Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Flash

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    Am cutremurat Islanda!

    Nationala feminina de handbal a Romaniei s-a impus, duminica, in fata selectionatei Islandei, scor 37-23 (21-8), in mansa tur din cadrul barajului pentru Campionatul European din FRI Macedonia. Diferenta mare de scor l-a facut pe selectionerul Gheorghe Tadici sa foloseasca si rezervele in repriza secunda, scorul final de 37-23 pentru tricolore fiind explicat prin relaxarea jucatoarelor romane. Meciul nu a fost transmis in direct in Romania, deoarece joi s-a produs un cutremur cu o magnitudine de 6,2 grade pe scara Richter si astfel televiziunea islandeza nu a mai putut transmite partida din cauza unor defectiuni tehnice. Partida retur este programata pe 7 iunie la ora 19:00, la Braila.

    Dinamo - event la rugby

    Dinamo a cistigat, simbata, finala Diviziei Nationale la rugby, dupa ce a invins pe Steaua, scor 6-0, si a devenit campioana Romaniei realizind astfel eventul, dupa ce a reusit in acest sezon sa cistige si Cupa Romaniei. Dinamo a marcat cele 6 puncte in urma a doua lovituri de pedeapsa executate de Razvan Stanca (sotul pivotului nationalei de handbal, Ionela Gilca), una in prima si a doua in partea secunda. Meciul a fost indirjit, dar foarte slab din punct de vedere spectacular, fiind singura finala a campionatului national, in care nu s-a inscris nici un eseu. Inaintea finalei mari s-a disputat finala mica a campionatului national. Farul s-a impus cu scorul de 26-10 in fata echipei Remin Baia Mare si astfel constantenii au terminat sezonul pe locul III.

    Test pentru gimnastele olimpice

    Echipa feminina de gimnastica a Romaniei a invins, simbata, reprezentativa Marii Britanii, la o diferenta de peste 8 puncte, in concursul bilateral desfasurat la Constanta. Gimnastele Sandra Izbasa, Steliana Nistor, Ana-Maria Tamirjan, Gabriela Dragoi, Andreea Acatrinei si Daniela Druncea au adunat 238,600 puncte dupa cele patru rotatii, fata de cele 230,400 puncte acumulate de britanicele Elizabeth Tweddle, Rebecca Downie, Rebecca Wing, Marissa Wing, Hannah Whelan si Imogen Cairns. Cea mai mare nota din concurs i-a apartinut lui Elizabeth Tweddle (16,450p), la paralele, sportiva fiind campioana mondiala la acest aparat. Note mari au avut si reprezentantele Romaniei, Sandra Izbasa, cu 15,650 la birna, si Steliana Nistor, 15,600 la birna si 15,500 la paralele.

    Condescu apeleaza la TAS

    Presedintele gruparii Pandurii Tirgu Jiu, Marin Condescu, a declarat ca va depune un memoriu la Tribunalul Sportiv de la Lausanne (TAS), dupa ce Comisia de Apel FRF a respins memoriul in cazul partidei cu FC Vaslui. "Comisia de Apel ne-a respins memoriul ca urmare a refuzului FRF sau LPF de a sesiza comisiile. Avem acum alte doua cai de atac, de a ne adresa CAF sau TAS, si noi am ales sa ne adresam Tribunalului de Arbitraj Sportiv si sa aducem la cunostinta refuzul FRF de a aplica propriile regulamente si de a sesiza comisiile abilitate sa judece acest caz. Federatia avea obligatia sa se autosesizeze in cazul meciului de la Vaslui, pentru ca nu s-au respectat regulamentele in vigoare, dar nu a facut-o. Vom continua demersurile noastre pina se vor respecta regulamentele in vigoare", a spus Condescu.  La meciul dintre FC Vaslui si Pandurii Tg. Jiu, scor 1-0, din etapa a XXXII-a a Ligii I, formatia moldoveana a folosit urmatorii jucatori, despre care cei de la Pandurii spun ca sunt extracomunitari: P. Jovanovic, Zmeu, N'Doyé, Ljubinkovic, Temwanjera si Bukvic.

    Dobos pleaca de la "U"

    Presedintele Universitatii Cluj, Anton Dobos, a declarat ca va demisiona din functia pe care o detine la club dupa ce Consiliul Local va stabili cine va fi noul actionar al echipei, pentru ca "nu se doreste o constructie serioasa". "Este destul, si pentru mine a devenit deja o telenovela fara sfirsit. Ne intrecem in sedinte si aminari si eu nu mai suport. Este foarte clar ca voi pleca indiferent de cine va prelua echipa. S-au adunat prea multe. Nu se doreste o constructie serioasa si nu vreau sa fiu eu cel injurat de suporteri pentru ca nu am reusit promovarea echipei. Din pacate, aceasta este situatia de la Cluj, m-am saturat de fotbal", a declarat Anton Dobos.

    O luptatoare la Olimpiada

    Luptatoarea romana Estera Dobre si-a asigurat prezenta la Jocurile Olimpice de la Beijing, in urma turneului de calificare de la Haparanda (Suedia). Reprezentanta tarii noastre a concurat in cadrul categoriei 48 kg la acest ultimul turneu de calificare rezervat luptelor feminine, la care au participat sportive din 40 de tari. Alaturi de Estera Dobre, la categ.48 kg a mai obtinut biletul pentru Beijing reprezentanta Kazahstanului, Tatiana Bakatiuk, calificindu-se la JO primele doua clasate la fiecare categorie.

    Moartea unui gimnast

    Multiplul campion olimpic si mondial ucrainean, Boris Sahlin, a decedat, in data de 30 mai, la Kiev, ca urmare a unui stop cardiac, a anuntat Federatia Internationala de Gimnastica (FIG).Nascut la Omsk, in Siberia, la 27 ianuarie 1932, Sahlin a fost unul dintre componentii de baza a echipei sovietice de gimnastica a anilor '60, alaturi de Iuri Titov, Albert Azarian si Valentin Muratov. Supranumit "masca de fier", Sahlin a cistigat 14 medalii olimpice, dintre care sase de aur la JO de la Melbourne (1956), de la Roma (1960) si Tokyo (1964). A fost singurul care a obtinut patru medalii de aur la Jocurile Olimpice de la Roma.

    Contador a cistigat Turul Italiei

    Rutierul spaniol Alberto Contador de la echipa Astana a cistigat, duminica, editia 2008 a Turului Italiei, el devenind astfel cel de-al doilea iberic care se impune in aceasta competitiei, dupa ce Miguel Indurain a cucerit editiile din 1992 si 1993, informeaza AFP. Contador a fost urmat in clasamentul general de Riccardo Ricco, de la echipa Saunier Duval-Scott, si de Marizo Bruseghin, de la Lampre. Alberto Contador are 25 de ani si in 2007 a cistigat Turul Frantei. Ultima etapa a competitiei a fost cistigata de italianul Marco Pinotti (High Road).

    Zambrotta s-a intors in patrie

    AC Milan s-a inteles cu fundasul italian Gianluca Zambrotta, iar acesta a parasit gruparea FC Bracelona la care a evoluat doua sezoane, informeaza site-ul echipei milaneze. Zambrotta (31 de ani), care poate evolua in aparare pe ambele flancuri, joaca la Barcelona din 2006. El a venit la gruparea din Primera Division de la Juventus, dupa ce italienii au fost retrogradati in urma scandalului Calciopoli. Fundasul este campion mondial cu Italia in 2006 si si-a exprimat de mai multe ori dorinta de a reveni in tara, mai ales ca la Barcelona staff-ul tehnic nu a fost foarte multumit de evolutiile sale. Altfel, la Milan ar putea ajunge si camerunezul Samuel Eto'o, pe care vicepresedintele Adriano Galliani a recunoscut ca si l-ar dori, dar pretul cerut de Barcelona este prea mare, aproximativ 50 de milioane de euro.

    Explicatia unei maziliri

    Presedintele clubului Inter Milano, Massimo Moratti, a declarat ca decizia de a-l inlatura pe Roberto Mancini de la conducerea campioanei Italiei nu a reprezentat un capriciu, ci a fost facuta pentru binele clubului. "Nu a fost un ifos. Cea mai simpla solutie ar fi fost sa continuam cu antrenorul alaturi de care am cistigat trei titluri consecutive. Am intervenit pentru ca era necesar pentru viitorul Interului", a afirmat Moratti. Presedintele echipei italiene l-a acuzat pe tehnician pentru declaratiile acestuia dupa infringerea suferita de formatia milaneza in sferturile de finala ale Ligii Campionilor in fata lui Liverpool. "Vorbele lui au produs instabilitate in cadrul clubului, atit printre jucatori, cit si printre conducatori. Este adevarat ca ne-am certat din acest motiv". Mancini a declarat dupa insuccesul cu Liverpool ca va parasi echipa, iar a doua zi s-a razgindit.

    Salbaticul Eto'o

    Atacantul camerunez Samuel Eto'o s-a infuriat pe un reporter in timpul unei conferinte de presa ce a avut loc simbata si l-a lovit pe acesta cu capul in gura. Conflictul a pornit de la decizia jurnalistilor de a nu le pune intrebari fotbalistilor camerunezi prezenti la la conferinta, in semn de protest fata de hotarirea federatiei locale, care a limitat prezenta ziaristilor la antrenamentele nationalei.  Nemultumit de atitudinea presei, jucatorul Barcelonei l-a insultat si l-a lovit pe Philippe Bony, reporter la un post local de radio. "M-a prins de guler, apoi m-a pocnit cu capul in buza superioara, iar lovitura sa mi-a afectat dantura", a afirmat Philippe Bony, care a precizat ca dupa ce a fost agresat de Eto'o, garzile acestuia l-au batut provocindu-i o dubla fractura la mina stinga.  Reporterul a spus ca il va da in judecata pe atacantul Barcelonei. In altercatia produsa, alti componenti ai nationalei Camerunului au confiscat camerele video si telefoanele mobile ale reporterilor care imortalizasera evenimentul.

    Laudrup - la Panathinaikos

    Tehncianul danez Michael Laudrup s-a inteles cu gruparea elena Panathinaikos Atena, pe care o va antrena in urmatoarele doua sezoane. Laudrup, care a demisionat de la gruparea la care activeaza si Cosmin Contra, Getafe, a semnat cu Panathinaikos o intelegere pe doua sezoane si va cistiga aproximativ 5 milioane de euro. Acordul dintre cele doua parti s-a parafat la Madrid, dupa ce Laudrup s-a intilnit cu doi oficiali greci, Kostas Antoniou si Jasminko Velis. Tehnicianul va avea mai multe atributii la noul sau club, printre care si cea de a reorganiza departamentul sportiv, si se va ocupa de transferuri. Antrenorul danez a mai avut oferte si de la Galatasaray si TSKA Moscova, dar a ales clubul elen pentru ca ar putea evolua in Liga Campionilor, grecii urmind sa joace un play-off cu AEK Atena, Aris Salonic si Larisa. Laudrup va fi ajutat la Panathinaikos de doi dintre asistentii sai, John Jensen si Eric Larsen, care l-au insotit si la Getafe si Brondby.

    Cassano, definitiv la Sampdoria

    Atacantul italian Antonio Cassano s-a transferat definitiv de la Real Madrid la Sampdoria Genova, dupa ce a evoluat sub forma de imprumut la gruparea italiana incepind cu luna august a anului trecut. Anuntul a fost facut printr-un comunicat oficial al clubului Real Madrid, care nu a dezvaluit insa si alte detalii privitoare la transferul jucatorului, presa spaniola speculind ca plecarea lui Cassano la Sampdoria nu a costat clubul lombar nici un euro. In schimb insa, conform acelorasi surse, un eventual transfer al lui Cassano de la Sampdoria la o alta echipa ar aduce Realului o suma cuprinsa intre 5 si 7 milioane de euro.


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dan CONSTANTIN

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

    opinii

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    George ŢURCĂNAŞU

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

    Spărgătoarea de coduri

    Bogdan ILIESCU

    Spărgătoarea de coduri

    Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

    pulspulspuls

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

      Intrebarea zilei

      Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

      vezi raspunsuri