Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Flash

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    Bricheta s-a stins

    Curtea de Arbitraj pentru Fotbal (CAF) a respins, ieri, dupa o sedinta de patru ore si jumatate, recursul clubului Rapid in litigiul cu Steaua privind cazul "Bricheta", pe care l-a considerat neintemeiat. Si Comisia de Apel a FRF a respins memoriul facut de Rapid la adresa deciziei Comisiei de Disciplina, care a hotarit ca giulestenii sa piarda meciul cu Steaua la masa verde, dupa ce jocul a fost intrerupt in minutul 74, la scorul de 1-0 pentru Rapid, din cauza faptului ca arbitrul Alexandru Deaconu a fost lovit in cap de o bricheta aruncata din tribune. Dupa decizie, actionarul rapidist George Copos a spus: "Conform regulamentului intern nu cred ca putem ataca decizia la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, dar, pentru informare, vom consulta niste avocati ai UEFA. O lege a acestui for spune ca nu e recomandat ca un meci sa fie incheiat cu decizie la masa verde"..

    Debutam cu turcii

    Nationala masculina de handbal a Romaniei va disputa primul meci din campania de calificare la Campionatul European din 2010 din Austria, in deplasare, in compania Turciei.  Meciul va avea loc pe 29 sau 30 octombrie. Iata programul nationalei Romaniei.

    Tur: Turcia - Romania (29/30 octombrie); Romania-Polonia (1/2 noiembrie); Romania-Suedia (26/27 noiembrie); Muntenegru-Romania (29/30 noiembrie); Georgia-Romania (18/19 martie 2009).

    Retur: Romania-Georgia (21/22 martie 2009); Suedia-Romania (10/11 iunie 2009); Romania-Muntenegru (13/14 iunie 2009); Romania-Turcia (17/18 iunie 2009); Polonia-Romania (20/21 iunie 2009).

    Primele doua clasate din grupa se vor califica la Campionatul European de handbal din 2010 din Austria.

    Urca fetele noastre

    Tenismana Sorana Cirstea a avansat 13 locuri in clasamentul WTA si se afla pe pozitia 73, dupa ce saptamina trecuta a ajuns pina in turul III al turneului de la Charleston. Cealalta romanca prezenta in saptamina precedenta la Charleston, Edina Gallovits, a urcat trei locuri, pina pe 56, in timp ce Raluca Olaru a cazut de pe locul 67 pina pe 70. Pe primul loc in ierarhia WTA este belgianca Justine Henin, urmata de Ana Ivanovic (Serbia) si de rusoaica Maria Sarapova.

    Szekely a terminat campionatul

    Fotbalistul Otelul, Janos Szekely, va absenta din lotul formatiei lui Petre Grigoras pina la finalul campionatului din cauza intinderii la piciorul sting pe care a suferit-o in partida cu Steaua. "Szekely nu va mai juca pina la finalul acestui sezon din cauza accidentarii din meciul cu Steaua", a declarat directorul general al Otelului, Marius Stan, intr-o conferinta de presa. Janos Szekely a fost schimbat cu Cojoc in minutul 22 al intilnirii cu Steaua, recidivindu-i accidentarea suferita la piciorul sting din partida cu Universitatea Craiova. Altfel, Ciprian Deac este indisponibil pentru partida cu Gloria Buzau, programata astazi, din cauza unei intinderi la piciorul drept, accidentare suferita tot in intilnirea cu Steaua.

    Cazut in ripa

    Un motociclist portughez, participant la Raliul Europei Centrale, a fost transportat de urgenta, ieri, cu elicopterul, la Spitalul Judetean de Urgenta din Baia Mare, dupa ce a cazut intr-o ripa. Directorul medical din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta din Baia Mare, Sabin Nemes Bota, a declarat ca motociclistul nu prezinta leziuni traumatice interne si ca starea lui de sanatate este buna. Motociclistul s-a lovit in cadere la gamba si la umar. Conducerea Spitalului Judetean de Urgenta a afirmat ca organizatorii Raliului Europei Centrale nu au semnat nici un protocol cu unitatea spitaliceasca si nici nu au luat legatura pentru a se pune la punct detalii, in caz de urgenta. Astfel, reprezentantii spitalului au aflat cu intirziere ca urma sa fie adus cu elicopterul un participant de la Raliul Europei Centrale. Reprezentantii Spitalului Judetean de Urgenta au fost informati ca urma sa mai vina un motociclist ranit, insa surse neoficiale spun ca acesta ar fi fost transportat la spitalul din Debrecen, Ungaria.

    Perchezitie in vestiarul aradean

    Doi agenti ai Politiei Economice Arad au facut investigatii in cantonametul echipei UTA, dupa ce au fost sesizati printr-un telefon anonim ca o valiza cu bani promisi de patronul Stelei, Gigi Becali, s-ar afla in posesia jucatorilor aradeni. "Depaseste limita suportabilului ce s-a intimplat. Sint la Cairo, dar am fost informat ca doi agenti de la politia economica au venit in cantonamentul echipei, inaintea meciului cu CFR Cluj, sa caute banii promisi de Gigi Becali. Este socant, uluitor si incredibil pentru mine. Am discutat telefonic cu ei, i-am intrebat ce doresc si mi-au spus ca si lor li se pare ciudat, dar ca au o sesizare si ca trebuie sa faca verificari", a declarat, duminica, pentru NewsIn, patronul formatiei aradene, Nicolae Bara.

    Chirila, prezentat la UTA

    Noul antrenor al lui UTA, Ionut Chirila, a declarat, ieri, la prezentarea oficiala, ca obiectivul sau la formatia aradeana este constrirea unei echipe puternice, iar jucatorii actuali vor ramine la Arad doar daca vor demonstra ca merita acest lucru. "Am venit la Arad sa construiesc o echipa foarte puternica. Vreau sa reconstruiesc totul din temelii. Am venit cu patru etape inainte de finalul campionatului, deoarece astfel am posibilitatea sa evaluez pina in vara potentialul actualului lot si disponibilitatile tehnico-tactice ale fiecarui jucator. Dupa finalul sezonului, tragem linie si vedem cu cine mergem mai departe. Din punctul meu de vedere, totul pleaca de la zero acum, nu fac anchete, toti au sansa lor de a demonstra ca merita sa ramina", a declarat Ionut Chirila, intr-o conferinta de presa. Tehnicianul va semna un contract valabil pe doi ani si jumatate si va prelua echipa incepind de astazi, dupa meciul cu Pandurii Tirgu Jiu.

    Apel respins de TAS

    Formatia Olympiakos Pireu a fost declarata campioana a Greciei in acest sezon, a anuntat, ieri, Federatia Greaca de Fotbal (EPO), dupa ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv a respins apelul depus de Apollon Kalamaria, grupare care a folosit un fotbalist fara drept de joc in partida cu Olympiakos. "In urma unei decizii unanime a TAS s-a repins cererea depusa de Apollon Kalamaria impotriva Federatiei de Fotbal din Grecia in legatura cu Olympiakos", a anuntat forul grec. Decizia tribunalului de la Lausanne permite ca Federatia sa oficializeze cistigarea titlului de catre Olympiakos, echipa care a cucerit al 11-lea titlu din ultimii 12 ani. Formatia Apollon a cistigat cu 1-0 meciul cu Olympiakos din 3 februarie, dar a pierdut partida dupa ce a folosit un jucator fara drept de joc. Olympiakos a primit cele trei puncte dupa ce jucatorul Roman Wallner, transferat in ianuarie, a mai evoluat in acest sezon la formatiile scotiene Falkirk si Hamilton.

    Pele se da la Maradona

    Fostul fotbalist brazilian Pele, triplu campion mondial, a sugerat ca argentinianul Diego Maradona poate pierde titlurile de campion pentru ca in 1994 s-a dopat. "De ce atit de multi atleti olimpici pierd medaliile pe care le-au cistigat din cauza dopajului si el nu?", a spus Pele referitor la fosta glorie a fotbalului argentinian, Diego Armando Maradona. Cei doi fosti fotbalisti sint cunoscuti ca rivali, pentru ca ambii sunt considerati cei mai buni fotbalisti din istorie. Pele a recunoscut ca Maradona "a fost un super jucator", dar nu un fotbalist complet, ci il prefera pe fostul jucator al lui Real Madrid, Alfredo Di Stefano. Maradona, supranumit "El Pibe de Oro", a fost suspendat de la Campionatul Mondial din 1994, dupa ce a fost depistat ca a consumat cocaina.

    Mourinho - la Inter?

    Tehnicianul portughez José Mourinho s-a inteles cu oficialii clubului italian Internazionale Milano si va prelua postul de antrenor din vara, in locul lui Roberto Mancini, potrivit editiei online de luni a tabloidului britanic The Sun. Antrenorul s-a intilnit la finalul saptaminii trecute cu presedintele lui Inter, Massimo Moratti, pe care l-a anuntat ca vrea sa-i aduca la gruparea italiana si pe doi dintre jucatorii lui Chelsea, Frank Lampard si Didier Drogba. Clubul la care evolueaza si Cristian Chivu nu a avut nicio reactie oficiala in legatura cu informatiile din presa britanica.

    Tratative in impas

    Reprezentantii cluburilor AC Milan si Barcelona nu s-au inteles in legatura cu transferul brazilianului Ronaldinho, dupa ce au purtat o discutie preliminara, a anuntat vicepresedintele gruparii italiene, Adriano Galliani. "Am avut o discutie, dar lucrurile nu s-au pus la punct. Poate Ronaldinho nu va sosi, iar in locul lui va veni un alt atacant", a declarat Galliani, dupa ce AC Milan a cistigat cu 5-1 meciul de duminica disputat impotriva Regginei. Intrebat daca negocierile sint ingreunate din cauza posibilei ratari a participarii in Liga Campionilor, Galliani a adaugat: "Ronaldinho a mers la Barcelona cind ei evoluau in Cupa UEFA. Se intimpla tuturor marilor cluburi europene, dar sper ca nu si lui Milan. Oricum, Ronaldinho este acum jucatorul Barcelonei". Impresarul si fratele atacantului brazilian, Roberto de Assis, a purtat negocieri cu oficialii lui AC Milan, dar si cu Internazionale Milano si Manchester City, cluburi care si-au exprimat interesul pentru acest transfer.

    Heitinga pleaca la Madrid

    Formatia olandeza Ajax Amsterdam a anuntat faptul ca s-a inteles cu gruparea spaniola Atlético Madrid in privinta transferului definitiv al fundasului John Heitinga. Jucatorul in virsta de 24 de ani, care are 33 de selectii in nationala Olandei, a anuntat transferul de luna trecuta, cind a spus ca s-a inteles pentru un contract valabil cinci ani cu formatia din Primera Division, dar cluburile trebuiau sa se inteleaga si in privinta sumei de transfer. Heitinga mai avea contract cu Ajax pina la 1 iulie 2011, iar suma de reziliere a acestuia era de 10 milioane de euro. La finalul meciului lui Ajax de duminica, din ultima etapa de campionat, oficialii clubului i-au multumit lui Heitinga pentru contributia pe care a adus-o in cele 211 meciuri pe care le-a jucat la gruparea olandeza. Suporterii si-au luat la revedere si de la alti doi fotbalisti ai clubului, care vor pleca de la Ajax, atacantul Ismael Urzaiz si portarul Erik Heijblok.


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Pavel LUCESCU

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

    opinii

    Distrugerea statuilor

    Alexandru CĂLINESCU

    Distrugerea statuilor

    Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    pr. Constantin STURZU

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    pulspulspuls

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri