Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Flash

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    Mourinho a preluat pe Inter

    Clubul italian Inter Milano, unde evolueaza si Cristian Chivu, a anuntat,ieri, ca noul antrenor al echipei este portughezul José Mourinho, care a pregatit ultima data pe Chelsea. "Antrenorul portughez José Mourinho a semnat un contract valabil pe trei ani si va lucra la noul proiect al campioanei Italiei impreuna cu trei colaboratori, Rui Farias, Silvino si Andrei Villas Boas. Antrenor secund va fi Giuseppe Baresi, care aproape o cariera intreaga a jucat la Inter si s-a ocupat de pregatirea formatiei de tineret", se arata in comunicatul oficial al lui Inter. Clubul italian i-a multumit si fostului antrenor, Roberto Mancini, precum si colaboratorilor sai pentru succesele obtinute alaturi de echipa.  Noul antrenor al echipei, José Mourinho, a pregatit pe Chelsea pina in luna septembrie a anului trecut si va fi prezentat oficial ca noul antrenor al lui Inter intr-o conferinta de presa care va avea loc astazi, la Centrul de pregatire Appiano Gentile.

    Hagi, pe lista la Getafe

    Fostul capitan si selectioner al Romaniei, Gheorghe Hagi, ar putea antrena din sezonul viitor echipa spaniola de fotbal Getafe, la care evolueaza fundasul roman Cosmin Contra. Hagi, care are in palmares, ca antrenor, o Cupa a Turciei cucerita cu Galatasaray Istanbul, a pregatit ultima oara formatia Steaua Bucuresti, cu care a reusit calificarea in grupele Ligii Campionilor editia 2007/2008. Conducatorii clubului Getafe cauta in aceste zile un inlocuitor pentru danezul Michael Laudrup, care a demisionat la finalul acestui sezon, pentru a prelua echipa greaca Panathinaikos Atena, precizeaza cotidianul "Marca". Alaturi de Hagi, pe lista responsabililor gruparii madrilene se mai afla si germanul Lothar Matthäus, fostul antrenor al nationalei Ungariei, care s-a aflat in acest sezon sub contract cu gruparea austriaca Red Bull Salzburg.

    CFR Cluj urca in clasament

    Campioana Romaniei, CFR Cluj, a urcat cinci locuri in clasamentul mondial al cluburilor, pina pe pozitia a 93-a, in timp ce Steaua a coborit sase pozitii si se afla pe locul 71, informeaza site-ul oficial al Federatiei Internationale pentru Istorie si Statisica a Fotbalului. Formatia pregatita de Ioan Andone a acumulat 114,5 puncte si ocupa locul 93, dupa ce in clasamentul lunii mai se afla pe locul 98, iar la finalul anului trecut se afla pe pozitia 189. Vicecampioana Steaua a coborit sase locuri, pina pe 71, cu 131 de puncte, dar continua sa fie cea mai bine clasata echipa din Romania. Formatia din Ghencea se afla la egalitate cu Cotonsport FC de Garoua din Camerun. Dinamo a urcat patru pozitii, pina pe locul 149, cu 93 de puncte, la egalitate cu Ajax Amsterdam, Kedah DAFA (Malaysia) si Universidad de Chile (Chile). Rapid Bucuresti a coborit nu mai putin de 46 de pozitii si ocupa locul 176, cu 87,5 puncte, alaturi de TSKA Moscova. Topul mondial al cluburilor este condus, la fel ca luna trecuta, de cistigatoarea Ligii Campionilor, Manchester United, cu 286 de puncte, urmata de Boca Juniors si Chelsea Londra.

    Ramona, dupa operatie

    Extrema Oltchimului si a nationalei Romaniei de handbal, Ramona Maier, a declarat, ieri, ca dupa interventia chirugicala prin care i s-au indepartat chisturile de la rotula si tendon, va lipsi o luna de la antrenamente, iar medicii au asigurat-o ca refacerea va fi una rapida. "Am avut niste chisturi pe rotula si tendon, acumulate dupa loviturile primite in acest sezon. In ultima vreme m-am resimtit, ma dureau din ce in ce mai tare si a fost nevoie de aceasta interventie chirurgicala. Timp de trei saptamini nu am voie sa fac nici un fel antrenamente, dar medicul m-a asigurat ca dupa o luna voi reveni pe teren. Sper sa ma refac rapid, sunt increzatoare si nu cred ca voi rata Olimpiada", a declarat Ramona Maier, care a fost operata vinerea trecuta la Sibiu.

    Hamburg il vrea la Rat

    Impresarul FIFA, Florin Manea, a declarat, luni, agentiei NewsIn, ca internationalul roman Razvan Rat este dorit de gruparea germana Hamburg SV."Hamburg s-a aratat interesata de Rat, a facut o oferta destul de buna de contract, am facut si noi o contraoferta, si acum asteptam. Sahtior cere o suma destul de mare pentru el, asa ca nemtii il vor urmari pe jucator la EURO pentru a vedea daca rezista la presiune si cum se descurca in fata marilor jucatori, mai ales ca Romania e in grupa cu Franta, Italia si Olanda. Apoi, daca vor fi multumiti

    Pandurii nu se lasa

    Presedintele clubului Pandurii Tirgu Jiu, Marin Condescu, a declarat ieri, agentiei NewsIn, ca a discutat cu Mircea Sandu pe marginea cazului partidei cu FC Vaslui, iar acesta a trimis o adresa catre Liga Profesionista de Fotbal prin care trebuie sa sesizeze comisiile. "Mircea Sandu a trimis luni o adresa catre Liga Profesionista de Fotbal prin care ii cere sa respecte regulamentele si sa sesizeze comisiile in acest caz. Sper ca acum sa avem parte de o judecata corecta. E posibil ca FC Vaslui sa aiba totusi dreptate si sa vina cu dovezi clare in acest sens, dar vrem sa fim judecati. in mod normal, ar trebui sa cistigam", a spus Condescu. Oficialul gorjenilor afirma ca nu face aceste demersuri pentru a ajuta Otelul, ci pentru a-si ajuta clubul. "Pe noi nu prea ne intereseaza cine merge in Intertoto. in cazul in care vom avea cistig de cauza, am urca trei locuri in clasament si asta ar insemna bani mai multi din televizari", a mai explicat acesta.

    Un ivorian la FC Arges

    Atacantul ivorian Youssouf Vassanogo Kamara a semnat, ieri, un contract pe cinci ani cu nou-promovata FC Arges. Kamara a sustinut probe de joc la formatia pregatita de Ionut Badea in ultima luna, iar conducerea clubului a anuntat ca acesta va face parte din lotul Argesului pentru sezonul urmator. Fotbalistul african (1,80 m) are 27 de ani si a mai evoluat in cariera pentru AS Mimosas, Bellinzona si Napoli, iar la gruparea argeseana a sosit din postura de jucator liber de contract.

    Farul s-a reunit

    Lotul echipei Farul Constanta, care s-a reunit, ieri, se va antrena doua saptamini la baza sportiva proprie, dupa care va sustine stagiile de pregatire din Austria (16-29 iunie) si Portugalia (3-15 iulie). "Ne-am grabit cu reunirea pentru ca avem multe de pus la punct, vom avea multe teste de efectuat si vrem sa avem timp suficient pentru a incheia toate etapele pregatirii", a spus antrenorul Ion Marin. Tehnicianul constantenilor a declarat ca lotul actual al marinarilor va fi completat cu doi jucatori noi, unul dintre ei, Roberto Iancu (Progresul), semnind chiar ieri cu Farul un contract pe trei ani.

    Lutu, la capatul pamintului

    Fotbalistul Ionut Lutu a semnat, luni, cu formatia de prima liga Jetisu Taldikorgan, din Kazahstan, pentru care va juca in urmatorii doi ani si va incasa 180.000 de dolari pe sezon. Lutu va putea avea si o serie de bonusuri financiare. Astfel, in functie de aportul pe care il va avea si de performantele echipei, cistigurile sale pot ajunge la 500.000 de dolari.  Echipa Jetisu Taldikorgan este pe locul al patrulea in clasament, cu patru etape inaintea finalului turului. Jucatorul oltean va evolua incepind din retur la noua sa formatie, dar va putea debuta mai devreme, pe data de 28 iunie, in meciul din Cupa Intertoto cu echipa maghiara Fehervar. Ionut Lutu a mai evoluat in Kazahstan si 2006, cind a jucat la formatia Kairat Almati. De-a lungul carierei, Lutu a jucat la numeroase echipe, printre care FC National, Galatasaray Istanbul, Steaua, Samsung Blue Wings, Rapid si Apollon Limassol.

    Bye-bye, Eriksson!

    Directorul executiv al clubului Manchester City, Alistair Mackintosh, a comunicat luni, pe site-ul clubului, ca Sven-Göran Eriksson nu va mai antrena echipa in sezonul viitor, dupa ce oficialii formatiei engleze si tehnicianul suedez au hotarit de comun acord rezilierea contractului. "Conducerea si toti oficilaii lui Manchester City ar dori sa-i multumeasca lui Sven pentru contributia pe care acesta a avut-o de-a lungul intregului sezon si ii dorim toate cele bune pe viitor. Sven va ramine un prieten al clubului", a spus Alistair Mackintosh. "M-am simtit bine in perioada pe care am petrecut-o la Manchester. Le multumesc fanilor, fotbalistilor si intregului staff pentru suportul si sprijinul acordat pe durata intregului meu mandat. Doresc echipei si tuturor celor apropiati de ea mult succes in anii care urmeaza", a afirmat Eriksson, care mai avea inca trei ani de contract cu City.

    Flamini, chemat din precautie

    Mijlocasul Mathieu Flamini a fost chemat, ieri, in lotul echipei nationale a Frantei din motive de precautie ale selectionerului Raymond Domenech si se va alatura temporar lotului de 23 de jucatori. Flamini a fost prezent in lotul largit al Frantei si a revenit in cantonamentul de la Clairefontaine, in cazul in care va aparea vreo problema in lot. Franta va mai disputa un meci amical, care va avea loc la 3 iunie, impotriva Columbiei. Presa franceza scrie ca selectionerul poate renunta la serviciile lui Patrick Vieira, care a suferit o accidentare la coapsa stinga. El nu a evoluat in meciul amical cu Paraguay, scor 0-0.


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dan CONSTANTIN

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

    opinii

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    George ŢURCĂNAŞU

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

    Spărgătoarea de coduri

    Bogdan ILIESCU

    Spărgătoarea de coduri

    Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

    pulspulspuls

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Linkuri sponsorizate

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri