, din ultima etapa a Ligii I, programata la 7 mai.

    Rapid vrea eventul

    Antrenorul Rapidului, Marian Rada, a declarat ieri ca echipa sa trebuie sa lupte pentru obtinerea pozitiei a treia in clasament, insa a precizat ca obiectivul pentru sezonul viitor este realizarea eventului.  "Jucatorii vor incerca in aceste etape sa arate ca merita sa ramina la Rapid. Vor da totul pentru acest lucru, pentru ca daca nu tii pasul trebuie sa te orientezi catre echipe mai mici. Pe acest final de campionat nu ne ramine decit sa luptam pentru a realiza obiectivul: obtinerea locului trei. La anul vrem sa realizam primul event din istoria Rapidului", a declarat Marian Rada intr-o conferinta de presa.

    Multescu - tentat de Turcia

    Fostul tehnician al lui Dinamo, Gheorghe Multescu, a declarat ieri, agentiei NewsIn, ca nu a mai fost contactat de conducatorii clubului pentru a prelua functia de scouter, dar este foarte aproape de a reveni in Turcia, acolo unde este dorit de o gruparea din liga secunda. "Dupa ce am plecat de la Dinamo am avut o discutie de principiu cu domnul Badea prin care ar fi trebuit sa devin scouter, dar de atunci nu am am mai fost contact. Daca nu am mai discutat cu nimeni, probabil ca nu voi mai veni", a spus Multescu.  Tehnicianul a mai afirmat ca a decis sa ia o pauza dupa experienta nefasta pe care a avut-o in calitate de antrenor la Dinamo, dar va reveni din vara. "Aveam nevoie de aceasta pauza dupa ce am patit la Cluj si Dinamo, dar din vara voi antrena din nou. Eu as dori sa revin in Turcia, acolo unde sint in negocieri cu o echipa din liga a doua. Sint sanse mari sa preiau acesta grupare care va avea ca obiectiv in sezonul viitor promovarea, dar nu pot sa vorbesc pina nu se concretizeaza totul. Nu as spune nu nici unei echipe din Romania, dar in Turcia parca ma simt mai bine", a explicat tehnicianul.

    Play-off la baschet masculin

    CSU Asesoft Ploiesti s-a impus joi cu scorul de 88-80 (46-46) in primul meci jucat cu BC Mures Tirgu Mures in play-off-ul Diviziei A masculine. Pentru campioana Romaniei au marcat De Angelo (21), Cepulis (21), Grifiths (16), Carutasu (12), Obradovic (10), M. Paul (5) si Blidaru (3). De partea cealalta, punctele formatiei din Tirgu Mures au fost inscrise de Cooley (33), McCullough (15), McKenna (10), Truscott (8), Russell (6), Jakap (6) si Pora (2). Urmatorul meci dintre cele doua formatii se va disputa astazi, la Tirgu Mures, in timp ce partida a treia (daca este cazul sa se mai dispute) este programata joi. Cistigatoarea se va califica in semifinale. In celelalte trei meciuri din prima etapa a play-off-ului s-au inregistrat urmatoarele rezultate: CSU Atlassib Sibiu-Dinamo Bucuresti 81-71; U Mobitelco Cluj-Napoca-Gaz Metan Medias 99-90; Rapid Bucuresti-ELBA Timisoara 89-82.

    Probleme la Inter

    Atacantul lui Internazionale Milano, Zlatan Ibrahimovic, va petrece cel putin zece zile in Suedia pentru a se trata la genunchi. Ibrahimovic a ratat ultimele trei partide din cauza accidentarii si nu va putea evolua in partida de duminica impotriva lui Torino si in cea din 27 aprilie contra lui Cagliari. Atacantul, care este golgeterul echipei cu 15 goluri marcate in acest sezon, este incert si pentru derby-ul cu AC Milan, programat la 4 mai. Formatia la care evolueaza si Cristian Chivu este liderul din Serie A, cu patru puncte avans fata de AS Roma, cind mai sint cinci etape inainte de finalul sezonului. Mijlocasul portughez Luis Figo, care se poate retrage la finalul campionatului, s-a accidentat in meciul de miercuri cu Lazio, din semifinalele Cupei Italiei, dar nu s-a estimat inca perioada de indisponibilitate.

    Penalizare datorata suporterilor

    Liderul clasamentului din Israel, Beitar Ierusalim, a fost sanctionat cu o penalizare de doua puncte si pierderea meciului cu 0-2, dupa ce suporterii echipei au intrat pe teren inainte de finalul unui meci. Federatia Israeliana de Fotbal a mai decis ca Beitar sa joace ultimele meciuri de pe teren propriu din acest sezon cu portile inchise, sa plateasca o amenda de aproape 9.000 de dolari si sa porneasca urmatoarea editie de campionat cu o penalizare de patru puncte. Sanctiunea a fost impusa dupa ce mii de suporteri ai lui Beitar au intrat pe teren cu patru minute inainte de finalul partidei cu Maccabi Herzliya, dupa ce gazdele conduceau cu 1-0 si erau matematic campioni. Invadarea gazonului l-a fortat pe arbitrul Alon Yeffet sa opreasca partida. Reprezentantii lui Beitar au anuntat ca vor face apel impotriva sanctiunilor primite.

    Bataie in lotul olimpic australian

    Inotatorul australian Nick D'Arcy, care a inregistrat cel mai bun timp la selectia australiana la 200 metri fluture, a fost exclus din echipa olimpica a Australiei deoarece s-a batut cu un alt sportiv, la finalul lunii martie, a anuntat, ieri, comitetul olimpic local. D'Arcy, in virsta de 20 de ani, care va fi judecat la 21 aprilie, este acuzat de agresiune si de rani grave provocate compatriotului sau Simon Cowley, fost campion la Jocurile Commonwealth. Cei doi s-au batut intr-un club de noapte din Sydney, la putin timp dupa ce s-a calificat pentru JO de la Beijing. (MEDIAFAX)


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dan CONSTANTIN

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

    opinii

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    George ŢURCĂNAŞU

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

    Spărgătoarea de coduri

    Bogdan ILIESCU

    Spărgătoarea de coduri

    Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

    pulspulspuls

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

      Intrebarea zilei

      Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

      vezi raspunsuri